Onzindelijke kat

Onzindelijke kat

Eén van de meest voorkomende gedragsproblemen waar ik als kattengedragstherapeut bij wordt gehaald is onzindelijkheid.  Ik ben vaak verbaasd hoe lang  mensen zelf aanmodderen met een onzindelijke kat. Wanneer een kat in huis plast en dus onzindelijk is, kan er veel aan de hand zijn. Veel mensen weten niet wat ze met een onzindelijke kat aan moeten. Weet jij dat? Daar kom je zo achter!

Onzindelijke kat

Als uw kat onzindelijk wordt, is het goed om zo snel mogelijk hulp te zoeken, bij voorkeur bij een gediplomeerde gedragstherapeut.  Hoe langer de onzindelijkheid aan de gang is, hoe moeilijker het is af te leren.  Een gedragstherapeut zal eerst kijken naar de mogelijke oorzaak. Omdat die medisch kan zijn, moet er eerst een onderzoek door een dierenarts worden gedaan.  Als daar niets uitkomt, ga ik verder kijken.

Wat wil een kattengedragstherapeut vaak weten?

Ik wil dan weten waar de kat plast en wanneer. Hoe de relatie met de andere huisgenoten (dieren en mensen) is.  Mag de kat naar buiten, kan er een buurtkat naar binnen?  Ook wil ik weten welke kattenbakken worden gebruikt, hoeveel kattenbakken voor hoeveel katten, hoe ze worden schoongemaakt, etc.  Er kunnen heel veel oorzaken zijn voor onzindelijkheid.

Een goede kattenbak

Een aantal  tips kan ik wel vast geven.  Gebruik een kattenbak waar uw kat helemaal op past. Kijk of de kat een probleem heeft met een overkapping. Is de kattenbakvulling wel goed voor uw kat? Schep minstens eenmaal per dag de bak schoon.  Katten houden ervan op de ene bak te plassen en dan op een andere bak te poepen.  Daarom is de officiële formule voor het aantal kattenbakken: 1 bak voor elke kat en 1 extra. Dus als u 4 katten heeft, moeten er 5 kattenbakken staan, liefst verspreid over het huis, op veilige, rustige plekken.  Schoonmaken van de kattenbakken (zou elke week gedaan moeten worden) nooit doen met ammoniak of Dettol.

Heb jij de Gratis tips om zelf met katten te praten al opgehaald? Met deze tips kun je het praten met dieren zelf uitproberen en ervaren. Er zal een wereld voor je opengaan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen