Kat wil niet uit bad

Kat wil niet uit bad

Kat wil niet uit bad. Zondermeer opmerkelijk wat hier gebeurt. Zeker als je weet dat de doorsnee kat niet van water houdt. Lees het hele artikel door, dan kom je het filmpje vanzelf tegen.
Ik vermoed dat deze kat een tentoonstellingskat gaat worden. En deze categorie katten moet al vroeg worden geleerd dat o.a. in bad gaan erbij hoort. Je vacht moet er toch op en top uitzien tijdens zo’n tentoonstelling. Vandaar dat dit kitten op deze leeftijd al kennis maakt met in bad gaan. Maar het dier heeft er geen problemen mee. En bevindt zich liever in bad dan ernaast.  Zo kun je zien in het filmpje dat ik verderop in dit artikel heb opgenomen.

Wat zou zo’n kat bezielen?

Bekijk hier het filmpje waar het om gaat: Kat wil niet uit bad. Ik denk dat ik wel weet waarom dit katje in het water wil blijven zitten. Deze kitten zal net als bijna elke andere kat niet van water houden. Maar in ruil voor wat het kitten ervoor terugkrijgt, neemt het dat water voor lief.

Ik heb niet ongevraagd met dit kitten gesproken of ben er zomaar op ingetuned geweest maar wat ik je nu vertel, put ik uit gesprekservaringen die ik heb opgedaan met andere kittens en katten.

Bevalling is voor dit kitten niet goed gegaan

Het zou zomaar kunnen zijn dat dit kitten niet lang genoeg in de baarmoeder heeft gezeten. En dan zeg ik niet dat alle kittens uit dit nest tegen hetzelfde probleem aanlopen, maar dit specifieke kitten heeft niet lang genoeg kunnen profiteren en genieten van de geborgenheid en warmte van de moederschoot. Zo schat ik in.

In het badje, vermoedelijk precies op lichaamstemperatuur van de moeder, waant het diertje zich weer in de baarmoeder. En daar wil het graag terug naar toe.

Helpen met aarden

Het is natuurlijk sneu om te zien hoe het diertje hunkert naar de warmte van dat water. Want leven in zo’n badje is niet iets dat voor een kat is weggelegd.

De mensen bij dit kitten zouden dit diertje kunnen helpen door het te helpen aarden zodat het zich net zo fijn voelt buiten het badje als erin. Hierdoor gaat die hunkering naar dat warme water eraf en kan het diertje zich als normale kat manifesteren hier op aarde.

Wil je je waardering uitspreken voor dit artikel? Beloon het dan meteen even met een Tweet, een Like of een reactie. Wij vinden fijn als steeds meer mensen bewust worden van dieren. Nog steeds teveel mensen zouden bij deze kat zeggen: die is gestoord.

Binnenkort komt veel leuke, nieuwe informatie

Binnenkort geef ik tips over hoe je je dieren kunt aarden.

Ik geef je de tip om ook zeker het hartverwarmende filmpje in ons artikel Hoe doe je een baby in bad te bekijken.
Misschien kun je nu de link leggen met het filmpje van de kat, hierboven. Ik had in elk geval wel meteen dat moment van warme tedere herkenning.

Wil jij nu al beginnen met het beter begrijpen van jouw kat? Dan hebben wij de oplossing voor je! Ons gratis Ebook! Gratis tips om zelf met jouw kat te praten. Haal hem snel op!

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Marjolein Luijendijk
Door

Marjolein Luijendijk

op 03 Jun 2013

Ik heb het filmpje ook gezien en dacht dat er iets niet in orde was en dat het water op een bepaalde manier ontspande in tweede instantie de pijn verminderde. Het was of hij/zij zich in een roes bracht.Ik had het echt met het beestje te doen.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 03 Jun 2013

Ja, wie weet speelt dat. Maar met in het achterhoofd mijn consultervaringen op dit gebied met honden en katten en hoe het babytje reageert in het tweede filmpje ... Ik schaar het onder de noemer: bakeren.

trudy schulten
Door

trudy schulten

op 26 Jan 2014

Ik had het zelfde gevoel als Marjolein! Het dier zag er ziek en verloren uit!!Verder ken ik de geschiedenis ook niet van het dier! maar ik heb er geen goed gevoel over! met alle respect voor Mieke ,maar in hokes pokes verhalen geloof ik niet! sorry... Misschien dat een dierenarts hier meer over kan vertellen?? groet Trudy

Nathalie Kramer
Door

Nathalie Kramer

op 13 Nov 2013

Mijn mening (eigen ervaring) hebben rode katten een gevoelige maag, slechte stinkende ontlasting, en heb er nu drie gehad maar niet dat het vechtersbaasjes zijn. Door mijn werk vroeger op het dierenasiel zag ik dat schildpadpoezen/driekleur hittepetitjes zijn en zwarte en witte katers vaak met elkaar op de vuist gaan. Wat water betreft onze rood witte kater Gizmo is knettergek van water. Van jongs af aan had hij vaak blaasontsteking omdat meneer met 4 poten continu in de hondenwaterbak stond. Al dat bewegende water heerlijk. Een kleinere bak was geen oplossing want die gooit hij om. Het enige wat werkte was een kleine bak met water in de grote bak zetten zodat hij toch nog in de grote bak kon staan. Het behang waar wij zo trots op waren werd er overal van afgetrokken. Afstraffen met een plantenspuit werkte niet, want meneer vond dat heerlijk. Hij komt vol trots op je aflopen met een houding van..... kom maar op met die spuit en als je niet spoot dan ding hij klieren bv aan het kozijn krabben zodat je wel zo boos op hem werd en toch weer ging spuiten. Hij zijn zin dus die spuit is nu uit zijn zicht. Nog steeds speelt hij met water, slaat geregeld met zijn poten in de waterbak(hele keuken nat) en drinkt daardoor ook te veel. Een waterfontein is geen optie, één grote kliederboel. En nu leert hij onze jongste witte katertje Snowy hetzelfde gedrag aan. Wat een lol samen en dan gauw nog even onze donkere oude poes Nemo pesten geen plant heel latende en dan moet er weer even geknuffeld worden. Laatst schreef ik een beterschapskaart aan iemand ook al vond ik dat die persoon zijn ziekte aan zichzelf te wijten had, en kennelijk vond Snowy dat ook. Hij liep over die kaart heen en drukte zijn anaalklieren ineens uit. Eén druppel op de kaart zorgde voor een enorme stank. Gauw schoongemaakt er een lekker luchtje overheen gespoten en gepost. Wat hebben wij in een deuk gelegen. Ook katten voelen je feilloos aan. En al die streken....... maar wat hou ik toch van ze. Groetjes Nathalie.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 13 Nov 2013

Wat een heerlijk verhaal Nathalie. En ja, wat zul jij veel van ze houden ;-)

margriet
Door

margriet

op 15 Mar 2014

sorry hoor wat een onzin waarom zou deze kat zeg niet lekker kunnen voelen in het water?waarom denkt men dan meteen dat er iets aan de hand is?

Laura
Door

Laura

op 21 Mar 2014

Lieve Margriet, Bedankt voor je reactie. Het is ons gevoel wanneer we naar dit filmpje kijken. De kat lijkt te hunkeren naar de warmte van het water en lijkt zich buiten het water niet prettig te voelen en gaat het liefst zo snel mogelijk weer terug naar de geborgenheid van de warmte. Het kan natuurlijk dat we het helemaal fout zien, en dat de kat gewoon aan het genieten is, dat zou heel fijn zijn. Maar dat laten we voor deze even in het midden.

Mieke Kolder
Door

Mieke Kolder

op 17 Sep 2014

Mijn eerste ingeving toen ik het beeld van het katje in het badje zag, voor ik de tekst gelezen had, was dat het de baarmoeder miste, niet klaar voor de wereld is. Arm katje. Hopelijk gebeurt er iets dat dat geheeld wordt.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 17 Sep 2014

Hai Mieke, dat idee/gevoel kreeg ik er ook bij. We zetten het lieverdje dus maar extra in een warme straal vol liefde. Als we dat met meerdere personen doen, heeft het vast een versterkend effect.

BRa
Door

BRa

op 18 Jul 2016

Hmmm... het beestje is langharig, word snel koud uit het bad. Ik had heb ooit m'n main coon noodgedwongen moeten wassen en die hebben we droog moeten fohnen want hij verging van de kou. Als er geen handdoek klaar ligt zou ik ook terug rennen... Brrr....

Reactie plaatsen