Hond plast soms in huis

Hond plast soms in huis

Hond plast soms in huis

Het gaat Marjon om het trainen van haar vaardigheden, daarom zal zij op basis van naam, woonplaats en geboortedatum proberen erachter te komen om wat voor dier het gaat. Eerst wil zij ervaren wat zij doorkrijgt voordat ze de foto bekijkt. De gegevens waarop ze zich concentreert zijn: Iggy Pop, woont bij Sanne en Nikki in Amsterdam.

Een hele grappige energie ‘voel’ ik op het moment dat ik Iggy Pop uitnodig zichzelf aan mij te tonen.
In eerste instantie dacht ik een konijn te zien, maar toen Iggy Pop duidelijker in beeld kwam zag ik een hond die quasi verontwaardigd met een glimlach naar mij kijkt, zo van: “Zie je mij voor een konijn aan? Ik ken wel konijnen en weet hoe deze eruit zien maar zó zie ik er toch niet uit?”
Haha, ja dat is echt Iggy. Hij kan je zó verontwaardigd aankijken! Hij is overigens geobsedeerd door konijnen.

Het valt me direct op dat Iggy energie mist. Ook merk ik een warrigheid in het hoofd. Veel dingen willen gelijk gedaan worden maar waar te beginnen? Het kan overigens ook zijn dat Iggy Pop in deze een spiegel is voor Sanne of Nikki.
Dat klinkt als Nikki … Waar te beginnen?
Energie mist Sanne op het moment.

Een vrouwenstem hoor ik tegen Iggy Pop zeggen: “Waar is je poppetje? Ga je poppetje maar halen.”
We zeggen vaak tegen Iggy: “Waar is je aap? Waar is Eddy? Ga Eddy maar halen.”  
Dit zijn zijn twee knuffels. Wij hebben een vrouwenstemmen ;-)

De geluiden die om hem heen te horen zijn kan Iggy Pop wel eens nerveus maken. Dit is niet altijd zo geweest. Er is kort geleden iets gebeurd in zijn leven. Wat dat is, daar laat Ig zich nu niet over uit, maar is wel bekend bij jullie.
Hierbij wordt het me duidelijk dat door deze gebeurtenis de helderhorendheid van Iggy Pop zich beter heeft weten te ontwikkelen.
Hij kon hier in het begin, toen het zich pas geopenbaard had, nerveus door worden maar nu is hij eraan gewend.
Ik ben twee maanden geleden bevallen van onze zoon. In het begin moest Iggy hier zeker aan wennen. Hij was toen ook nog uit logeren. Na twee weken sliep Iggy weer thuis en dat voelde voor hem fijner en raakte zo ook meer gewend.

Ik probeer te ‘zien’ welke kleur Iggy Pop heeft, maar ik ‘zie’ niets. Wel moet ik aan sneeuw denken. Maar hoe ik ook probeer, ik krijg geen kleur te zien.
Ja, Iggy is echt wel een een bolletje sneeuw of een bolletje katoen.

De geluiden rondom hem blijven vervelend, ik plaats Iggy dan ook in een gouden ei zodat de geluiden hem niet zo kunnen ‘raken’.
Het huilen van de baby, maar ook aan vuurwerk heeft Iggy een hekel. Daarnaast wonen we middenin het centrum van Amsterdam en ik snap best dat hij af en toe last heeft van het geluid van straat. 

Terwijl Iggy Pop op mijn innerlijke scherm verschijnt, begint mijn aandacht telkens naar zijn buik toe te trekken, en dan vooral aan de linkerkant is het niet helemaal in orde.
Dat zou kunnen.
Verder voel ik steken in de rechterknie achter.
Ook de pols links voor voelt niet fijn aan. Hierdoor loopt Iggy Pop vaak niet zo heel graag meer.
Naar mijn idee loopt hij nog wel graag. T/m juli liep ik minimaal 6 km per dag met hem, maar door de zwangerschap hield ik dat daarna niet meer vol en werden het kleine stukjes van 2km.
Soms voelt Iggy Pop hoe wiebelig hij is en dan zal hij even moeten stoppen met lopen anders wordt hij duizelig.
Dat is me nog niet zo opgevallen. Hij plast graag tegen alles wat los en vast zit, wellicht dat hij op deze manier zijn pauze neemt.

Een zweet uitbarsting neem ik waar. Hierbij laat Iggy Pop me voelen hoe de maag wat gevoelig is. Denk wel dat deze gevoeligheid veroorzaakt wordt door iets wat hij nu binnen krijgt om hem beter te maken.
Af en toe wil Iggy nog wel eens spugen, waarom weten we niet.

Linker kies boven merk ik een kloppend gevoel aan. Duidelijk de kies zelf. Hij ruikt ietwat uit de mond.
Wilde het behandelen en zag dat er een kleine ontsteking is.
In combinatie met mijn behandeling kan zijn lichaam dit goed zelf genezen.
Oke, fijn.

Bij het scannen van zijn lichaam merk ik op dat zijn linkeroog kleiner is. Iggy Pop ziet daar ook waziger door.
Iggy pop zijn linkeroog is inderdaad kleiner. 

Bekijk ik Iggy van boven begint meteen de jeuk in zijn gezicht en bij zijn oren duidelijk te worden. De jeuk is aan het hoofd tot aan de nek erger, op de rug is het een beetje te voelen. Dit kan overigens evengoed een momentopname zijn omdat Iggy Pop erg gevoelig is voor temperatuursveranderingen. Is hij net buiten geweest en komt hij in het warme huis dan krijgt hij ook even jeuk.
Iggy heeft wel jeuk. Voornamelijk bij zijn pootjes, waar hij graag bijt. Dit is een beetje Maltezer eigen. Hij is deels Maltezer. Bij zijn liezen heeft hij het laatste half jaar ook jeuk. Zijn oren gaan alweer drie jaar goed, maar daarvoor had hij vaker last van jeuk in zijn oren.

Scan ik Iggy Pop van de onderkant ‘zie’ ik een hangbuikje. Wat weer mijn aandacht trekt.

De drang is groot om nu de foto van Iggy erbij te gaan pakken, natuurlijk ook wel door nieuwsgierigheid gedreven, maar vooral omdat ik opeens een beetje haast voel om Iggy Pop te willen behandelen daar waar ik kan en nodig is.

 

hond plast soms in huis

Wow, de kleur van zijn vacht is sneeuwwit. Geen wonder dat ik geen kleur doorkreeg ;-)
Iggy Pops lichaam is kleiner dan dat ik hem op mijn innerlijke scherm zag. Ik kreeg zelf meer het idee dat Iggy Pop een Golden Retriever-formaat heeft.
Naast hem ‘zie’ ik wel een bruine labrador.
Iggy ziet zichzelf vaak als een grote hond. Dus dat hij jou dat formaat heeft doorgegeven kunnen wij ons helemaal voorstellen, haha. Vrienden van ons hebben een Sharpei. Deze hond is zijn vaste maatje als we naar het bos gaan.

Aan Iggy Pop vraag ik toestemming voor het onderzoek dat ik wil gaan doen. Dit krijg ik van hem.

Ik begin met ‘de reis door het lichaam’:

Vacht – en dikke vacht voel ik. De jeuk is hier en daar ook waar te nemen, maar daar heeft Iggy Pop eigenlijk al zijn hele leven ‘last’ van.
Borstelen en trimmen is eigenlijk het enige wat helpt tegen de jeuk. Verder is er weinig aan de temperatuursveranderingen te doen.

Tijdens het controleren van zijn vacht ga ikzelf ietwat zwaarder adem halen.
Stof lijkt hier de boosdoener van te zijn. Tijdens het trimmen van zijn vacht heeft Iggy hier echt last van.
Is door mij behandeld.
Daar heeft Nikki ook echt last van.

Spierstelsel
De spier die loopt van kaak richting linkeroor trekt mijn aandacht. Net of Iggy last heeft om deze goed te gebruiken. Het lijkt erop dat Iggy een ontsteking heeft gehad aan zijn buitenste kauwspier en dit nog niet helemaal in orde is, of dat hij iets chronisch hieraan over heeft gehouden. Dit kan ook het oog verklaren.
Behandeld door mij.

