Hartscontact maken

Hartscontact maken

Hartscontact maken

Waarschijnlijk heb je er al wel eens eerder van gehoord: hartscontact maken. Maar wat houdt nu het nu precies is?
Het is in ieder geval een bijzondere manier van contact maken met je dier. Direct van hart tot hart.
Uiteraard zijn er veel verschillende manier om dit prachtige contact tot stand te brengen. Zo veel verschillende mensen, zo veel verschillende manieren.
Maar om je een duidelijk beeld te schetsen hoe onze manier van hartscontact maken is, hebben we een filmpje voor je opgenomen.
Kijk in de onderstaande video maar eens hoe onze honden erop reageren.

Doe ik het wel goed?

Dit is wat we vaker terug horen? Doe ik het wel goed, want mijn dieren reageren heel anders dan de dieren vanuit jullie voorbeelden.
Of we krijgen de reactie van een dierenvriendin waarbij het dier helemaal niet lijkt te reageren.
Nou, ga er maar van uit dat je het goed doet. Je intentie is immers liefdevol. Dat is genoeg.
Het is niet nodig om een waardeoordeel te hangen aan de reactie van jouw dier. Wie weet vind jouw dier het wel zo lekker dat ie gewoonweg niet reageert, dat hij of zij in stilte geniet. Of juist een stukje verderop gaat zitten, omdat het vanaf een afstandje lekkerder voelt.
Laat je ego je niet van de wijs brengen. Liefde sturen is altijd goed. Dus ook hoe jij het doet.

Ervaringen

Vind je het ook leuk om te lezen over de ervaring van één van onze cursisten?
Lees dan hier haar ervaring in het maken van hartscontact met haar hond
Het kan zijn dat het heel herkenbaar voor je is, dat je dit eigenlijk zelf thuis ook al doet.
Misschien heel bewust, maar het kan ook onbewust zijn. Het kan dan een feest der herkenning voor je zijn.
En wellicht is deze materie nieuw voor je. Dan is het ook mooi meegenomen dat je deze informatie tot je neemt.

Reacties

Heel graag lezen wij hoe jouw dier reageert op deze oefening ‘hartscontact maken’.
En als je meer dieren in je omgeving hebt, hoe deze dieren reageren. Want dat ieder dier er weer anders op reageert, dat zul je wel merken.
Wil je een reactie achterlaten onder deze video?
Wij lezen graag mee. En ook voor andere lezers is het fijn te kunnen zien wat jouw ervaringen zijn.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Nathalie
Door

Nathalie

op 17 Apr 2016

Ik werd al rustig alleen van ernaar te kijken, dank je wel!

nanda
Door

nanda

op 13 Feb 2020

geweldig gelijk reactie bij mijn paard

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 13 Feb 2020

Wat mooi, Nanda! Dank je voor het delen! Fijne dag!

Marja Meershoek
Door

Marja Meershoek

op 24 Apr 2016

Het filmpje doet het niet 😟

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 25 Apr 2016

Hai Marja,We hebben even bekeken wat er aan de hand kan zijn, maar bij ons doet het filmpje het wel. Kun je misschien nog even laten weten of je het filmpje wellicht op een Iphone of een Ipad probeerde te bekijken? Het lijkt alsof Iphones en Ipads de laatste weken kuren hebben.Graag hoor ik van je. Lieve groet, Nathalie

Dees Matheij
Door

Dees Matheij

op 27 Apr 2016

N.a.v. het leuke filmpje begon ik met 't maken van hartscontact met onze kater Bo, hij bleef in eerste instantie heerlijk rustig liggen, maar al gauw had hij er weer genoeg van, daarna doorgegaan met onze andere kater Sem, hij genoot er zichtbaar van, lag heerlijk met zijn ogen dicht te genieten en af en toe rekte hij zich lekker uit tussendoor, zodra ik met Sem begon, kwam Max onze derde en oudste kater van boven naar beneden gelopen, al pratend, hij wilde dus ook heel erg graag liefde krijgen, dus die heb ik hem daarna dan ook lekker gegeven, hij bleef lekker rechtop zitten met de ogen open en keek om zich heen en rook tussendoor nog even aan mijn haren en mijn hand. Mijn handen werden inderdaad heel lekker warm en begonnen te tintelen v.d. energie, die erdoorheen stroomde naar mijn schatjes toe. Zelf word ik hier inderdaad ook heel rustig van.

