Olympisch Winnaar: Ezel Jesse!

Olympisch Winnaar: Ezel Jesse!

En dan nu de uitleg over Olympisch Winnaar: Ezel Jesse! Jesse zijn ontsnappingskwaliteiten.
We hebben onze ogen weer uitgekeken toen hij liet zien welke capriolen hij uithaalde om in de afgesloten andere wei te komen.

Let op :-) 

Olympisch Winnaar: Ezel Jesse!

Mieke en ik zijn in de afgesloten wei met hondjes Easy en Liza aan het spelen.

Lekker ontspannen voor de honden, vooral omdat de ezeltjes in de andere aangrenzende wei aan het grazen zijn. Zo heeft iedereen het goed.

Onze honden snappen namelijk heel goed dat de ezels een regelrecht gevaar voor hen zijn, als ze neus aan neus in dezelfde wei staan. Ezeltjes hebben de neiging om hun ‘tegenstander’ (in dit geval een hond) bij gevaar te vertrappen. Een natuurlijke eigenschap met voor ons een nare uitwerking. Dus zorgen we ervoor dat iedereen veilig staat.

Niks aan het handje, zou je zeggen.
Maar dan opeens zien we Jesse dichterbij komen. Hij nadert het rood-witte-politielint.
Normaliter deinst onze kudde terug voor dit simpele dunne lint. Waarom weet ik ook niet, maar we maken er dankbaar gebruik van.

Vandaag heeft Jesse besloten dat hij zich niet meer laat intmideren door een nietszeggende rood-witte-slinger. Hij haalt diep adem, blaast zijn torso op zodat Superman er niks bij is en duwt zich steeds verder tegen het lint aan.

We staan met stomheid geslagen. Vier paar ogen kijken Jesse met open mond aan.
Wat doe jij nu?!?!
Toen we eindelijk bij onze positieven waren gekomen, liepen Mieke en ik met grote zwaai-bewegingen richting Jesse, om hem af te schrikken.

Helaas leek het erop alsof hij zich door ons aangemoedigd voelde… Hij pompte zich nog iets meer op en ….  knalde zichzelf als een ware Olympische Winnaar door het lint!

Olympisch Winnaar: Ezel Jesse!

Dat verdient geen lintje :-)

 

Nathalie

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Haha, ik zie het voor me! Maar het lijkt mij toch wel behoorlijk intimiderend. Zo'n aanstormende ezel. Jessie wou even 'out of the box' denken waarschijnlijk. Maar was dit eenmalig of zijn alle ezels nu niet meer bang nadat ze moedige Jesse hebben gezien? Dat lijkt me wel een probleem. Dan kun je dat lint niet meer gebruiken?

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Haha, ja dat is het ook wel een beetje Harvey, maar gelukkig kennen we Jesse en weten we dat hij ontzettend zachtaardig van karakter is, maar inderdaad ook een out of the box-denkend type. En we konden de honden op tijd in veiligheid brengen. Gelukkig gaat het de laatste tijd erg goed. We vertrouwen echter niet meer blindelings op het rood-witte lint maar toch liever op een stroomdraadje.

Reactie plaatsen