Slechte cursus in het communiceren met dieren

Slechte cursus in het communiceren met dieren

Al jaren geven wij cursus in het Communiceren met Dieren. Om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, blijven wij bij collega’s cursussen volgen in het Communiceren met Dieren. Nieuwe inzichten zijn ons altijd welkom.
Maar veel te vaak krimpt mijn maag ineen als ik uit een groep van zeven mensen, er twee blij naar huis zie gaan, twee hoopvol en twee met een desillusie rijker.

Plaatsvervangende schaamte

Uit ervaring weet ik dat van de twee die blij naar huis gaan, er met een beetje mazzel, één overblijft die af en toe nog iets doet met het communiceren met dieren. De andere vier, de hoopvolle en zij met een desillusie, proberen het nog even maar zijn daarna voorgoed genezen.

Ik krijg een gevoel van bijna plaatsvervangende schaamte als ik mijn medecursisten hoopvol en enthousiast het weekend zie ingaan: het weekend waarin zij met dieren gaan leren praten. Het weekend waarin hun droom eindelijk uitkomt …

Ik weet vaak al wat er gaat gebeuren, helaas

Naarmate het weekend vordert, krijgen de deelnemers steeds minder vertrouwen in zichzelf. Steeds meer gaan ze zich meten aan het succes van die ene cursiste die al wel intuïtieve trainingen heeft gevolgd en die dit weekend dus wel succesvol is.

Ik voel het zo als gemiste kansen. Zo jammer dat deze mensen niet de juiste tools aangereikt hebben gekregen om hun droom te verwezenlijken.

Maar ook de cursisten zelf mogen hun hand in eigen boezem steken. Zij hebben hun Cursus in het Communiceren met Dieren vaak geselecteerd op basis van: lekker dichtbij of lekker goedkoop.

Tja, hoe goedkoop wil je het hebben

Ik kan me herinneren dat ik in Rotterdam een cursus volgde waar pakweg 25 mensen aanwezig waren. Twee mensen hadden groot succes. Eén van de twee met succes was ikzelf. Niet omdat ik zo goed was. Wel omdat ik wist hoe het trucje werkte en hoe ik zag dat de andere 23 cursisten met lege handen naar huis werden gestuurd.

Een paar jaar terug was ik een weekend in Doetinchem waar 35 mensen op een Amerikaanse animal communicator afkwamen. Het was te schandalig voor woorden wat daar gebeurde maar daarover in een ander artikel meer. Van de 35 mensen gingen er een stuk of vijf blij naar huis. Dat waren drie mannen waarmee het mooie fotomodel annex animal communicator twee dagen lang had geflirt, dat was een vrouw en dat was ik. Blij dat ik deze zwarte bladzijde kon dichtslaan.

De teleurstelling van de dertig andere mensen was groot

Ik kan me de teleurstelling van die dertig andere mensen nog zo voor de geest halen. Het was zo voelbaar dat deze mensen zich mislukt voelden. Dat was pas een slechte cursus in het communiceren met dieren…
Zeker als iedereen roept: iedereen kan het leren. Dan voel je je toch een kneus als het jou niet lukt?
In Hoe kies je een goede Cursus in het Communiceren met Dieren leg ik je uit waarop je moet letten bij het maken van je keuze. Je wil toch met een blij gevoel naar huis en niet teleurgesteld?

Heb jij zelf ervaringen met een slechte Cursus Communiceren met Dieren?

Deel ze dan hier onder dit artikel. Dat leert anderen ook weer waarop ze moeten letten.
Je hoeft geen namen te noemen, dat is niet nodig, maar wel wat tijdens een Cursus in het Communiceren met Dieren jou is overkomen en waarom je dat als vervelend hebt ervaren.

Wil jij een echt goeie cursus Communiceren met Dieren? Die bieden wij jou aan! Je zult er geen spijt van krijgen wanneer je in gesprek kan gaan met je eigen huisdier. Ook kun je de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren zelf uitproberen. Helemaal gratis!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen