Kat vangt vogeltjes

Kat vangt vogeltjes

Kat vangt vogeltjes. Kun je dan ook met het dier communiceren om hem daarvan te weerhouden?
Communiceren met het dier, dat kan wel. Hem ervan weerhouden zijn instinct te volgen … tja, dat wordt wat lastiger. Het instinct hebben dieren nodig om zich als diersoort te kunnen blijven handhaven. En katten vangen, door hun instinct, graag vogeltjes.

Honden schrokken tijdens het eten

Ik kan een hond namelijk ook niet vragen om het voedsel voortaan goed te kauwen omdat ik een hekel heb aan dat schrokkende geluid. Want een hond heeft een schaargebit dat is bedoeld om het voedsel te ‘knippen’. Ook het darmstelsel is erop gericht om grote brokken voer binnen te krijgen. Een hond hoeft dus helemaal niet goed te kauwen om zijn voedsel goed te kunnen verteren.

Paarden en herkauwers etc die kunnen wel kauwen en kauwbewegingen maken. Hun spijsverteringskanaal is ook heel anders opgebouwd. Het is veel langer dan dat van een hond of een kat.

Kat vangt vogeltjes

Maar om even terug te komen op de vogeltjes en de kat.
Het zou tegen de natuur zijn als ik een kat zou vragen niet meer op vogels te willen jagen. Een kat is nu eenmaal een jager. En vogeltjes bewegen en zijn op deze manier gewoon de prooi.
Als je wilt dat je kat niet meer op vogeltjes jaagt, kun je het misschien binnenshuis interessanter voor hem maken. Dat betekent vaak wel dat je zelf actief met je kat speelt. Een andere manier is dat je jouw tuin af kunt dekken met gaas, zodat de vogeltjes niet meer in de tuin kunnen komen.

Doe een kat geen belletje om

Een kat een bel omdoen, daarvan ben ik persoonlijk niet zo’n voorstander. Ik heb gesproken met katten die een bel om hadden en hun zelfvertrouwen was gedaald tot ver beneden het vriespunt. Op de een of andere manier snapten ze niet dat ze niks meer vingen. Ze brachten het omhebben van die bel gewoon niet in verband met het telkens misgrijpen van vogels.

Wil je een kat die geen vogeltjes vangt?

Als je een dier in huis haalt, accepteer dan alle consequenties die dit met zich meebrengt. Veel katten vinden het fijn om geaaid te worden, zodat jij aan je behoefte om te aaien kunt voldoen. Maar kies je bijvoorbeeld voor een kat, dan houdt het merendeel ook van jagen. En dat is dan weer een eigenschap waar jij, als je ook vogelliefhebber bent, niet op zit te wachten.

Wil je een kat kopen die geen jager is? Die katten zijn er ook. Google even op de verschillende rassen. Heus, er zijn rassen die niet snappen dat een vogeltje ook erg lekker kan zijn.

Toch proberen met je kat te praten? Het kan!

Wil je, ondanks onze ervaring, toch proberen je huis-tuin-en-keukenkat op andere gedachten te brengen door met hem te gaan communiceren? Download dan onze Gratis tips om zelf met je hond, kat of paard te kunnen praten!
Wij wensen je veel succes en als het je lukt, willen wij dat natuurlijk hier lezen!
Wij zijn heel erg benieuwd!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
akky
Door

akky

op 18 Nov 2013

Mijn oude kat van 19 jaar, kwam vorige week voor het eerst met een vogeltje binnen, ik heb gezegd wat een mooi vriendje heb je meegenomen, maar deze wil graag buiten zijn, heb hem bevrijd uit Byou zijn bekje en heb het vogeltje een tijdje in mijn handen gehouden en energie gegeven en toen in het vogelhuisje gezet en een half uur later was hij weer uitgevlogen. Hij heef geluk gehad dat mijn kat bijna geen tanden meer heeft. Als een vogeltje tegen het raam vliegt en hij zit of ligt op de grond, raap ik hem op en houd hem in mijn handen en geef zo energie en als ik zie dat het weer weg wil, zet ik hem ergens hoog neer en zo vliegt hij weer de vrijheid in.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 18 Nov 2013

Prachtig Akky, als je dit zo kunt. Fijn dat je kat én vogeltje in hun waarde hebt gelaten.

Reactie plaatsen