Hoe zorg ik dat mijn kat van mij houdt?

Hoe zorg ik dat mijn kat van mij houdt?

Hoe zorg ik dat mijn kat van mij houdt? Dit is een vraag die veel mensen zich stellen.
Een vraag die vaak dus vaak voorkomt. Heel vaak. Niet bij een hond, niet bij een paard, niet bij een konijn, maar bij een kat. Want katten hebben over het algemeen nogal een eigen wil, een eigen doel, een eigen plan… Eigenlijk zijn ze nogal eigen :-)

Hoe zorg ik dat mijn kat van mij houdt?

Laten we eerst eens een aantal opties bekijken, voordat we bij de simpelste oplossing uitkomen. Scroll nog niet door, maar lees eerst even mee. Want je wilt natuurlijk geen unieke oplossing missen.

Welke opties zijn er? Inclusief risico’s.

Lievelingseten

Je zou er voor kunnen kiezen om je kat elke dag zijn/haar lievelingseten voor te schotelen.
Het risico is aanwezig dat jouw kat na twee dagen spontaan ander lievelingseten heeft, zonder jou hierover in te lichten.

Knuffels

Je zou ervoor kunnen kiezen om je kat te overladen met knuffels.
Het risico is aanwezig dat jouw kat zonder te waarschuwen ineens in je handen hangt, omdat ie er op dit moment geen zin in had. Terwijl dit een seconde geleden toch echt anders leek.

Krabpaal

Je zou ervoor kunnen kiezen een prachtige grote krabpaal aan te schaffen, met een heerlijk luxe hangmatje erin.
Het risico is aanwezig de kartonnen doos waar je mooie krabpaal in verpakt was, de voorkeur krijgt. Wie kent het niet, een kat in een doos?

Kattenlogica

Maar zou het niet veel gepaster en simpeler zijn om jouw kat de liefde te sturen die ie nodig heeft. Dat kun je doen door middel van het maken van hartscontact. Het is simpel, het is natuurlijk, het zal aan slaan bij jouw kat. Jouw kat kan en mag hierbij namelijk zelf kiezen hoe ie reageert, wat ie ermee doet.
Voor een korte uitleg en een filmpje, kijk dan hier: Hoe maak ik hartscontact met mijn dier?

Veel plezier van en met je kat!

Mocht je ook interesse hebben in 5 gratis tips om met je dier te communiceren, download dan hier ons gratis e-book met waardevolle tips, filmpjes en geluidsbestanden.

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Reactie plaatsen