Mens en dier zorgen voor elkaar

Mens en dier zorgen voor elkaar

Hieronder het speciale verhaal van Sarah en haar kat Thimo. Mens en dier zorgen voor elkaar. Thimo is 5 jaar en een jeweetwel kater. Als je hem hebt, heb je geen krant nodig. Verleden jaar was hij niet in orde, hij waste zich niet, scherpte zijn nagels niet aan de hartstochtelijk beminde krabpaal waar hij hele schijngevechten mee houdt; at en dronk niet. Hij sleepte zich naar de vensterbank en lag daar voor lijk, terwijl er de avond ervoor ogenschijnlijk niets aan de hand was.

Een kwestie van leven en dood

Het resulteerde allemaal in een spoedoperatie die hij ternauwernood overleefd heeft; meneer had een schoolkrijtje verorberd en dat is hem slecht bekomen. Darmperforatie, buikvliesontsteking. Daaraan kun je zien hoe bikkelhard een dier is in het verdragen van pijn. Daarna heb ik hem nog veertien dagen moeten dwangvoeren, want eten en drinken vond hij echt niet belangrijk meer.  Maar hij knapte op. Toen hij zich weer fit voelde, stormde hij het luikje uit, vloog de boom in, stormde weer terug naar binnen en denderde een paar rondjes door de kamer, luid mauwend.

Mens en dier zorgen voor elkaar

Dit jaar om ongeveer dezelfde tijd was ik niet in orde. Omdat Thimo luid mauwend om me heen draaide, werd ik me ervan bewust dat ik de dokter moest bellen! Ik voelde inderdaad m’n lichtje uitgaan. Datzelfde gebeurde begin mei weer dat Thimo alarm sloeg. Ik werd in het ziekenhuis opgenomen alwaar hartfalen werd vastgesteld!

Een mooie, sterke band tussen mens en dier

Hebben wij een goede band of niet!!! Hij let net zo hard op mij als ik op hem. Hij is ook telepathisch met me verbonden, als ik wil dat hij binnenkomt, hoef ik hem alleen maar in gedachten te roepen en binnen het half uur, vaak eerder, is hij er. Want ‘s nachts wil ik hem niet buiten hebben, de vechtersbaas… hij heeft maar één vriendje, een buurkat, maar verder is hij heel territoriaal.

Lijkt het jou ook zo geweldig om telepathisch contact met jouw dier te krijgen? Je kunt nu de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren ophalen en het zelf uitproberen! Waar wacht je nog op? Leer je dier begrijpen op een heel nieuw niveau!

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Shanti
Door

Shanti

op 03 Sep 2013

Boos en beledigd. Mijn Tommy krijgt om de andere dag Darf te eten, vindt hij zalig. Toen ik hem pas had was hij geen schootkat, maar nu hoef ik maar te gaan zitten en meneer wil op schoot... Omdat hij afwisselend eten krijgt, stond er op een dag spiering op het menu, hij eet het maar niet enthousiast, dus was hij al een beetje boos. Hij zei, geef die vis maar aan Diesel. (Zijn buurvriendje) Toen wilde hij op schoot waar ik op dat moment geen tijd voor had en voor Tommy's moet men ALTIJD tijd hebben. Toen was de boot aan, hij straal beledigd naar buiten. je had die kop van hem moeten zien! Er groeiden hoorntjes op! Hij kwam pas 's avonds laat naar binnen, gelukkig niet boos meer...

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 Dec 2013

Aaah, wat een lekker dier zeg, die Tommy. Wat leuk ook dat hij zo veranderd is van geen schootkat, naar schootkat :-) Kun je nog zeggen hoe dat zo is gekomen? Heb je zelf iets speciaals gedaan of gewoon geduld? Ik ben benieuwd, Shanti.

Mich Hemeryck
Door

Mich Hemeryck

op 10 Mar 2015

Onze Livia, was zwanger, twee jaar geleden kreeg ze haar kittens, maar na drie dagen beviel ook haar mama van een nestje en ze ging samen met haar kittens bij haar mama liggen, maar ze stopte met zogen. oma heeft dus de 7 kittens grootgebracht. dit jaar was ze opnieuw zwanger en haar mama niet. ik vroeg haar hoe ze dat dit jaar ging doen? ze liet me meteen duidelijk weten, dat ik me niet ongerust hoefde te maken, ze zou zelf heel goed voor haar kittens zorgen. Ik moest geen "poederpap" voorzien, een woord wat ik nooit gebruik, kwam zomaar op. Ze zou 3 kittens krijgen, 2 poezen en 1 kater. De bevalling begon en ze kreeg 2 kittens, een poes en een kater. Ik ben nog blijven wachten, maar ze stopte volledig met de bevalling. alles maar opgeruimd en toch enigszins ontgoocheld, want had ik het dan toch verkeerd opgevangen? een uurtje later kom ik terug bij haar en daar lag dan het derde kitten en ja hoor, een poes. ik zo blij, want ik had het toch juist doorgekregen. Nu na 2,5 week blijkt dat ze echt wel heel goed voor haar kittens zorgt en ik gelukkig op haar heb vertrouwd en geen "poederpap" had aangeschaft. Is echt een heerlijk gevoel, te weten dat het "praten" met mijn eigen dieren, nu ook begint te lukken.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 10 Mar 2015

Wat een fantastisch verhaal Mich! En wat goed dat je het allemaal zo goed hebt opgevangen van Livia. Onze complimenten hoor!

Marion Aarzen
Door

Marion Aarzen

op 28 Dec 2022

geweldig toch dit.

De Zomerhof
Door

De Zomerhof

op 28 Dec 2022

Ja, zeker!

Reactie plaatsen