Schotse Hooglander

Schotse Hooglander

Schotse Hooglander. Om zeven uur vanochtend waren Mieke en ik (Nathalie) ons in het zweet aan het werken in het ongerepte natuurgebied Witteveen te Buurse. Heerlijk genieten van de natuur en tegelijkertijd wat kilo’s lozen, om maar eens te spreken van efficiëntie. 

Schotse Hooglander

Na de zoveelste bocht in het bospaadje doemt er opeens een Schotse Hooglander op de kruising, liggend en wel. Wat een indrukwekkende dieren zijn dit toch. Prachtig! In eerste instantie lijkt het een vredig plaatje. We fietsen er rustig langs, maar bedenken ons gelijktijdig dat het toch een beetje vreemd aandoet. Er is namelijk geen andere Schotse Hooglander in de buurt. Voorzichtig, met respect naderen we het machtige dier en vertellen haar dat we even bij haar komen kijken of alles goed met haar is.

De dame blijft rustig liggen, maar ademt zwaar. Alsof ze aan het pompen is.

Tja, en dan? Zonder telefoon in the middle of nowhere… Liefde sturen komt als eerste in ons op.
Daarna leggen we madame uit dat we bij thuiskomst Natuurmonumenten zullen bellen om door te geven dat zij hier ligt. We complimenteren haar met het feit dat ze zo slim is om precies op de kruising inclusief twee straatnaambordjes te gaan liggen, zodat bij ons een lichtje ging branden. Je moet wat verzinnen om de simpele tweebenigen iets helder te maken :-)

Nathalie

 

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Schitterende dieren, ik zie het tafereel voor me. Ik ben zelf eens op de Veluwe geweest. Toen heb ik zwijnen en rood wild gezien. Was ook imposant. En in een artikel las ik dat ze de wisent gaan inzetten in een natuurgebied ergens in het westen van Nederland. Dat moet ook een geweldig gezicht zijn.

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Wauw, dat zal inderdaad een prachtig gezicht zijn. We zijn erg benieuwd. En de Veluwe is zeker prachtig. Geweldig hoeveel wild je daar nog kunt zien.

Reactie plaatsen