Mag jouw dier zelf kiezen?

Mag jouw dier zelf kiezen?

Hierbij het filmpje over de keuzes die je dieren zelf kunt laten maken.

Met Julia in de hoofdrol !

Veel kijkplezier.

 

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Vei Houtzagers
Door

Vei Houtzagers

op 26 Aug 2018

Geweldig, zo fijn om te zien dat er mensen zijn die zo met hun dier omgaan en ze zo in hun waarde laten ! Dank je voor het delen hiervan ! 🌟🌟🌟❤❤❤

Nicky
Door

Nicky

op 27 Aug 2018

Hoi, Wat een mooi onderwerp zeg! Ik vind persoonlijk ook dat dieren wel eens meer mogen beslissen. Ik doe dat al wat jaartjes met mijn hond. Vooral met het uitlaten, zij mag Meestal kiezen waar ze heen wilt, een grote ronde, kleine, of snuffelronde. Als zij naar links wilt doen we dat, toch rechts? Dan gaan we terug. Daar nog iets over het hoofd gesnuffeld? ze mag doen wat zij wilt. Ik zeg altijd dat het haar tijd is. Als ik een uur heb uitgetrokken voor haar, mag ze doen met haar tijd wat te maar wilt. Ook met veel andere dingen laat ik haar in haar waarde, ik kijk veel naar haar lichaamstaal, daar is al veel uit te lezen. Groetjes, Nicky

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 27 Aug 2018

Hoi Nicky, wat mooi zeg hoe je daarmee omgaat! Vooral de zin "Als ik een uur voor haar uitgetrokken heb, mag ze doen met haar tijd wat ze maar wil", raakt me echt. Liefde en respect naar je dier spreekt er uit en ik word er blij van!

christiane
Door

christiane

op 27 Aug 2018

Voor zover dat kan, mag dat hier vvor honden, geiten & schapen. Maar mijn melkgeit wil niet gemolken worden .... gezien het telkens een jacht op haar is & nog wat stampen/bijten...ook al probeer ik zoveel mogelijk maar aan een kant te melken tot het minder goed voelt & ruim genoeg uiercrème gebruik omdat het goed zou glijden & de uier niet opwarmt....

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 27 Aug 2018

Hoi Christiane, fijn dat je dieren al veel keuzevrijheid hebben. En ja, soms zijn dingen gewoon nodig ook al heeft het dier er geen zin in. Dat is dan onze verantwoordelijkheid naar het dier toe. In het geval van je geit komt bij mij wel meteen de vraag op waarom ze het niet zou willen. Een dierentolkgesprek zou daar opheldering over kunnen geven. Misschien is de oplossing wel heel simpel.. Maar dat is natuurlijk geheel aan jou of je daar ooit iets mee zou willen.

Kirsten
Door

Kirsten

op 27 Aug 2018

Voor mij is het wel een vanzelf sprekend iets. Ik volgde mijn hond tijdens het wandelen maar hij volgde mij ook graag. Mijn hond is overleden 29-06-2017. Ik wist vooraf zeker dat ik zijn as wilde uitstrooien. Toen het moment daar was twijfelende ik. Robin was net 2 maanden heengegaan en toen heb ik hem gevraagd wat hij met zijn as wilde. Hij gaf aan dat hij zijn omhulsel dicht bij me wilde houden. Toch mooi dat het dan zo uitkomt. Aangezien ik twijfelde over het uitstrooien. Daar heb ik hem wel in kunnen laten kiezen. Liefs

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 28 Aug 2018

Heel mooi, Kirsten! Dankjewel voor het delen.

Annette
Door

Annette

op 29 Aug 2018

Hoè Kirsten, gaf jouw hond aan dat hij zijn omhulsel dicht bij je wilde houden?

Ellen
Door

Ellen

op 28 Aug 2018

Ja, ook mijn katten mogen zelf kiezen. Toen mijn Schnauzer nog leefde, mocht ook zij zelf kiezen welk rondje ze wilde lopen. Als ze geen zin had, dan alleen haar behoefte doen en direct weer naar huis. Ze gaf zelfs aan welk hondensnoepje ze wilde hebben, een hondenworstje of een koekje. Ze vertelde ook met lichaamstaal heel erg veel. Ook onze 2 Maine Coons laten wij met ons communiceren. Zo geeft de oudste aan wanneer ze haar oren "uitgeprut" wil hebben, een massage wil hebben of gekamd wil worden. en oh ja... ook wanneer ze een snoepje wil hebben. Dat heeft ze nog van onze hond overgenomen. Hahahahaha. De jongste maakt altijd een waterballet van hun waterfonteintje als ze het ergens niet mee eens is. Ze laat 's nachts ook duidelijk merken dat ze even bij mij onder het dekbed wil liggen. Dat laat ik eigenlijk altijd toe en ze gaat me dan heel zacht in mijn kin of hand "bijten". Echte kattenliefde geven aan het vrouwtje.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 28 Aug 2018

Geweldig Ellen!

Sandra
Door

Sandra

op 29 Aug 2018

Helemaal mee eens, als je met je dier bezig bent , is het hun tijd, en komt er bezoek dan weten ze dat Paard voor gaat. Ben dankbaar dat Paard en ik kunnen lezen en schrijven met elkaar én we zijn onafscheidelijk.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 29 Aug 2018

Mooi, Sandra!

Anita
Door

Anita

op 28 May 2019

Hier word ik blij van. Dit doe ik met mijn kat en een paard waar waar ik regelmatig kom . Dat paard geeft aan wat wel en niet. Soms ook als ik gevraagd ben om met energie of iets anders te ondersteunen, vraag ik dit paard wat ze ervan vind. Of het de tijd is of niet. En daardoor is er een vertrouwen opgebouwd en de mensen waar ze bij hoort staan hier ook voor open. Geweldig.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 28 May 2019

Wat heerlijk, Anita! Daar worden wij ook blij van! Dank je voor het delen.

Kim de Oude
Door

Kim de Oude

op 01 Apr 2020

Als de pandemie uitgewoed is kom langs. Kennismaken met Julia. Ik heb ruime ervaring met ezeltjes. Opgedaan op de Ezelsoos in Zeist. Groet, Kim

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 02 Apr 2020

Wat leuk Kim, je zou bijvoorbeeld eens een opstellingendag bij ons mee kunnen komen maken. Dan kun je ook met de ezeltjes knuffelen in de pauzes. www.opstellingen.org

Reactie plaatsen