Seizure-hond

Seizure-hond

8/1/2011 Seizure-hond: Martijn komt aanfietsen met in zijn stuurmand, een jawel, nog warm intact konijn. Road kill voor de hondjes. Liza gaat vandaag uit logeren. 

 

Seizure-hond

In blok 1 van De Brontaal van  vandaag draait een seizure-hond mee, een hulphond. Liza is nog helemaal niet gewend aan andere honden in huis en op het erf dus om de hulphond zo min mogelijk af te leiden, verblijft ons hondje elders. ’s Avonds wordt ze helemaal kapot weer ingeleverd. Van vermoeidheid van al die indrukken, vergeet ze dat ze nog niet heeft gegeten. Ik ga haar er ook niet voor wakker porren en laat haar in coma in haar mand liggen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Elise
Door

Elise

op 27 Jan 2015

Wat bedoelt u met road kill voor de hondjes? Is dat een speeltje of een goed merk brokken? Ik ben al zo'n tijd op zoek naar goeie brokken. Maar niks helpt. Ook al van alles geprobeerd bij de dieren arts. Klauwen met geld ben je kwijt maar helpen, ho maar. Ik heb namelijk een hond die altijd jeuk heeft. Hij ligt de hele dag te krabben. Dan weer achter zijn oren, dan weer aan zijn schouders. Dan weer klappert hij met zijn hoofd. Echt hij heeft nooit rust. Ik krijg er soms zelf jeuk van. Nee, echt. Het is gewoon zielig. Weet u iets tegen de jeuk?

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Bedankt voor je reactie Elise. Met roadkill bedoelen we ook daadwerkelijk roadkill. Dieren die zijn aangereden op de weg en overleden zijn. Deze dieren zouden anders vernietigd worden. Dan geven wij ze net zo lief aan onze dieren. Onze honden krijgen namelijk alleen maar vers vlees. Geen brokken dus, maar echt vlees. En ze hebben nooit last van jeuk of allergie. Juist omdat vers vlees het eten voor honden in zijn meest zuivere vorm is. Dit is wat een wolf ook zou eten en honden stammen van wolven af. Wij kennen inmiddels talloze voorbeelden van honden met chronische jeuk, waarbij de jeuk als sneeuw voor de zon verdween na het voeren van vers vlees. Wij hebben ook een e-book over vers vlees voor honden geschreven. We raden je het van harte aan. Kijk eens op: https://dierentolk.nl/e-book-vers-vlees-natuurlijk/ We horen heel graag jouw bevindingen!

Reactie plaatsen