Sabine
Door

Sabine

op 03 Jun 2016

Ik werd al emotioneel door er alleen maar naar te kijken. Zoveel Liefde naar een dier en weer terug. Geweldig. Ik zal eens proberen mijn Hond dit ook te geven.

Anita
Door

Anita

op 17 Jun 2016

Toen ik het filmpje bekeek kwam onze poes Vlekkie, die aan het eten was al even kijken wat ik deed, ik wilde haar niet op pakken maar ik zei wel: "kom maar", ze ging in de vensterbank zitten wachten tot het filmpje afgelopen was en kwam toen met haar achterste tegen mij aan zitten net als de de hond Lisa, zodat ik beide handen op haar schouders kon leggen. ( Normaal komt ze nooit zo snel naar me toe) mijn handen werden niet warm maar voelden heel zacht aan, Vlekkie ging heel hard spinnen en vleide haar hals en koppie om en op mijn ene hand, toen ik mijn rechter hand weg haalde liet ze zich heerlijk op haar zij zakken met haar hele rug tegen mij aan, met mijn linker hand nog steeds zo op haar zij en schouders, ze ging zachter spinnen, smakte een keer en slaakte eens een diepe zucht. Zelf moest ik ook af en toe eens diep zuchten.

Marian
Door

Marian

op 31 Aug 2016

Dank je voor het mooie filmpje. Ik doe hetzelfde vaak bij onze Poek (zonder bewust te aarden en visualiseren) Poek laat het graag toe; spint en ligt dan helemaal ontspannen tot hij er genoeg van heeft. Dit zijn "geluksmomenten". Ga nu proberen wat bewuster hartscontact te maken.

Gerda Hondje Bibi
Door

Gerda Hondje Bibi

op 03 Sep 2016

Ik doe dit al elke morgen ik ben Reiki Meester ik vind het filmpje erg goed.Maar mijn naam is Gerda en de hond je Bibi fout van mij ben niet zo goed met het internet ik doe mijn best Mijn dank ik wil graag nog eens contact op nemen over Bibi zij is zeer angstig voor buiten en andere honden wil zij niks van weten,ik kan het niet oplossen vast mijn dank.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 03 Sep 2016

Hoi Gerda, ik stuur je nog een mailtje met een link waarmee je een dierentolkconsult kunt aanvragen.

Hella
Door

Hella

op 06 Oct 2016

Dank je wel voor het filmpje heel mooi! Ik woon in NZ en heb L 1, 2 & 3 HT gedaan, maar dit inspireerd me om het ook op de dieren uit te gaan oefenen.

Marjan
Door

Marjan

op 16 Oct 2016

Mooi. Ik ga het bij mijn paard proberen :-)

Elly Bolkestein
Door

Elly Bolkestein

op 24 Oct 2016

Ik vond het leuk om het nog een keer te zien ik had het al gezien de eerste keer dat ik mij aanmelde ik was het e book kwijt dus heb ik me opnieuw aangemeld mijn beesten waren al aanhankelijk maar ik heb het gevoel dat ze vrijer zijn mijn hond loopt sinds korte tijd los naast mijn scootmobiel als we moeten oversteken komt hij vanzelf op mijn scootmobiel staan ze zijn heerlijk aanhankelijk ik heb dus een hond en een kat ik geniet van ze bedankt Elly

Sytske Nijland
Door

Sytske Nijland

op 21 Nov 2016

Dank voor dit filmpje! Terwijl ik het bekeek, kwam onze hond Nieve bij me zitten en duwde haar kop onder mijn handen. Even later ging ze weer rustig naast de bank waar ik op zat, liggen. Ik ga dit zeker ook proberen bij onze poes, schaap en varken en wie weet ook bij een aantal kippen....

