Hondencreche

Hondencreche

22/3/2011 Gisteren Liza opgehaald van de hondencreche. Ze heeft weer veel ervaringen opgedaan. De boxer is niet eng meer, de zwarte labrador is okay en de sheltie … daar is ze verliefd op, de sloerie.

Onderweg naar huis krijgen we een plastic zak in onze handen gedrukt: of onze honden ook mollen lusten? Dat is het proberen waard. We krijgen de mollen diepgevroren mee. Ze zijn afkomstig van een mollenvanger die ze met klemmen heeft gevangen en die ze gewoon weggooide. Men heeft de mollen nu voor ons bewaard.

Wij zijn benieuwd wat onze honden met de mollen doen. De tas durven we niet zo te openen. Dat laten we aan Martijn over aanstaande donderdag. Helden die we zijn.

Thuis van de hondencreche pakken we een paar plastic zakken nieuw voer uit de vriezer. Dan kan dat de komende dagen ontdooien. Nathalie komt bijna griezelend binnen: er zit een pimpelmeesje bij in een broodzakje. Onze oppas moet dit diertje hebben gevonden tijdens onze vakantie en deze in de vriezer hebben gelegd. Wij zouden hetzelfde hebben gedaan. Maar toch … het is een bizarre verrassing. Het maakt best verschil of je het diertje zelf vindt bij het raam en daarna laat oppeuzelen door de hondjes of dat je het in de vriezer vindt. Het slaat natuurlijk nergens op maar het lijkt zomaar een ander verhaal.

Morgen naar het westen voor opnames voor de VPRO.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen