Remedie voor een angstige kat

Remedie voor een angstige kat

Remedie voor een angstige kat.
Een poosje terug had ik een consult met een kat. Het was een angstig exemplaar. De mensen wilden graag weten waarom het dier zo bang was en wat ze eraan konden doen. Dus ging ik in gesprek met het dier.
Het voelde licht aan, alsof het niet goed contact had met de grond. Het voelde alsof ik het met de wind alle kanten op kon laten blazen.

Ook voelde ik mij tijdens het gesprek schichtig als ware ik aangeschoten wild. Ik bleef maar om mij heen kijken, ik bleef schrikken van het geringste geluid.
Ik kan je vertellen dat ik er niet blij van werd, van dat hele deel van het gesprek. Het was knap vermoeiend.

Moederkat liep voortdurend te leuren met haar jongen

Vervolgens ging ik verder onderzoeken hoe het kwam dat dit lichtvoetige diertje geen goed contact had met de grond, Toen ik de kat de bewuste vraag stelde, bracht hij mij terug naar zijn kindertijd. Ik zag dat moederkat voortdurend met haar kroost had lopen te leuren. Eigenlijk geen lekker veilig plekje had kunnen vinden voor haar nestje. Had ze het spul dan weer in de schoenendoos in de slaapkamer, dan lag een uur later alles weer onder het bed. Bleef ze daar een nachtje, dan verhuisde ze al haar kinderen naar het schuurtje. Moeder was er druk mee. Ze sleepte af en aan met haar kittens.

Onrust verstoort de kat

Al die onrust van moeder, die onrust in het prille leven van dit dier door telkens weer andere geuren te moeten ruiken, door dat kleine lijfje telkens weer aan andere temperaturen te moeten wennen, en als je dan lekker lag, kwam er weer een koud broertje of zusje tegen je aan liggen dat moeder zojuist had verhuisd …

Al die onrust zorgde ervoor dat deze kat het aan het begin van zijn leven het nou niet geweldig vond op aarde en er in zijn latere leven zelfs schrikkerig van werd.

Remedie voor een angstige kat

Om je dier te helpen aarden, kun je zelf een aardende meditatie doen. Terwijl je deze meditatie doet, neem je je kat op schoot (zolang het vrijwillig is) en neem je hem of haar mee in het verhaal. Als je dit regelmatig herhaalt, is dat niet alleen heerlijk voor jezelf maar ook nog eens een geschenk voor je kat. Deze zal er zeker rustiger van worden en zal een fijner leven bij jou krijgen.

Wanneer jouw dier zich niet goed kan aarden, kun je ook altijd Engelenessence proberen. Engelenessence is een parfum waarmee jij jouw dier kunt behandelen, zodat zij zich beter leert aarden. Ga direct naar de webshop om Engelenessence te bestellen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Interessant artikel. Mensen met een chaotische jeugd, vertonen dikwijls probleemgedrag zoals roekeloos gedrag of juist vermijdingsgedrag vanwege angsten. Hierdoor lopen ze vast in hun sociale leven. Zou dat voor andere dieren dan de mens ook opgaan? Misschien is dat wel te onderzoeken al kun je moeilijk dieren met opzet gaan verwaarlozen voor een onderzoek. Het zal ook wel deels met het karakter van het dier te maken hebben. De ene mens is ook angstiger dan de andere persoon.

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Dat klopt inderdaad Harvey. Goed dat je het aanstipt. Helaas zijn dergelijke onderzoeken inderdaad al gedaan, waarin zowel mensen als dieren werden verwaarloosd en bij beide was hetzelfde gedrag op latere leeftijd merkbaar. Erg schrijnend om te zien.

Reactie plaatsen