Methode Cesar Millan

Methode Cesar Millan

Methode Cesar Millan. Cesar Millan is een bekende Amerikaans-Mexicaanse hondentrainer die door velen wordt bejubeld en ook door velen wordt veracht. In dit artikel belichten we graag beide kanten. Is Cesar Millan een man met hart voor honden, die honden helpt die anders geen toekomst zouden hebben? Of is hij een machtswellusteling die wrede methoden gebruikt om de betreffende hond in een positie te krijgen waar hij het dier wil hebben?

Methode Cesar Millan diervriendelijk?

Cesar Millan heeft door jarenlange ervaring veel kennis over honden. Rondom zijn eigen huis heeft hij een hele roedel die daar heel harmonieus leeft. In zijn methode gaat Cesar Millan ook uit van de Pack Method. Hij heeft roedels bestudeerd en op basis daarvan zijn eigen methode ontwikkeld. Hierdoor werkt hij niet met beloningen zoals koekjes, maar wel met lichaamstaal en een corrigerende beet als dat nodig is.

Methode Cesar Millan dieronvriendelijk?

Op de methode Cesar Millan is veel kritiek. Zo maakt hij gebruik van wurgkettingen, slipkettingen en stroombanden. Ook lijkt hij al angstige honden vaak in het nauw te drijven door machtsvertoon, waardoor de angst van het dier er schijnbaar niet minder wordt. Op die manier lijkt hij dieren geen ruimte te geven en dit is iets dat niet in een roedel in het wild zou gebeuren. Dus wat dit betreft, lijkt hij zelf niet helemaal voor de roedelmethode te gaan.

Cesar Millan gebeten

Onlangs werden we nogmaals gewezen op onderstaand filmpje. Hierin zie je hoe Cesar Millan een hond met voernijd benadert. Hij geeft de hond een bak eten en komt vervolgens dichtbij de voerbak van de hond. De hond reageert daar fel op. Het filmpje gaat verder en heeft een heel onverwachte wending waarin, hoe je het ook wendt of keert, veel en duidelijk hondengedrag zichtbaar is en lichaamstaal van honden. Het is daarom ook echt de moeite waard het filmpje tot aan het einde te bekijken.

Bekijk hier het filmpje

Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening over de Methode Cesar Millan en over dit filmpje. Ben jij een fan en een groot voorstander van zijn methode? Of vind jij juist iets heel anders en waarom? We horen het heel graag van jou als reactie helemaal onder dit artikel.

Over de schrijver
Sam
Door

Sam

op 14 Apr 2015

Jeejtje wat een filmpje zeg! ik denk dat Ceasar Millan de hond wou laten zien dat hij de baas was. maar dat deed hij duidelijk om een verkeerde manier! wat raar dat hij dat zelf niet zag!

Admin
Door

Admin

op 14 Apr 2015

Misschien gaat hij er zó van uit dat zijn methode juist is dat hij daar geen oog meer voor heeft.

Greetje
Door

Greetje

op 19 May 2015

Ik ben een groot fan van Cesar Milan maar hij is geen heilige, ook hij maakt fouten waar hij weer van leert

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 19 May 2015

Hoi Greetje, dank je voor je reactie. Leren van fouten die je maakt is altijd een goede zaak. Kun je misschien ook vertellen wat je aantrekt in de methode van Cesar Milan?

Hans Clabbers
Door

Hans Clabbers

op 23 Oct 2017

Bizar. Totaal onnodig. Waarom de hond zo onderdrukken terwijl het ook op een positieve manier kan waarbij de hond iets opbouwt (vertrouwen) ipv opgekropte angst. Jammer dat iemand daar de show mee steelt.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 23 Oct 2017

Dank je voor je reactie, Hans. Ik begrijp ook niet waarom hij voor deze aanpak kiest.

Eric
Door

Eric

op 10 Nov 2021

Ik ben zeker een voorstander van de Cesar Millan methode. Niet omdat hij het altijd goed doet maar ik weet uit eigen ervaring dat het met de koekjes en beloningsmethode ook niet altijd werkt. Ik ben zelf in het bezit van zeer dominante Rottweiler/Herder en krijg hem niet onder controle met koekjes en een positieve instelling. Ik ben uiteindelijk noodgedwongen weer overgestapt op een slip-ketting wat toch duidelijker is voor hem schijnbaar. Ik zoek het gelijk een beetje in het midden. Vergeet niet dat Cesar altijd de meest problematische onder krijgt waar nog wel eens een steekje is laten vallen. Ik ben er ook nog steeds niet maar ben toch al ver gekomen.

Reactie plaatsen