Smullen als Cleopatra

Smullen als Cleopatra

Van Ellen en Sandra hebben wij een paar jaar geleden een druif gekregen. Niet één druif, niet een tros druiven maar een druifstok, oftewel een wijnstok. Deze druif heeft de mooiste zonovergoten plek toebedeeld gekregen waarover De Zomerhof beschikt. Vanaf het middaguur vertoeft onze druif, gelijk zijn vriendjes in Frankrijk, onafgebroken in de zon. De godganse dag. Tot deze ondergaat achter de rij bomen, een kleine 300 meter verderop. Met meer zon dan op dát plekje hadden wij onze nieuwbakken bewoner niet kunnen verblijden.

Liefdevol moed inspreken

In het begin moest ie wat wennen. Leek ie niet goed aan te slaan. Het eerste jaar had ie nodig om te overleven. Maakte ie geen nieuwe blaadjes aan maar stond ie, zoals gezegd, te overleven. We hebben ‘m gekoesterd. Telkens wat extra water gegeven. Zelfs een beetje Rescue in het water … tegen de schrik, de doodsangst van het verplanten. Telkens wat extra liefde ingesproken: “Jeetje, dapper ding! Wat doe jij het goed!”

Het tweede jaar werden wij beloond met blaadjes. Heel veel frisse jonge zachte blaadjes. En heel voorzichtig een extra uitloper.

Een goedbedoelde poging

Het derde jaar werd onze liefde beloond met nog meer blaadjes en een goedbedoelde poging een trosje te vormen. Goed bedoeld. De intentie was er. De tros niet. En al helemaal geen druif.

Liggend als Cleopatra

En nu komt het … het vierde jaar … dat is NU!
Vorige week nog ging ik even kijken bij onze rising star. Ik keek mijn ogen uit! Wat een blad, en …. wat veel trosjes! Overdadige trossen in de dop! In gedachten zag ik rijke trossen met druiven op de fruitschaal, in de koelkast, aan de picknicktafel buiten, ik zag ons al liggend als Cleopatra op onze chaises longues, proevend van de weldadige rijke oogst. Ik zag ze mij eten als op het plaatje: decadent een hele tros boven mijn hoofd en dan maar happen.
Wat een rijkdom, wat een vooruitzicht! Ik voelde het druivensap al overvloedig langs mijn kaken stromen. Zo rijk aan vocht, zo heerlijk zoet.
Ik watertandde bij het idee.

Telkens even controleren

De afgelopen week ga ik bijna dagelijks even bij onze druif kijken. Is het niet een pietsje te warm voor onze robuuste rank? Misschien toch nog wat water geven … gewoon voor de zekerheid? Stel je voor dat ie niet genoeg water kan verzamelen om zijn heerlijke druifjes mee te kunnen vullen! Dan zouden we krentjes krijgen … tja, op de foto ziet het er toch anders uit.

Vandaag wordt het nieuwe paardenhooi voor de ezeltjes gebracht. De boer rijdt zijn trekker met aanhangwagen het weiland in.
Mijn oog valt op onze groene lieveling. Ik kan ‘m nu al wel opvreten. De gedachte alleen al aan die heerlijke dr …..

WATTTT?

IK kan ‘m wel opvreten?

Dit is niet het werk van een achterlijke tuinman. We hebben er niet eens een.
De honden hoef ik ook niet te verdenken.
Nathalie, hoewel geen groene vingers, zou het echt niet zo aanpakken.

Beteuterd bekijk ik de restanten van wat vanmorgen nog onze weelderige bloeiende en groeiende trots van De Zomerhof was.
Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

En nu pas zie wat hieraan is voorafgegaan: het schriklint rond onze groene lieveling is kordaat doormiddengehapt!
Zie ik daar een afdruk van een ezelgebit op dat lint?!?
En wie heeft daar die afdruk achtergelaten?
Welke onverlaat heeft bezield om dat lint als floss te gebruiken?

Zeven paar veel te lange oren wijzen mijn kant op.
Aha, ik begrijp het. De kudde speelt solidair.
Maar waar is die achtste dan?

In mijn ooghoek zie ik Elif. Ze wendt haar hoofd af.
En nog net zie ik hoe ze mijn laatste kostbare tros in wording schaamteloos tussen haar kiezen vermorzelt.

 De kaalgevreten weelderige bloeiende en groeiende tro(t)s van De Zomerhof:

 Smullen als Cleopatra

Wil je zelf leren hoe je met je dieren kunt praten? Tip: doe het wel beter dan ik dat doe: E-book met tips, inclusief video- en audiomateriaal. Alles gratis. Geen kleine lettertjes.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
suzanne
Door

suzanne

op 15 Dec 2013

http://www.buzzfeed.com/expresident/greatest-animal-photobombers-of-all-timeHa Mieke,Heeft niet veel te maken met het artikel hierboven maar wil toch graag mijn vraag met jou delen. Ik wordt altijd heel vrolijk van leuke dierenfilmpjes en foto's Zo ook de 'photobombing' foto's van dieren. Wat kan jij zeggen over het bewuste plezier van dieren als ze op deze foto's staan, dat kan haast toch niet anders?Hartelijke groet, Suzanne

Marlene
Door

Marlene

op 17 Dec 2014

Ik wist het! GEWELDIG verhaal. Ze hebben het beeld van Cleopatra vast opgevangen ;)Hartegroet, Marlene

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 17 Dec 2014

Hahaha, Marlene, heb je het aangevoeld?! De draken.... wel lieve draken trouwens.Hartegroet voor jou.

Elaine
Door

Elaine

op 21 Apr 2015

Wat bijzonder zeg, bij het lezen van het eerste gedeelte in je E-mail voelde ik dat het de ezeltjes waren van de Zomerhof die van de druiven hebben gegeten. Tijdens het lezen van bovenstaand bericht, ging ik even twijfelen en dacht ik dat het misschien toch de boer was die het paardenhooi bracht. Uiteindelijk de ontknoping: ezeltje Elif was de dader!Liefs Elaine.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 22 Apr 2015

Heel mooi, Elaine! Zo zie je, de eerste ingeving is vaak juist.

elaine
Door

elaine

op 23 Apr 2015

Dat is zo en het is ook heel belangrijk om op dat eerste gevoel te blijven vertrouwen. Jammer dat er altijd een stoorzender tussen komt die je op een dwaalspoor brengt.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 23 Apr 2015

Hoe groter je zelfvertrouwen wordt, door veel oefenen en positieve ervaringen, hoe minder last je zult hebben van die stoorzenders.

Kim Passie
Door

Kim Passie

op 21 May 2015

Aloha Mieke,Als mij zoiets dergelijks overkomt dat me onaangenaam is en ik niet doorzie, dan schakel ik over op Ho'oponopono. Dit brengt me dan bij het transformeren van het onderbewuste deel in mij dat dit creeerde.Ik beschouw alles in mijn leven als eigen (on)bewuste creatie. Bovenstaande techniek helpt me dat te transformeren wat nog niet past voor mij...Een andere is de 'Transparante overtuigingen' oefening van de bewustzijnstraining Avatar. De oefening is op internet te vinden...Hartegroet van Kim

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 22 May 2015

Hoi Kim, Interessant! Bedankt voor de tip en je informatie! Hartelijke groeten van ons!

Reactie plaatsen