In gesprek met een bromvlieg

In gesprek met een bromvlieg

In gesprek met een bromvlieg. Gastblogger: Georgine.
Nobby is net 9 weken. Een Berner Sennenpuppy, een vrolijk pluizig bolletje. Ik moet even boodschappen doen en ze kan niet mee. Op de parkeerplaats komt er een   bromvlieg op mijn schouder zitten.
Communicatie met paarden, honden, katten en konijnen is misschien heel vanzelfsprekend, maar dit is een bromvlieg met een boodschap. Speciaal voor mij. “Je kleine hondje is thuis en er komt onweer aan. Ze heeft nog nooit onweer meegemaakt en je moet snel naar huis.”

Ik kijk naar de lucht. Stralend blauw. Letterlijk geen vuiltje aan de lucht. “Je moet je vergissen, het is prachtig weer en het ziet er niet naar uit dat het gaat onweren.”

In gesprek met een bromvlieg

Ondertussen begin ik alweer een beetje aan mezelf te twijfelen. Sta ik nu werkelijk, serieus, op een volle parkeerplaats… Ja, ik heb een dialoog met een bromvlieg. “Je moet nu echt gelijk naar huis”, dringt de bromvlieg aan. Heel bijzonder. “Oké, ik ga naar huis, maar ik geloof toch niet dat er binnenkort onweer komt. In elk geval bedankt voor je mededeling.”

Hoewel er nog andere boodschappen op mijn lijstje staan, ga ik naar huis. Ondertussen mezelf verwijtend dat ik knettergek geworden ben. Nobby is blij me weer te zien. En twee minuten thuis, jawel, een gigantisch onweer. Bliksem met rake klappen.

Niet bang

Blij dat ik geluisterd heb! Ik kan Nobby uitleggen wat onweer is en dat ze er niet bang voor hoeft te zijn. Het is fijn dat ik haar eerste ervaring met onweer kan begeleiden. Ze is nooit bang voor onweer. Met dank aan de bromvlieg…

Zou jij dieren ook zo willen verstaan? Contact met ze maken en erachter komen wat ze jou willen vertellen? Dan is ons gratis E-book: Gratis tips om zelf met je hond, kat of paard te praten zeker iets voor jou! Er zal een wereld voor jou opengaan.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Harvey
Door

Harvey

op 27 Feb 2015

Eerlijk gezegd heb ik wel een beetje moeite met dit artikel. Zoogdieren hebben behoorlijk ontwikkelde breinen en hebben om die reden een breed gedragsrepertoire. Dat leerde ik vroeger bij biologie. Insecten zijn schitterend, maar hun gedrag ligt toch veel meer vast. Om die reden gaat praten met een bromvlieg wel erg ver vind ik. Ik kan me daar maar moeilijk een voorstelling van maken.

Reactie plaatsen