Oude kater helpt bij opvoeding kitten

Oude kater helpt bij opvoeding kitten

Alice heeft bij ons de cursus Communiceren met Dieren gevolgd. Iemand die de cursus heeft afgerond, mag zichzelf Brontalist noemen. Alice deelt hier haar verhaal met ons: Het is alweer een poosje geleden sinds ik als kersverse Brontalist een gesprek voerde met een allerliefst poesje. Het was mijn 11e  gesprek en de voorbereiding ging voorspoedig. Ontspannen, naar je werkplek gaan, je wijze eik omarmen, aarden, beschermen en aan de slag.

 

Het poesje is een gemakkelijke prater

Het poesje blijkt heel mededeelzaam en is al “onderweg” naar de huiskamer om mij het interieur te laten zien. Op het moment dat wij in de hal lopen komt er ineens heel terloops een hele oude, pluizige kat door het beeld.

De pluizige kat was een oude bekende

Ik doe daar keurig verslag van en krijg meteen van de verzorger van het poesje de vraag om de pluizige oude kat wat beter te beschrijven. Ik doe dat meteen en het blijkt dat het haar overleden kater is.

Oude kater helpt bij opvoeding kitten

Het poesje ziet die kater wel maar raakt er niet door van de wijs. Het lijkt zelfs alsof het normaal is dat die kater af en toe in beeld komt.
De verzorger vertelt me dan dat het poesje in het begin nogal onhandelbaar was geweest en dat zij had gevraagd aan haar oude kater om hier en daar wat te helpen met de opvoeding.
Blijkbaar heeft die kater zijn taak heel serieus genomen en is hij nog steeds in de buurt.

Ik was zo verrast en vind het nog steeds zo bijzonder dat dit kan gebeuren. Het voelt voor mij heel speciaal.

Ben jij ook dol op dieren? Zou jij net als Alice ook met katten en anderen willen kunnen communiceren? Gewoon om te zien hoe het leven zich afspeelt vanuit het gezichtspunt van de kat?
Wat Alice doet, kun jij ook en het is niet eens moeilijk. Alice heeft bij ons de Cursus Communiceren met Dieren gevolgd. Misschien is dat ook wat voor jou! Je kunt ook alvast oefenen met de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren.

Over de schrijver
Desiree Matheij
Door

Desiree Matheij

op 30 Sep 2016

Wat mooi Alice, supermooie ervaring zeg! Succes verder met tolken. Groetjes Dees

Reactie plaatsen