Kun je met dieren communiceren op afstand?

Kun je met dieren communiceren op afstand?

Kun je met dieren communiceren op afstand?
Dat kan, maar de meningen zijn er over verdeeld. Er zijn dierentolken die vaak op afstand werken. Dit kunnen doen ze omdat ze dan niet ver hoeven te reizen, of omdat ze het liefst werken in hun eigen rustige omgeving waar ze zich volop kunnen concentreren. Maar anderen kiezen er bewust voor om live met een dier te communiceren.

Kun je met dieren communiceren op afstand?

Ook kunnen ze werken op afstand, omdat de mens bij het dier dat het liefste heeft. Welke reden het is ook is, op afstand communiceren is geen enkel probleem. Communiceren op afstand gaat namelijk prima.

Wat zijn redenen om op afstand met dieren te gaan communiceren?

Wat een reden kan zijn om met een dier te communiceren, is wanneer het dier vermist is. Dan is het niet mogelijk om naar het dier toe te gaan. Dit op afstand communiceren kost alleen wel veel inspanning. Dat kan na een sessie erg vermoeiend zijn, maar vaak is het aanraken van een foto al een goede start om te beginnen met contact zoeken. De andere kant van het op afstand communiceren met dieren, is dat je het dier niet in zijn eigen omgeving ziet.

Het live communiceren met een dier vergt minder energie

Er zijn daarom ook mensen die veel liever naar het dier toe gaan om te kunnen communiceren. Dit kost wat minder inspanning. Het is soms wel een eindje rijden, maar voor sommigen werkt dit een stuk prettiger. Het maakt het wat persoonlijker. Zo ziet de dierentolk het dier in zijn gewone omgeving met alle factoren die invloed op het dier kunnen hebben.

De mens bij het dier en het dier zelf hebben beiden een voorkeur

Natuurlijk heeft de mens bij het dier hier ook wat over te zeggen. Het kan zijn dat het van het dier niet wil dat er een dierentolk over de vloer komt. Het dier zelf speelt ook een grote rol. Uiteindelijk dien je de keuzes van het dier waar je mee communiceert te accepteren. Dat kan zijn dat het dier liever op afstand contact met je heeft, maar ook dat het liever wat persoonlijker is.

Waar ligt jouw voorkeur? Live communiceren met een dier of kies jij er liever voor om het via een foto op afstand te doen? We lezen het graag als reactie op dit artikel.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen