Jetlag

Jetlag

4/3/2011 We zouden gister thuiskomen, de hele agenda was hierop ingepland maar het is dus vandaag geworden, een dag later. Dit betekent: thuisgekomen snel koffers leegruimen, ik ben morgen weer in het westen voor opnames van Villa Achterwerk. Het buffelen begint meteen al. En dat met een jetlag.

We landen om 08:00 uur op Schiphol, hebben een zeer voorspoedige reis gehad en pakken linea recta de trein naar Enschede. Daar worden we opgepikt door mijn dochter die ons naar huis rijdt. We zijn poepiebruin. Mijn haar heeft ernstig een verfje nodig. Ik zie er schorriemorrie uit: ik lijk wel een zebra met die grijze streep op de scheiding. Als ik mijn pet af doe, is het helemaal sneu met dat lange piekerige haar dat aan mijn hoofd plakt. Tijd voor de kapper heb ik niet. Mijn visagiste moet er morgen maar extra haar best op doen. Degene bij de uitzending met ratje Knabbel met die cavia op haar hoofd, dat ben ik dus.

 

Jetlag

Om 12:00 uur zijn we thuis. De dieren hebben het goed gehad, de boerderij ligt er prachtig bij. Martijn heeft het mooi bijgehouden. De bureau’s zijn leeg. Yolan en Yolanda: onze petjes gaan af voor jullie. We hebben geen enkel berichtje over De Zomerhof gekregen tijdens onze vakantie en voor ons is dat heel bijzonder. Hierdoor hebben we echt weg kunnen zijn. Na 40 uur op en 6 uur slaap laten we de koffers de koffers en duiken we even voor twee uur in bed. We komen er braaf uit om 16:00 uur. Ik scan snel mijn mail. Die is gelukkig ook vrij goed bijgehouden.

Een mail van Villa Achterwerk: morgen niet naar Knabbel maar naar Tessa! Dit betekent dat ik voor morgenochtend nog een voorbereidend consult te doen heb. Dit is onbegonnen werk. Vandaag met die jetlag gaat zeker niet meer lukken. We pakken onze koffers uit en ruimen de boel zo goed en zo kwaad als het kan op. Op kinderbedtijd liggen wij erin.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen