Kalf wil niet drinken

Kalf wil niet drinken

Ken jij het verhaal van die stagiaire die op de babyafdeling van het ziekenhuis waar zij stage liep, een bijzondere ontdekking deed? Het tweede wiegje rechts van het raam, leek namelijk wel een magisch wiegje te zijn. Elke zieke baby die in dat wiegje kwam te liggen, genas veel sneller dan alle andere baby’s met de zelfde aandoening in die zelfde zaal. En na de zoveelste constatering, ging deze stagiaire op onderzoek uit en deed een ongelooflijke ontdekking. Maar voordat het zo ver was, moest er nog veel onderzocht en uitgetest worden. Want misschien lag het aan het wiegje, dus werd het wiegje gewisseld. Misschien lag het aan het beddengoed, dus werd dit gewisseld. Misschien lag het aan het raam, dus werd het wiegje verplaatst.

Was de plaats waar de wieg stond magisch?

En toen ze dát deden, kwamen ze erachter dat het niet het wiegje was, dat magisch was maar dat het de plaats was waar het wiegje stond.
En dus werden op die plaats metingen verricht, werden de specifieke luchtvochtigheid en de temperatuur op die plek gemeten, werd het licht gemeten, werd gecontroleerd of daar extra of juist minder elektromagnetische straling was. Maar geen van de uitslagen verschilde van de metingen in de rest van de zaal.
En dus besloot de stagiaire te gaan posten om te kijken of er iets bijzonders gebeurde met het tweede wiegje rechts van het raam. En dat gebeurde er.
Tijdens een avonddienst werd het mysterie eindelijk opgelost.
Gedreven als ze was om er maar achter te komen hoe het toch kwam dat al die baby’s in het tweede wiegje rechts van het raam telkens sneller genazen dan de rest, besloot ze ook ’s avonds en ’s nachts te gaan posten.

Wat gebeurde er in de avond?

En toen gebeurde het.
Ze zat op een krukje in een donkere hoek van de zaal doen voorzichtig de deur open ging en de avondschoonmaakster binnenkwam. Deze liep rechtstreeks naar het tweede wiegje rechts van het raam en pakte het baby’tje dat erin lag voorzichtig uit het wiegje. Terwijl ze het kindje in haar armen wiegde, zong ze liedjes en knuffelde ze het baby’tje in haar armen. Na een paar minuten gaf ze het kindje een kus, legde ze het voorzichtig terug in het wiegje en verliet de ruimte.
En dit ritueel herhaalde zich elke dag. Telkens koos deze schoonmaakster het tweede wiegje rechts van het raam … en het kindje dat daarin lag, genas telkens het snelst en kon dan gauw weer naar huis …

En hoe werkt het bij boerderijdieren?

Dat ook boerderijdieren goed gedijen bij extra liefdevolle aandacht, bewijst een van onze cursisten in het Communiceren met Dieren. Thuis heeft ze een melkveehouderij.

******************************

Mijn man en ik hadden in het verleden heel veel problemen met de kalveren: ze waren heel veel ziek, lusteloos, wilden niet drinken, hadden diarree en ook waren er heel veel kalfjes die hieraan stierven.

We hebben hier op onze melkveehouderij van alles aan proberen te doen: andere voeding, nog meer ontsmetten, drankjes door de melk van de dierenarts, enz.
Maar niets hielp. Het was allemaal heel frustrerend.

In gesprek met kalf dat niet wil drinken

Toen ik bij jullie de cursus Communiceren met Dieren had gedaan, ben ik daarna in gesprek gegaan met een kalfje toen mijn man zei: “Wéer een kalf dat niet wil drinken!” Ik heb onlangs ook geleerd te magnetiseren en had al wel gevoeld dat het kalf géén buikpijn had. Toen ik het kalf vroeg waarom het niet dronk, vertelde het dat het zijn moeder miste.
Ik schrok hier best van en zei tegen hem: “Dat kan ik me voorstellen, maar jouw moeder staat in de stal hiernaast en helpt ons centjes te verdienen door het geven van melk.”