De staartspier is zwak. Moet aan een gedeeltelijke verlamming denken. Iggy Pop laat me zien dat hij de staart wel nog kan gebruiken. (Koud-water-staart?)
Door de staart rust te hebben gegeven is het (volgens mij) over. Je kunt altijd duidelijk aan Iggy zijn staart zien of het hem ergens naar zijn zin is of niet.

Organen
Huid – hier en daar ontdek ik een verdikking van/aan de huid. Voelt ook wat lederachtig aan. Toch lijkt het niet iets ernstigs te zijn. Wellicht leeftijd gerelateerd.

Hart – Voelt voor mij gezond aan.

Longen – merk dat deze wat aan stevigheid hebben verloren.
Dat zou dus kunnen kloppen omdat hij nu niet meer 6 km op een dag loopt. Iggy is nu 8 en op zijn 4e/5e kwam ik in zijn leven en ben flinke afstanden met hem gaan lopen. Daarvoor was het een worstje.

Lever – ziet er goed uit.

Galblaas –  ook goed.

Milt – iets met de celdeling wat niet helemaal bij de milt hoort. Kan niet beamen dat het ernstig is. Zo voelt het in ieder geval niet.
Is behandeld door mij.

Nieren – meteen moet ik denken aan twee bloemkooltjes. Helaas kom ik er niet achter wat de betekenis daarvan is.
De vader van Nikki is afgelopen zomer door een nieraandoening overleden. Zijn nieren werden door de medici omschreven als twee bloemkooltjes. Iggy was graag bij de vader van Nikki.

Hond plast soms in huis

Urineblaas – Voelt zwakker aan. Maar krijg hierbij het gevoel dat het ernstiger is geweest. Ontsteking moet ik meteen aan denken. Maar de zwakte lijkt ook wel met de spier te maken te hebben.
Behandeld door mij.
Ah fijn. Dat zou heel goed kunnen. Soms weten we niet of hij nou aandacht wil of echt moet plassen. Want als Iggy niet krijgt wat hij wil dan zou hij zo voor je neus gaan plassen in huis. Dit doet die overigens alleen bij Nikki en niet bij mij.

Skelet
Wervelkolom en ribbenkast – zien er voor mij goed uit.

Heupen – zijn wat stijfjes maar lijkt meer het gevolg van iets anders te zijn.
Door mij behandeld.

Schedel –  goed.

Knie en spronggewricht – naar beide wordt mijn aandacht getrokken, er is iets met het kraakbeen bij de knie waardoor het ‘kraakt’. Verder lijkt het erop dat Iggy Pop een slijmbeursontsteking heeft gehad.
Behandeld.

De enkel links hoor je soms kraken.
Behandeld door mij.

Bloed:
Er is een teveel aan witte bloedcellen. Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een infectie.
Behandeld door mij.

Dit doorkrijgend, merk ik dat Iggy Pop zijn linkeroog wat jeukt. Weet niet of dit met een infectie te maken heeft maar het oog wil ik zo dadelijk zeker ook gaan behandelen.
Behandeld.
Hij heeft wel iedere dag last van oogsmeer, maar aan beide ogen.

Resten van (homeopathische) medicijnen zijn nog aanwezig in het bloed.
Door mij behandeld.

Ik verplaats me in Iggy Pop en merk meteen weer hoe weinig energie er is. Mijn handen tintelen bij het vasthouden van zijn foto.
Gedurende de hele behandeling ben ik energie aan het geven.
Ik heb een baarmoederontsteking gehad en heb hier antibiotica voor gehad, maar het is helaas nog steeds niet weg en voel me energieloos, wellicht dat Iggy Pop dit oppakt.

De houding is passief te noemen, net of hij wacht totdat zijn mensen hem er weer helemaal bovenop zullen helpen, hebben ze immers altijd gedaan.
“Ja maar Dibbus, jijzelf kan ook heel veel doen om je weer helemaal lekker in je vel te voelen zitten. Je zou onder andere toch iets meer kunnen gaan bewegen zodat je gewrichten soepeler blijven.”
Ja, klopt, Iggy kan zo heel de dag in zijn bench liggen zonder dat die er uit komt.

Koude voetzooltjes voel ik.
Behandeld door mij.

Een snotterige neus neem ik waar.

Verder voelt Iggy Pop nog heel vrolijk aan, onbezorgd ook.
Heel herkenbaar. Er wordt vaak gevraagd of het nog een pup is.

Snuitie snuffelt graag en als je niet uitkijkt kan hij zomaar een hap nemen van de poep van andere honden.

Heling: De ogen en neus zijn hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een (lichte) verkoudheid.

Slijtage aan de gewrichten.

De nieren zijn niet helemaal in orde.
Wij dachten zelf ook dat er misschien iets is met zijn nieren. Maar het gekke is dat Iggy heel de dag in zijn bench kan liggen dat die niet naar buiten wil of hoeft, maar in de avond komt die dan drie of vier keer achter elkaar.

Het bloed kan een reiniging gebruiken. Wat ik zo dadelijk dan ook ga doen.

Het spronggewricht kan verstevigd worden.

Gedurende de gehele behandeling geef ik Iggy al energie.

Tips:
– Iggy Pop zal zeker baat hebben bij een reiki behandeling.
– Vitamine C zal helpen bij het soepel houden van zijn spieren. Immers, door spierpijntjes loopt Iggy niet altijd even goed.
Maar ook bij vitamine B2? Of 12 denk ik eerder, zal hij baat hebben.
– Een probiotica zal goed doen. Ik adviseer van Green Balance de Mifloran.
– Thee van kweekgras zal bij Iggy Pop helpen om de blaas iets sterker (gezonder) te krijgen.
– – Krill daar zal Iggy Pop baat bij hebben.
Krillolie is niet alleen een hele rijke bron van omega-3 vetzuren, maar wordt ook nog eens beter opgenomen door het lichaam.

Nu ga ik lezen wat Sanne en Nikki hebben doorgegeven toen zij Iggy als oefencase voor mij aanmeldden.

Ik merkte aan de blaas wel een zwakte, maar deze zwakte is volgens mij alweer minder aan het worden.
-De spier van de blaas is niet meer zo stevig.

Ik bedank Iggy Pop dat ik zijn lichaam na mocht kijken en daar waarvan ik dacht dat nodig is ook te behandelen. Ook wil ik Sanne en Nikki heel hartelijk bedanken dat ik Iggy Pop heb mogen scannen en behandelen.

Dankjewel Marjon, ontzettend leuk om te lezen! Wij herkennen Iggy hier zeker in terug. Wij gaan jouw tips toepassen en ook de laatste die je nog doorgaf via de mail. Mocht er voor jou nog iets onduidelijk zijn in onze reacties dan horen wij dat graag.

Wat hebben Sanne en Nikki aan dit gesprek?
Hiermee kunnen ze beslissingen nemen waarmee ze Iggy kunnen helpen. Met dit gesprek kunnen ze naar een holistisch dierenarts.
Een holistisch dierenarts weet dat er meer is tussen hemel en aarde en neemt een verslag van een gerenommeerde dierentolk serieus.

Sanne en Nikkie hebben ons uitdrukkelijk toestemming gegeven dit gesprek te publiceren.

Wil je ook een gesprek voor je dier aanvragen? Met een reis door het lichaam? Bijvoorbeeld bij de klacht: hond plast soms in huis. Maar uiteraard ook bij andere klachten.

Klik dan op: Ja, zo’n waardevol gesprek inclusief reis door het lichaam gun ik mijn dier ook. 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Cobie
Door

Cobie

op 11 Jan 2017

Wat interessant zeg. Fijn dat je huisdier zo geholpen kan worden.....👍

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 11 Jan 2017

Ja, bijzonder he, we staan er zelf telkens weer van te kijken ;-)

Hanny
Door

Hanny

op 17 Feb 2017

Bijzonder om te lezen!

Reactie plaatsen