Klaar met die rekeningen

Klaar met die rekeningen

Heb je er ook ervaring mee? Onredelijke kosten die gemaakt worden voor zorg voor jou of je dier? Rekeningen die worden uitgeschreven voor behandelingen die niet of nauwelijks hebben plaatsgevonden? Zo lazen wij vanochtend in de krant over een huisarts die voor een telefoontje naar het ziekenhuis voor zijn patiënt €180,- rekent aan de patiënt. En er zijn verhalen bekend van het verwijderen van tandsteen bij dieren waar het dubbele van de prijs wordt gerekend omdat de dierenarts tijdens het verwijderen van het tandsteen ook al dan niet een poliep heeft verwijderd. De kosten voor de zorg voor je dieren lopen de spuigaten uit. Heb jij hier ook ervaring mee? En ben jij ook klaar met die rekeningen?

Het is tijd geworden om als zorgontvanger op te staan en niet willoos toe te kijken hoe we van de ene naar de andere rekening worden gebracht. Sommige zorgverleners worden slapend rijk door het declareren van zorg die ze niet of nauwelijks geleverd hebben. Zo wordt er leuk verdiend aan de jaarlijkse inentingen en de verkoop van speciaal voer. Dat de jaarlijkse inentingen helemaal niet zo gezond zijn, wordt gelukkig steeds meer algemeen bekend. Er zijn talloze voorbeelden bekend van dieren die ernstig  ziek werden na de enting. En, wat veel mensen niet weten, is dat veel entingen veel langer doorwerkt dan een jaar. Mocht je dus verplicht zijn om elk jaar te enten, laat dan jouw dier eerst controleren op de aanwezige anti-stoffen. Op basis daarvan kan een enting worden aangepast. Ga niet klakkeloos mee met de wens van de dierenarts maar denk zelf kritisch na.

Veel onrust over vage rekeningen

Gelukkig staan er steeds meer mensen op die niet alles wat zij berekend krijgen maar klakkeloos betalen. Deze groep mensen wordt steeds meer bewust en het bewustzijn groeit dat we jarenlang dom zijn gehouden met vage termen. Maar hoe meer mensen kritisch durven te zijn, hoe meer er aan gedaan kan worden.

Klaar met die rekeningen

Heb jij hier ervaring mee? Dan horen we erg graag jouw ervaring als reactie onderaan dit artikel.

Heb jij ervaring met onredelijke kosten bij de zorg voor je dier? Is jou iets opgelegd voor je dier wat helemaal niet nodig was? Reageer dan hieronder. Wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen.

Over de schrijver
Linda Viersma
Door

Linda Viersma

op 31 Mar 2015

Ik ben dierenarts assistente en heb eerder gewerkt bij een grote dierenkliniek in Deventer. Zal geen naam noemen. Maar heb er bij gestaan dat een dierenarts tegen een assistent zei:" gooi maar 150,- boven op de rekening van die gebitsbehandeling. Had de eigenaar maar beter voor zijn dier moeten zorgen "

Laura
Door

Laura

op 01 Apr 2015

Wat schokkend om te horen Linda. Natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van de mens bij het dier om goed voor het dier en zijn of haar gebit te zorgen, maar dat de arts dan maar schaamteloos er 150 euro extra bovenop doet.

Cobie Stooker
Door

Cobie Stooker

op 31 Mar 2015

Gelukkig heb ik een dierenarts (ruim 40 jaar alweer, en hij gaat haast met pensioen ben ik bang

Reactie plaatsen