Paard overleden na koliek

Paard overleden na koliek

Een heuse nachtmerrie: paard overleden na koliek.
Zowel voor het paard zelf als voor de mensen erbij.
Veel nare dingen kunnen plaatsvinden wanneer je paard koliek heeft.
Dierenvriendin Monique maakte het helaas mee.
Lees hier haar verhaal:

Paard overleden na koliek

Monique: Zeer onverwacht hebben wij 12-12-2012 afscheid moeten nemen van ons paard Mark. Hij had acute, ernstige koliek. De specialisten konden ons niet helpen. Mark is 13 jaar geworden en wij zijn 9 jaar dikke maatjes geweest. Elke dag waren we samen en deelden lief en leed. Zat ik niet goed in mijn vel? Had ik verdriet? Mark gaf enorm veel troost en wist mij altijd op te vrolijken. Hij gaf al zijn liefde (en natuurlijk wij hem). Het gemis is dan ook erg groot.

Heeft mijn paard een goed leven gehad?

Na zijn dood zocht ik bevestigingen, zoals; heeft Mark een goed leven gehad? Hebben wij Mark echt alles gegeven wat zijn hartje begeerde? Hadden we echt niets kunnen doen? Hebben we misschien wat over het hoofd gezien/iets gemist? Wat hadden we kunnen doen aan de koliek bij ons paard?

Wat hadden we kunnen doen aan koliek bij ons paard?

Op deze vragen wilde ik graag antwoord. Via een opstelling lukte dit geweldig.
Tijdens de opstelling waren opgesteld:

  •  Justin: beste paardenmaatje van Mark, zij leefden samen met elkaar
  • Amber: paard van een vriendin die bij ons staat sinds Mark er niet meer is, zodat Justin niet alleen is
  • Monique: beste mensenvriendin van Mark

De representanten stonden in de energie van mijn paarden en in die van mijzelf. Ze voelden alles feilloos aan en wisten dit te uiten door lichaamstaal/gedragingen/woorden/emoties.

De uitkomst van de opstelling gaf me een goed gevoel

Het gaf me zo’n goed gevoel om te zien dat het goed met Mark ging, dat hij dankbaar was voor het leven bij ons. Dat we niet iets ander voor hem konden doen, dat hij het fijn zou vinden als ik lekker verder ging met genieten van de andere paarden.
Ik vond het erg bijzonder en mooi dat ik dit mee heb mogen maken! Op al mijn bovenstaande vragen kreeg ik antwoord.

Echt ongelooflijk mooi!

Een opstelling geeft veel rust

Het heeft mijzelf veel meer rust gegeven. Ook dat ik de bevestigingen heb gekregen op mijn vragen. Het was heel fijn om dat allemaal te horen.

Ik krijg een glimlach op mijn gezicht als ik terug denk aan Mark.

Wil jij ook een opstelling aanvragen? Dit komt ook aan bod tijdens de cursus Communiceren met Dieren. En mocht je zelf uit willen proberen om met je dier te praten kun je nu bij ons de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen praten ophalen! Zo kun je alvast oefenen!

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Reactie plaatsen