Drinkfles omgeruild omdat kalf erom vroeg

Ik besefte dat een moederdier/mens haar jong stimuleert door een aai of lik te geven en begreep dat dit kalf deze genegenheid miste. Toen vroeg ik: “Waarom wil je niet uit deze drinkfles drinken?”
Het kalf antwoordde: “Kijk er eens naar, het lijkt niet eens op een moederspeen!”Kalf wil niet drinken

 

En inderdaad hij had gelijk. De speen was van hard zwart rubber met een groot gat erin. Makkelijk voor de boer om even snel een fles melk te geven maar zeker niet goed voor het kalf om zijn zuigreflex te activeren.

Ik heb meteen een andere drinkfles gekocht (die met de rode speen hierboven) en besloot om de rol van de moeder enigszins over te nemen door elke keer met voeren de kalveren even te aaien en te wrijven over hun rug. Met resultaat!

De kalfjes zijn allemaal supergoed te pas en springen door het hok!!!

En opnieuw een kalf dat niet wil drinken

Een paar weken na mijn eerste gesprek met dit kalf kwam ik in de schuur en weer weigerde een kalfje zijn melk te drinken. Dit kalfje vertelde mij dat hij zich eenzaam voelde omdat zijn buurman twee dagen ervoor was opgehaald.

Ik vertelde mijn man dat hij hem in het groepshok bij de drinkautomaat moest doen en ik legde hem uit waarom.
Mijn man verklaarde mij voor gek: “Een kalf moet eerst goed drinken voordat hij in het groepshok kan. Anders drinkt-ie niet en gaat ie dood!”

Hij heeft het kalf weer nieuwe melk aangeboden en een fles met een middel tegen buikpijn maar het kalf nam niks aan. Het wilde geen druppel drinken.

Mijn man was ook ten einde raad en heeft het kalf alsnog in het groepshok gedaan. In een mum van tijd stond het kalfje zelfstandig aan de drinkautomaat te drinken.

Dierenarts voor bedrijfsbegeleiding

Vorige week kwam onze dierenarts voor een bedrijfsbegeleiding en, wetende hoeveel problemen wij doorlopend hadden met de kalveren, vroeg hij natuurlijk hoe het met ze ging. Hij sloeg steil achterover toen hij hoorde dat het heel goed ging. Hierop vroeg hij wat we veranderd hadden aan de voeding.

Ik dacht tja …. Hoe leg ik dit uit? Hoe leg ik hem uit dat ik een cursus heb gevolgd in het telepathisch en intuïtief communiceren met dieren? Hoe leg ik hem uit dat ik op deze manier met onze kalfjes praat? Hoe leg ik hem uit welk effect dit heeft op onze dieren? Maar ik besloot het toch maar te vertellen.

Onze dierenarts keek mij met grote ogen aan. Hij somde allerlei redenen op waarom hij elk kalfje het liefst de eerste 14 dagen van zijn leven isoleert. Maar uiteindelijk zei hij: “Maar ja, als je bekijkt hoe jij deze informatie van het kalf doorkrijgt…”

Wat onze dierenarts ermee gaat doen, dat weet ik niet.
Maar ik weet wel dat wij inmiddels supertevreden en blije kalfjes hebben!!

Update: 28 april 2018

De afgelopen maanden zijn hier 25 kalveren geboren. Waar we tot een paar maanden terug jarenlang ernstige problemen hadden, sterft er nu geen kalf meer vroegtijdig. Het is zo veranderd bij ons op stal … als ik nu de kalverstal in kom, voel ik mij net moederoverste 😉 ik heb contact met alle kalfjes. Ze roepen mij. Ze zijn vrolijk en speels. Veel problemen rondom hun gezondheid die wij voorheen hadden … ze zijn als sneeuw voor de zon verdwenen!

