Rustgevende en pijn-verminderende Ear TTouch

Rustgevende en pijn-verminderende Ear TTouch

De Ear TTouch werkt bijzonder effectief om hyperactieve dieren weer rustig te krijgen. Deze TTouch voelt voor veel dieren zo fijn dat ze op den duur zelf naar hun mens toe komen om de TTouch te komen vragen. Er is bekend dat via de oren het lichaam en de organen kunnen worden beïnvloedt. De accupunctuur maakt hier bijvoorbeeld ook veel gebruik van. Ook wanneer het dier in een ernstige situatie verkeert, bijvoorbeeld tijdens shock kan de Ear TTouch zelfs levens redden.

Rustgevende en pijn-verminderende Ear TTouch

Door middel van deze TTouch kun je drukke dieren dus weer rustig krijgen. Ze genieten echt van deze TTouch, zo erg dat ze vaak naar je toe komen om het te vragen. Maar zelfs bij ernstige situaties, bijvoorbeeld shock, kan het zelfs levens redden. Ga bij een shock natuurlijk wel direct naar een dierenarts. Bij een shock kan de totale bloedsomloop instorten. Door onmiddellijk na een ongeluk of voor en na een operatie over de oren te strijken stabiliseer je de bloedsomloop.

Hoe werkt de Ear TTouch?

Strijk horizontaal over het oor, tot in het puntje. Ondersteun het hoofd of de snuit met je andere hand. Pak het oor zo vast dat de duim bovenop ligt. Strijk zacht met je duim van het midden van het hoofd over de ooraanzet tot de oorpunt. Laat je duim en vingers steeds over een ander deel van het oor strijken, zodat je elke stukje van het oor hebt gedaan. Wanneer je het gehele oppervlak van het oor in één keer wilt bewerken kun je ook met je duim kleine cirkels trekken. Maak gebruik van een lichte drukkracht, 1 tot 3. Houd het oor horizontaal en begin aan de oorbasis. Wanneer je het hele oor hebt behandeld met kleine zachte TTouches beëindig dan je werk aan de onderste rand van het oor. Trek nooit aan het oor, maar aai er als het ware overheen. In gedachten kun je het beste het oor voorstellen als een bloemblaadje van een roos. Wanneer je een dier met pijn en shock wilt helpen strijk dan sneller en krachtiger over het oor. Wanneer je een dier meer wilt laten ontspannen strijk dan langzaam en zacht over het oor.

Dieren vragen om aandacht!

Onze Marketing Medewerker, Tom, heeft het zelf ook uitgevoerd bij de ezeltjes vanTTouch rustgevend en pijnverminderend De Zomerhof, namelijk Anna, Sil, Jesse, Marijn en Olivia. Wanneer je de TTouch
uitvoert zie je ze zo ontspannen staan! En wanneer hij de wei in loopt, komt Sil al snel om de TTouch te vragen! En dan mag hij vooral niet stoppen met ‘kriebelen’! Want wanneer hij stopt gaat Sil rondjes om hem lopen en met zijn hoofd langs zijn been schuren, want het is zo fijn als je blijft ‘kriebelen!’

Heb jij onze Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren al ontvangen? Je kan hem hier gratis downloaden om zelf het praten met dieren uit te proberen. Zeg nou zelf, wie wil dit niet? Het communiceren met dieren is zó mooi, het verrijkt je leven!

Over de schrijver
Reactie plaatsen