Jeuk bij een hond

Jeuk bij een hond

Jeuk bij een hond. Gastblogger: Jeannette. Hieronder het verhaal van Jeanette.

Enige maanden geleden werd ik gebeld door Margarita met de vraag of ik iets voor haar hond kon doen. Haar basset Polonia krabde zich al geruime tijd en nu inmiddels tot bloedens toe. Verschillende dierenartsen hadden geen blijvende oplossing kunnen bieden. Ze had van mijn werk gehoord via vrienden die ik in het verleden ook had kunnen helpen. We maakten een afspraak voor de volgende dag.

Jeuk bij een hond

Wat ik aantrof was een vies ruikende hond waarvan de huid geheel ontstoken was en er was ook veel haaruitval. Ze zat onder de kleine wondjes en inderdaad, ze deed niet anders dan krabben en was erg druk. Ze werd letterlijk gek van de jeuk.

De huidproblemen kwamen niet zomaar…

In mijn werk is het geheel aan het dier om via de aangeboden remedies te laten zien wat of er aan de hand is. Het kan zelfs zo zijn dat ik direct wil inspelen op wat het probleem lijkt te zijn, maar dat er voor het dier belangrijkere issues zijn die eerst geheeld moeten worden. En dat was ook het geval bij Polonia.

De huidproblemen van Polonia begonnen na het ongeluk

Terwijl ik etherische oliën aanreikte die waren afgestemd op het huidprobleem, zoals kamille, munt en sandalwood, begreep ik al snel dat er iets anders speelde aangezien Polonia totaal geen belangstelling toonde. Voorzichtig stelde ik wat vragen aan Margarita. Ze vertelde dat haar vader zes maanden daarvoor een ernstig ongeluk had gehad en al maanden in het ziekenhuis lag. Zij was vanzelfsprekend erg ongerust en verdrietig. En het bleek dat de huidproblemen van Polonia kort na het ongeluk waren begonnen.

Ik besloot uit te gaan van een traumatische gebeurtenis

Ik stelde de sessie daarop af en bood Polonia etherische oliën aan die helpen bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen zoals roos, kamille, lindenbloesem,  duizendblad en goudsbloem maceraat. Uit haar keuzes bleek dat zij veel hartzeer van Margarita op zich genomen had en dat bleek de oorzaak van het huidprobleem. Ik maakte een aloe vera gel met door de hond geselecteerde remedies en na dit preparaat nogmaals aangeboden te hebben ging ze uit zichzelf zo staan dat ik haar hele lijf goed kon insmeren. Ik vroeg Margarita dit de volgende dagen ook te doen.

De huidproblemen zijn opgelost

Na een week deed ik nog een sessie met Polonia en sindsdien zijn de huidproblemen opgelost. Haar vacht is weer prachtig en ze heeft geen jeuk meer. Margarita is zich nu meer “bewust” van haar  band met Polonia en het effect van haar emoties op haar hond, iets geheel nieuws voor haar.

Wilo jij zorgen dat jouw hond geen last meer heeft van jeuk of huidirritaties? Download dan ons e-book Vers Vlees Natuurlijk! en begin vandaag nog met lezen. Het staat boordevol informatie en richtlijnen om jouw hond gezond te maken en te houden. Wat gun je jouw hond nog meer?

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen