Moestuin maken

Moestuin maken

12/3/2011 Mijn zus is er vandaag. Zij heeft al jaren een moestuin. We genieten op het erf van het zonnetje en maken plannetjes voor de onze. Daarna rijden we even langs Intratuin om stekgrond te halen en nog wat plantjes voor in de tuin. We vinden thuis nog wat zakjes zaad voor kruiden, dat zaaien we in en laten het binnen opkomen. Op internet vinden we een biologische zaadleverancier. Wij gaan een moestuin maken. 

Moestuin maken

Bewust biologisch zaad, omdat we anders wel biologisch zouden eten maar van uiteindelijk gemanipuleerd voedsel. Aan de hand van de beschrijvingen bij elke groente, plus de opgelepelde kennis van mijn zus, delen we op papier onze moestuin in. Welke groenten wel zon, welke niet, welke wel mest, wortels naast ui,koolrabi naast sla etc. Hiervoor hebben we lint gespannen in onze ronde moestuin. Het ziet er nu echt uit als een wagenwiel. Martijn kan deze week al een aantal groentes zaaien. De rest van het zaaiwerk laten we over aan de deelnemers van de Stilteweek. De jetlag slaat nog een paar keer toe vandaag.

’s Avonds haal ik de twee road kill-konijnen uit de vriezer en leg ze ieder in een eigen plastic zakje buiten bereik van de hondjes achter het hekje in de voortuin zodat ze de volgende twee dagen kunnen ontdooien.

Tussendoor check ik internet nog even. Ik word naar van de filmpjes die nu verschijnen.

Nathalie komt ’s avonds uitgeteld aan. Die heeft er weer een zwaar en prachtig mooi weekend opleiding opzitten.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen