Samenwerking tussen Hond en Mens

Samenwerking tussen Hond en Mens

Samenwerking tussen Hond en Mens. Gastblogger: Maud.
Ken je dat gevoel van verwondering als je een hulphond aan het werk ziet? Hoe bijzonder het is om mens en hond samen te zien werken? Als kind kreeg ik daar al kippenvel van. Ik wilde zelf ook graag een hond: een langharige wit-met-zwarte hond met een stabiel en werkzaam karakter.

Mijn droomhond Lissa

Mijn zoektocht naar deze ‘’droom’’-hond Lissa heeft 30 jaar geduurd. Toen ik haar eenmaal had, vroeg ik me voortdurend af wat er in haar koppie omging. Om daar achter te komen heb ik de cursus Communiceren  met Dieren bij De Zomerhof gevolgd.

De missie van onze Lissa

Tijdens het eindgesprek gaf Lissa aan dat ze op aarde is om Mensen te helpen. Dit gaf ze vervolgens ook aan tijdens de gesprekken die ze met leerling-dierentolken voerde via de besloten Oefengroep van De Zomerhof; de cursist die het eindgesprek met Lissa had gevoerd, liet mij weten dat er een opleiding Therapiehondbegeleider van start ging. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Samenwerking tussen Hond en Mens

Onze honden werken als therapiehonden. Inmiddels hebben wij 6 droomhonden die wij inzetten o.a. in bij het werken met getraumatiseerde jongeren, autistische kinderen en volwassenen en mensen met PTSS. Kijk voor meer informatie op: Dogswork

Kom mee naar mijn wereld vol verwonderingen

Graag neem ik je mee naar een wereld waarin mens en hond heel nauw samenwerken. Naar een wereld waarin kinderen zich dankzij hun hond, niet langer eenzaam voelen. Naar een wereld waarin jongeren eindelijk hun grenzen aan durven geven omdat ze hebben geleerd dat door middel van een hond te doen, waarin volwassenen weer naar buiten durven omdat ze hun hond aan hun zijde hebben, waarin leidinggevenden erachter komen hoe ze zich gedragen doordat een hond ze een spiegel voorhoudt, waarin cursisten het roer omgooien doordat ze zien wat een hond allemaal teweeg kan brengen. Ik hoop dat ik mijn gevoel van verwondering aan jou mee kan geven …

Mijn naam is Maud en ik werk als Therapiehondbegeleider.

Heb jij een bijzondere ervaring met jouw hond meegemaakt? Wij staan altijd open om nieuwe, bijzondere verhalen te lezen.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen