Liefde op het eerste gezicht

Liefde op het eerste gezicht

Wankelend en piepend, incontinent, een flinke melksnor, smakken tijdens het eten… Niet direct het type waar ik als een blok voor val. Het kan verkeren. Ik ben tot over mijn oren verliefd. Het was liefde op het eerste gezicht.  Maar ja, we hebben het hier wel even over de imponerende kroost van Lisa en Sjimmie. Twee ‘wereldberoemde’ droomhonden die ik eerder mee mocht maken tijdens de cursussen op de Zomerhof. Lisa met haar wijze blik die eerst de kat uit de boom kijkt. En Sjimmie voor wie ‘pluk de dag’ uitgevonden lijkt.

Onbereikbaar

De gouden regel van de Zomerhof staat in mijn geheugen gegrift. ‘Geen aandacht geven aan Lisa en Sjimmie. Hoe leuk ze ook doen. Zo voelen ze zich niet verantwoordelijk voor de groep en behouden hun rust.’ Het is zo’n beetje te vergelijken met een grote doos bonbons voor je neus zetten als chocola-verslaafde. Je mag wel ruiken en oké, stiekem even kijken. Maar vooral niet aankomen, dat is beter. Hoe aanlokkelijk het er ook uitziet. Toegeven betekent dat het aanlokkelijk kijken werkt. Maar toch…

Liefde op het eerste gezicht

Hoe geweldig is het dan om over een paar dagen helemaal los te mogen op de Zomerhof. Op kraamvisite bij Lisa en Sjimmie. En bovendien met een wel heel bijzondere reden: ons toekomstige nieuwe familielid alias Zomerhoffertje te begroeten en in de armen te sluiten. Een hij of een zij? Geen idee. Ze zijn ongetwijfeld alle acht even leuk.

Wie o wie is de beste match?

Maar hoe bepaal je de beste match? Vooraf intunen? Afstemmen via een foto? De schatjes zijn allemaal in beeld en even leuk. Wat dan? Het gevoel laten spreken en mijn intuïtie volgen? Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee. En het is al bijna zover. Dochter Fabienne kan ook bijna niet meer wachten en streept de dagen af op de kalender. Misschien maar beter om de hoofdrol over te laten aan de pups.

Nog vier nachtjes slapen…

 

Hoe denk jij dat je de beste match met een pup of kitten bepaalt? Zou jij zelf kiezen of laat je het dier zelf kiezen? Of misschien zou je iets heel anders doen. We lezen het graag als reactie op dit artikel.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Laetitia
Door

Laetitia

op 06 Jun 2015

Heel leuk, Linda , hoe zo'n puppy je leven kan beheersen, maar je bent toch al gaan kijken dus hoop vlug je belevenissen te lezen. En hoe je een puppy uitzoekt, gevoel, iets warms rond je hart, ik heb wel een voorkeur maar wie er ook hier komt wonen zal de liefste en de mooiste zijn. Hoop vlug weer iets te lezen, groetjes Laetitia

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 08 Jun 2015

Hallo Laetitia, dank je voor je reactie. Wij hopen ook nog heel wat verhalen te horen over hoe het Linda en haar puppy zal vergaan!

Linda Overbeeke
Door

Linda Overbeeke

op 12 Jun 2015

Wat leuk Laetitia. Dank voor je reactie! Lees het nu pas, sorry! Je begrijpt het al; volop bezig met nestdrang..;)

Reactie plaatsen