Update: jaar later

Ik voer nog veel gesprekken en heb al heel wat diertjes mogen helpen.
Maar hiernaast ben ik bezig met een opleiding Acupressuur voor paarden. Mijn 6e zintuig is het laatste jaar explosief ontwikkeld en ik ben er achter gekomen dat ik het hele meridianenstelsel in mijn lichaam voel , een heel heftig zwaar jaar heb ik achter de rug om alles te ondergaan, te begrijpen en te accepteren. Maar wel met een heel mooi resultaat dat ik mijn beide paarden weer aan de gang heb, ze waren uiteindelijk beide anders bij de slager terecht gekomen want de één zat lichamelijk heel erg in de knoop (hart en longen) door een trauma en de ander was zwaar overspannen en zat geestelijk helemaal in de knoop. Ook op de boerderij kom ik elke dag dingen tegen bij de koeien en kalveren en heb zo al menig dier weer gezond gekregen. Tijdens mijn opleiding leer ik nu wat ik voel in mijn lichaam en kan zo voor de andere cursisten en “mijn juf” heel veel inzicht brengen hoe een dier zich voelt. Door het tolken krijg ik nog meer inzicht wat het dier mankeert en kan het daarna energetisch behandelen maar vaak ook geheel van zijn klachten afhelpen! In juli 2019 rond ik mijn opleiding af en wil dan hierin een bedrijf gaan opstarten maar soms lijkt het al wel of ik al begonnen ben want ik ga sommige periodes al dagelijks op pad voor behandeling!

******************************

Heb jij ook wel eens een kalf dat niet wil drinken?

Mogelijk heb je iets aan de oplossingen die deze boerin aan een gezonde vrolijke kalverstal hebben geholpen:

  1. Kijk naar de voederfles. Is deze aantrekkelijk voor het kalf? Lijken de fles en de speen wel op een uier, ook al is het maar een beetje?
  2. Wat is de temperatuur van de melk als het kalf dit drinkt? Is deze koud of gebracht op 38 – 39 graden C?
  3. Geef het kalf wat extra liefde in de vorm van een aai, even kroelen, extra aandacht. Échte aandacht. Een geboorte is al zo intens. Bijkomen van de geboorte en dan wakker worden in een isolement is voor een kuddedier met geen mogelijkheid te begrijpen. Ziek worden en sterven is een goede optie.
  4. Kijk of het kalf tegen alle goedbedoelde regels van de veearts in zo snel mogelijk in het groepshok kan. Een koe is een kuddedier. Een kuddedier dat geen liefde of warmte krijgt van soortgenoten (of van de mens), wordt ziek en sterft. Mensenbaby’s gaan dood als zij geen liefde krijgen of niet worden aangeraakt. Dierenbaby’s doen dat ook.
  5. Heb je ooit gehoord van BachBloesems? Rescue Remedie van Bach is in Nederland inmiddels wel ingeburgerd. Dat kun je gewoon kopen in elke reguliere apotheek of drogist. Maar je zou zo’n kalfje ook kunnen helpen met een speciale Bach-mix: eentje die het kalfje helpt door deze fase heen te komen zodat ie snel in het groepshok kan worden geplaatst. Die mix helpt dan bij het volgende:
    verwerken van het trauma dat een geboorte in feite is; helpen met de overgang van de warme beschutte baarmoeder naar de koude buitenlucht; helpen met het gevoel van eenzaamheid wegnemen omdat hij/zij geen fysiek contact kan hebben met soortgenoten; het gebrek aan moederliefde aanvullen omdat het van haar gescheiden is.
    Hier kun je de ervaringen lezen van andere BachBloesem-gebruikers van een mix op maat voor henzelf, hun dieren of hun kinderen

of op de nieuwe pagina: Ervaringen met Bachbloesems bij Dieren

Wil je leren wat je nog meer kunt doen om je kalveren door de moeilijke begintijd te helpen? Download dan nu het zelfde gratis e-book als waarmee deze boerin ook begon. Je kunt er al je dieren op en rond het erf mee helpen.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Feyona
Door

Feyona

op 09 Apr 2019

Beste Mieke, Fijn dat er oplossingen zijn voor de dieren, maar het beste zou zijn als het kalf bij de moeder blijft en dat kan ook, want uit onderzoek is gebleken dat het niet minder melk oplevert . Ook paarden die in een stal worden gehouden , is niet goed , voor lichaam en geest, het zijn kuddedieren die voor hun gezondheid moeten kunnen lopen het liefst 24/7 en onbeperkt ruwvoer.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 13 Apr 2019

Dank je Feyona, voor je reactie. Het klopt helemaal wat je zegt en wij dragen dit ook uit. Veranderingen gaan vaak langzaam, maar er zit zeker beweging in.

Reactie plaatsen