Live Communiceren met Dieren

Live Communiceren met Dieren

Onze cursus The Live Connection is gericht op het live communiceren met dieren. We werken daarbij met de huisdieren die op en rond het erf van De Zomerhof wonen. Ook deelnemers die al veel ervaring hebben in het communiceren met dieren, ervaren het live communiceren met dieren als een ware uitdaging. De kunst is om zuiver te blijven en je daarbij niet te laten afleiden of sturen door het dier of door de mensen bij het dier.

Storende omgevingsfactoren

Er zijn tijdens een live gesprek met een dier namelijk heel veel omgevingsfactoren die je uit je concentratie kunnen halen. En juist voor het voeren van dit soort gesprekken, heb je opperste concentratie nodig.

Drie storende factoren tijdens het live communiceren met dieren

1. In gesprek met een hond bijvoorbeeld, zou het dier een geluid kunnen maken (kreunen, blaffen) waarop je niet bedacht bent en waardoor je uit je concentratie raakt.
2. Of het dier zou een beweging kunnen maken die je niet had voorzien: plotseling tegen je op springen of je gezicht likken. Ook dit gedrag kan je aandacht verleggen.
3. De mensen kunnen zich met het gesprek gaan bemoeien of met elkaar gaan praten waardoor je wordt afgeleid.

Ik kan mij herinneren dat ik ooit bij een paard op bezoek ging dat op een pensionstal stond. Toen andere paardeneigenaren hoorden dat er iemand op stal was die met dieren kon praten, werd mij gevraagd of ik ook even met een ander paard wilde gaan praten. Eenmaal in gesprek met dat paard, hoorde ik de mensen achter mij heel zacht fluisteren: “Ja, Mieke heeft contact. Kijk maar! Hij beweegt met zijn oren!”

Het live Communiceren met Dieren

Het live communiceren met dieren is dus een kunst apart. Ik heb grote bewondering voor hen die hierin puur zuiver blijven werken en die hun gehoor en gevoel helemaal kunnen blijven richten op het dier waarmee zij in gesprek zijn en zich dus niet laten afleiden door het dier zelf of door de mensen eromheen.

Via een foto werken is het meest zuiver

Uit bovenstaand relaas blijkt wel dat het mijn persoonlijke voorkeur heeft om uitsluitend via een foto te werken. Wat mij betreft, werk ik dan het meest zuiver. Ik laat mij niet afleiden door mijn ego en ben er puur voor het dier. Ook de kans dat ik cold reading toepas is dan tot nul gereduceerd. Ik krijg namelijk tijdens het consult op geen enkele manier mondelinge of lichamelijke feedback van het dier of zijn of haar mensen. Wat cold reading is, leg ik uit in het artikel Cold reading en de dierentolk.
In het artikel Communiceren met dieren via een foto is onzin, geef ik aan hoe de communicatie dan precies verloopt.

Maar dat je ook live kunt werken, is een feit. Het heeft alleen niet mijn persoonlijk voorkeur. Wel is het voor mij een handige vaardigheid om af en toe in te kunnen zetten.

Lijkt het je ook zo leuk om met dieren te kunnen praten? Om te weten hoe je huisdier ergens over denkt? En wil je het zelf proberen? Dan kun je de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren ophalen! Helemaal gratis!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen