Mijn hond is zo bang

Mijn hond is zo bang

Mijn hond is zo bang.
Het is een Golden Retriever en hij is overal bang voor. Wat kan ik daaraan doen?
Straffen voor zijn angst helpt niet, zeggen dat hij niet bang hoeft te zijn helpt niet. Rescue helpt niet, de pillen van de dierenarts helpen niet … Ik ben ten einde raad, wat kan ik doen?
De mensen bij deze hond weten het niet meer.

Geen remedie lijkt te helpen om de angst van de hond op de lossen

Met deze informatie ga ik het gesprek aan met de Golden. Ik tune op hem in en, inderdaad, het is zoals de mensen beschrijven, geen remedie lijkt te helpen om de hond stabiel op aarde te krijgen. En stabiel op aarde wil op dat moment voor mij zeggen: een hond te krijgen die in alle rede luistert naar en opvangt wat de wereld om hem heen op hem loslaat en van hem vraagt.

In gesprek met een dier vang je plaatjes, filmpjes, geuren of geuren op

Tijdens dit consult verplaats ik mij in de hond. Ik neem helemaal zijn energie aan en voel de angst in zijn fysieke lijf, deze siddert erdoorheen. En zodra ik die hele angst heb overgenomen, heb gekopieerd plus alle gevoelens die daarbij horen, dan vraag ik het dier of het mij kan vertellen wanneer die angst is ontstaan, dus wat de oorzaak is van deze emoties.
Op zo’n moment begin ik in de meditatie plaatjes op te vangen, of filmpjes, soms geluiden en geuren. Dat is wat het dier met mij deelt.

Ik voel de doodsstrijd die dit broertje voert

En zo gebeurt het dat deze Golden mij vertelt dat hij de periode in de baarmoeder als traumatisch heeft ervaren. Ik voel mij op dat moment als pupje in de baarmoeder zitten. Ik zie dat een van mijn broertjes het zwaar heeft. Ik zie hem steeds zieker worden. Er zit nog 1 pupje tussen hem en mij maar de doodsstrijd die dit broertje voert voel ik helemaal aan.

En dan valt mij op dat het pupje dat als eerste het geboortekanaal gaat verlaten in een rare kronkel ligt. Die nek ligt geknakt, zo lijkt wel. Hij beweegt nog wel maar dat is dan ook alles. Het lijkt ook vertraagd, wat hij doet. Vlak voor de geboorte lijkt de weg naar buiten hem de das om te doen. Ik zie hem niet levend meer terug. Ik zie hem trouwens helemaal niet meer terug.

In doodsangst … voortdurend spelend met de vraag: Wanneer ben ik aan de beurt … start ik mijn leven op aarde. Ik ben mijn leven niet zeker.

De start op aarde is traumatisch geweest

Het is mij duidelijk dat de start op aarde voor deze hond traumatisch is geweest. En dat dit de reden is voor de angst. Kijk hier kunnen we iets mee. Er zijn legio manieren om deze hond te helpen. Eén ervan is het aanbieden van Star of Bethlehem van Bach. Dat zijn druppeltjes die mens en dier helpen om trauma te verwerken.
De meest effectieve manier voor dieren om trauma te verwerken, is door te slapen.

Als je dier extra veel gaat slapen na het innemen van Star, dan is dat alleen maar een goed teken. Het is dus absoluut niet zo dat Star je dier verdooft en dat het daarom veel slaapt.

Wil jij net zoals ik met dieren kunnen praten? Download dan nu de Gratis tips om zelf met jouw hond, kat of paard te praten. Dan kun je alvast een beetje oefenen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen