Hond

Hond

Hond. Communiceren met je hond. Is dat een optie? Of is een dier daar te dom voor? Heeft een hond nu wel hersens of helemaal niet? Heeft een hond gevoelens? Of ook helemaal niet? Zou een hond een ziel hebben? Of hebben alleen mensen dat? Weet een hond wat pijn is?
Loop jij ook met al dit soort vragen? Wil jij heel graag weten hoe dat nu eindelijk eens zit? Wat begrijpt je hond wel en wat begrijpt hij niet? Of misschien doet hij of hij het niet begrijpt? Is het ene ras dommer dan het andere ras? Of zijn honden misschien gewoon soms Oostindisch doof? Dus zijn ze misschien best wel slim?

Neemt jouw hond jou in de maling?

Het zijn allemaal vragen waarop veel mensen met jou graag een antwoord zouden krijgen.
En dan is de kunst … hoe kom je daarachter? Hoe weet je of jouw hond jou in de maling neemt? Of hoe weet je of jouw hond echt zo dom is?

Het klinkt misschien heel erg raar … maar je kunt het je hond vragen. Echt, net alsof je in gesprek bent met je hond.
Er zijn namelijk mensen die – of je het gelooft of niet – met dieren kunnen praten. Dus ook met jouw hond.

Als je iets wil leren, ga je op les

Ben je het met mij eens dat mensen een soort van eenheidsworst zijn? Iedereen kan wel een stukje zwemmen … of een stukje fietsen … of een beetje dansen … of een stukje piano spelen (ook al is het met maar 1 vinger).
En om het dansen een beetje te leren, of een beetje te leren piano spelen, daarvoor ga je naar school of op les. Dat is nog steeds helemaal normaal he? Hier zeg ik niks geks mee. Als je leert fietsen rent een van je ouders mee, toch? Het zijn allemaal vaardigheden die je in de loop van je leven aanleert.

Iemand die met honden praat, heeft dit ook moeten leren. Die ging niet op pianoles of op dansles, maar die ging naar school omdat zij graag wilde leren om met dieren te kunnen praten.

Vraag het je dier zelf

Om met jouw dier te kunnen praten, om aan jouw hond te kunnen vragen of zij ergens pijn heeft, om je hond te kunnen vragen of hij of zij het fijn heeft bij jou, kun jij ook naar school. Op De Zomerhof geven wij de cursus in het praten met dieren. Maar misschien wil je eerst thuis zelf oefenen. Daarvoor hebben we een boekje geschreven dat je gratis kunt downloaden. Klik op Gratis tips om zelf met  je hond te kunnen praten, en je krijgt het automatisch per mail thuisgestuurd.

Wij wensen je heel veel plezier met je eerste stapjes in het praten met je hond. En als je vragen hebt, dan kun je ze hieronder stellen !

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen