Ervaringen met Bachbloesems bij Dieren

je zou toch zó weer in sprookjes gaan geloven?

Hond Pip

Ik heb de Bachbloesem besteld omdat onze Jack Russel Pip, die als pup al angstig was, zo ontzettend bang was van vuurwerk en ook voor regen, harde wind en onweer. Ze zat achter de deur boven in onze slaapkamer dan hevig te trillen en met vuurwerk was ze helemaal gestrest tot shaken met tong uit haar mond aan toe. We hebben van alles geprobeerd om haar hierin te helpen maar niets hielp echt. We hebben nu een hele andere hond gekregen door de druppels. Ze is veel zelfverzekerder, niet angstig meer en met het vuurwerk ook niet tot onze verbazing. We hebben de relaxte oud en nieuw sinds jaren gevierd. Als ze schrok van een knal, keek ze even en ging daarna weer liggen. Als ze het iets spannender vond kwam ze bij me liggen en na haar te aaien aantal keer vanaf haar hoofd tot staart werd ze weer kalm. Ze heeft zelfs naar het vuurwerk gekeken op afstand, was erg leuk om te zien! Zo mooi om te zien dat ze meer rust heeft en haar eigen keuzes ook kan maken nu. Als ik met mijn paard in de bak bezig ben, zat ze eerst trillend op een plek in de bak en nu loopt ze op het erf rond en komt kijken als ze zin heeft. Ook zat ze laatst met regen onder een afdak een stukje verder. Was zo grappig om te zien! Ze trilde niet en zat daar gewoon. Kon haar steeds even zien. Heb genoten ervan! Dat op haar 10e! Dit moet bijdragen aan haar gezondheid, dat kan niet anders. Ik hoop dat ze nog lang bij ons mag blijven. De druppels heb ik ook aan iemand anders aanbevolen en die heeft ook hele positieve ervaringen met haar bange honden.  Ik heb nu de druppels voor mijn paard met trailertrauma besteld en ben heel benieuwd wat dit voor haar gaat betekenen. Ik volg de Zomerhof al een aantal jaren en kan het zeker aanraden. Zeer professioneel en je kan met alle vragen terecht. Er wordt met je mee gedacht, gekeken wat jouw dier individueel nodig heeft, wat ik heel prettig vind!  Dank je Mieke!

Warme groet, Simone

Kat Puck

Sinds vorig jaar zomer begon onze kat Puck steeds slechter in zijn vel te zitten. Hij werd chagrijnig, op zich zelf, en agressief tegen onze andere katten. Soms zat hij zelfs helemaal alleen op de gang te blazen en grommen terwijl er niemand was. We konden niks medisch vinden. Daarom hebben we een Bachbloesemconsult aangevraagd. Uit de analyse bleek dat Puck door allerlei omstandigheden inderdaad niet lekker in zijn vel zat. Snel na aanvang van het geven van de druppeltjes zagen we verandering in het gedrag van Puck. In eerste instantie sliep hij veel, maar Mieke had uitgelegd dat dit kon gebeuren: Puck zou trauma moeten wegslapen. Hij werd weer aanhankelijk en kwam weer bij ons voor aaitjes en knuffels. Na een tijdje kon hij ook weer beter omgaan met de andere katten in huis. Nu speelt hij zelfs weer met ze. Hij is weer blij en is de Puck zoals we hem kennen. Hij is niet meer chagrijnig of agressief. Dit is helemaal weggetrokken. Wij zijn er heel erg blij mee.

Hond Sjimmie

Voor twee van mijn honden zijn door Mieke Zomer Bachremedies samengesteld.

Sjimmie, een Labradoodle-achtige hond, en voor Jaydi, een kruising Shi-Tzu / Malteser Leeuwtje. Sjimmie heeft DCM, een hartspierafwijking. Voordat ik Bach aan hem gaf was het beeld van de dagen bij Sjim er één van hoge pieken, diepe dalen. De ene dag bruiste hij van energie en kon en deed hij alles; de volgende dag kon hij niks en sliep de hele dag. Ook zonderde hij zich steeds meer af, verstopte zich. Met de Bachremedie hoopten we te bereiken dat er meer balans in zijn energieverbruik zou komen. Niet meer de ene dag alles en de volgende dag niks. Dat hij zich niet meer zo zou verstoppen en meer aan zou gaan geven als hij zich niet goed voelde en/of pijn had. Na een week Bach te hebben gegeven zie ik duidelijk een verbetering. Zijn dagen zijn stabiel en in balans. Hij wandelt en speelt en tussendoor slaapt hij om weer op krachten te komen. Dit is nu het beeld van elke dag. Hij gaat soms nog wel even alleen naar boven om te slapen, maar zondert zich geen hele dagen meer af. Komt ook weer langere tijd bij je zitten en liggen.

Hij heeft een goede week gehad, ik heb niet kunnen constateren dat hij zich naar voelde of pijn had.

Hond Jaydi

Jaydi is het maatje van Sjimmie. Zij heeft 3 jaar geleden haar andere maatje waar ze mee is opgegroeid, verloren en heeft daar veel last van gehad. Nu is ze eg gehecht geraakt aan Sjimmie en Sjimmie heeft nog maar een korte levensverwachting. Ik maak me dus zorgen om Jaydi hoe ze dit weer gaat verwerken. Verder is Jaydi een steun voor Sjimmie, maar ze neemt die taak een beetje te serieus. Ze staat constant op ‘scherp’. Slaapt bijna niet. Gaat steeds bij Sjimmie checken en is ook in huis heel waaks. Een beetje over de top. Buiten heeft ze ook bijna geen tijd om te spelen. Ze is steeds bezig om te drukke honden bij Sjimmie vandaan te houden.

Met de Bachremedie willen we haar meer rust geven. Ervoor zorgen dat ze niet zo vasthoudt aan het verlies van Ginger, haar vorige maatje. Eigenlijk een randje afhalen van haar gevoel van verantwoordeijkheid voor Sjimmie en voor ons.

Na een week zie ik opzienbarende dingen. Ze slaapt als een roosje, ook overdag. Ze slaat veel minder aan als ze iets of iemand buiten of aan de deur hoort. Is niet constant meer bezig met Sjimmie in de gaten houden. En waar we echt stomverbaasd naar hebben gekeken is dat ze na drie dagen buiten op een vreemde hond afhuppelde en met dat dier ging spelen! Overbodig te zeggen dat ik heel blij ben met deze Bachremedies!

Kat Anakin

Ik heb de Bachdruppels aangevraagd voor mijn kat Anakin. Hij woonde eerst alleen bij mij, maar op een gegeven moment kwamen er twee nieuwe katjes bij. Anakin’s gedrag begon toen te veranderen. Hij werd erg dominant, deed lelijk tegen de kleintjes en liep de hele dag te grommen en te blazen. Op het laatst ook tegen mij. Geleidelijk aan werd het dus erger en ik was bang dat hij de kleintjes iets aan zou gaan doen. 

Ik heb het formulier ingevuld om een Bachremedie te laten samenstellen door Mieke Zomer. Daar kwam onder andere uit dat hij heel boos was en zijn eigen plekje kwijt was. Inmiddels ben ik met het 3e , en laatste, flesje bezig en krijgt hij het nog 3 keer per dag. Het gaat nu heel goed met Anakin, vandaar dat ik na dit flesje durf te stoppen. Hij is veel blijer, speelt zelfs af en toe terwijl hij al 13/14 jaar is. Hij gromt nog héél af en toe als het hem te druk wordt, bijvoorbeeld als ze met zijn allen in de keuken staan, maar zeker niet meer de hele dag. En waar hij eerst de neiging had te ‘vluchten’ en zijn heil buiten te zoeken, blijft hij nu binnen.

Ik ben er ontzettend blij mee en kan iedereen een Bachremedie aanraden. Als op Facebook, in de kattengroep, mensen aangeven een probleem te hebben met hun kat, geef ik het ook als tip. Je kunt het ten slotte altijd proberen!

Ada Versluis

Ezel Olivia

Een van onze ezeltjes, Olivia, komt uit het buitenland en is daar getraumatiseerd vandaan gekomen. Ze vertoont regelrecht Artis-gedrag. Als we haar even vastzetten omdat de hoefbekapper komt, begint ze meteen te lopen: twee stapjes naar voren, twee stapjes naar achteren, twee stapjes naar voren …. etc., net zo lang als het touwtje is waar ze aan vast zit. Het touwtje komt geen keer onder spanning te staan. Ze gaat net zo lang door tot wij haar weer los maken. Hieruit concluderen wij dat ze heel lang aan een kort touwtje vastgebonden moet hebben gestaan.

Nu moet Olivia dagelijks twee keer worden bijgevoerd omdat haar gebit niet goed is en ze normaal eten niet wegkrijgt. Een ezel bijvoeren met 7 andere ezels erbij die denken dat ze de laatste drie maanden geen eten meer hebben gehad, is geen succes, dat garandeer ik je.

En dus leek het ons handig om Olivia in de stal te voeren waar de andere ezels niet bij zouden kunnen komen. Als de emmer leeg was, kon ze zelf de deur weer openmaken en naar buiten. Leuk plan …

Nu Olivia nog zo ver krijgen dat zij het ook een leuk plan vond. Want dat vond ze niet. Panisch werd ze als de staldeur dicht ging. Of we erbij bleven of niet, dat maakte niet uit, ze maakte al aanstalten om over de halve staldeur heen te springen op het moment dat we de emmer voor haar hadden neergezet.

Dus zijn we begonnen met Bachbloesems tegen oud trauma. Het duurde vrij lang bij Olivia (natuurlijk ook omdat ze al jaren dit trauma meedroeg) maar na drie flesjes (= 9 weken) hebben we bereikt wat we wilden: Olivia loopt met ons mee naar de stal, loopt vrijwillig mee naar binnen, we houden alle ‘hongerige’ andere ezels buiten, zetten haar emmer met voer neer, Olivia begint te eten, wij lopen eruit en gaan ons werk doen en Olivia duwt de deur open zodra de emmer leeg is en werkt zich dus zelf weer naar buiten …

Hoe mooi wil je het hebben … 😉

Dus wat ons betreft: graag postuum een standbeeld voor wijlen Dr. Eduard Bach en de toverdrankjes die wij nu kunnen aanmaken omdat hij zijn kennis met de wereld heeft gedeeld 😉

Mieke Zomer

Hier komt de naam van jouw dier

Hier komt jouw ervaring en rechts de foto van jouw dier en/of samen met de andere dieren of samen met jou ;-) Wat jij wilt.

Hulp nodig voor jouw lieverd?

Binnen 24 uur analyse in huis.