Fennie
Door

Fennie

op 01 Dec 2016

Geweldig zoals je dat doet en zoals de dieren reageren! Ik ga dit zeker ook proberen met mijn hondje en poes! Bedankt

Josée
Door

Josée

op 18 Dec 2016

Dank je wel voor dit idee van contact maken . Ik heb het geprobeerd met Boris, mijn kater van 15, die botkanker heeft. Hij lag naast me op de bank, ik legde beide handen aan weerszijde van zijn lichaam en ging in gedachten naar gelukkige momenten terwijl ik me concentreerde op ademhaling en op dit door te geven aan Boris. Ik voelde me heel diep met hem verbonden en mijn handen werden warm .het was zeer emotioneel ,maar ook heel weldadig. Ik ga het zeker vaker doen .voor mij en voor hem erg goed

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 18 Dec 2016

Dank je voor je reactie, Josée. Heel fijn dat jullie het beiden als prettig hebben ervaren. Het is inderdaad heel goed voor de band met je dier!

Mireille
Door

Mireille

op 21 Oct 2017

Dank je wel Nathalie, vanaf het moment dat je Sjimmie ( goed geschreven?) samen met Lisa ging doen voelde ik het opeens ook in mijn Hart en gaf kon het gelijk via mn handen doorgeven aan Lazaro die naast me lag :)

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 22 Oct 2017

Wat mooi! En je hebt Sjimmie helemaal goed geschreven :)

Kara
Door

Kara

op 27 Nov 2017

Hoi Nathalie, ik heb een Mac en krijg geen geluid bij je filmpje...en ik zou heel graag horen wat je te vertellen hebt : )

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 30 Nov 2017

Hoi Kara, misschien zou je opnieuw kunnen opstarten. Of gebruik maken van oortjes (koptelefoon), dat wil ook nog wel eens helpen. Of checken of je geluid op de Mac goed ingesteld staat. Ik hoop dat het lukt en dat je alsnog plezier hebt van het filmpje!

Kara
Door

Kara

op 30 Nov 2017

Hoi Joke, ik heb 'm op een andere computer kunnen luisteren... dank nog!

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 01 Dec 2017

Heel fijn, Kara, graag gedaan!

Patricia van der Linden-Douven
Door

Patricia van der Linden-Douven

op 31 Jan 2018

Schitterend om te zien hoe de honden reageren op u! Ik geef soms ook Reiki op mensen en dieren en dan twijfel ik soms of ik het goed doe. Maar liefde sturen kan nooit verkeerd zijn :). Er kan nooit genoeg liefde zijn, toch?

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 31 Jan 2018

Inderdaad Patricia, en het liefde sturen kun je ook nooit verkeerd doen. Het dier zal ook zelf aangeven wanneer het genoeg ontvangen heeft door bijvoorbeeld op te staan en van je weg te lopen. Succes met het geven van Reiki!!

annie kleefstra
Door

annie kleefstra

op 21 Sep 2018

ik vond het heel mooi en ga het bij men paard proberen

Mickey
Door

Mickey

op 28 Sep 2018

Ik geef vaak Reiki aan mijn honden zij vinden het heerlijk en praat idd met ze door middel van plaatjes, mooie video.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 29 Sep 2018

Heel mooi, Mickey!

Fanny
Door

Fanny

op 19 Jul 2019

Jammer, ik krijg het niet te zien Nathalie !

Admin
Door

Admin

op 24 Jul 2019

Dat is zeker jammer, Fanny! Ik weet zo ook niet waarom dat is. Hier werkt het wel goed.. Groetjes, Joke d'Anjou

Ali Jellesma
Door

Ali Jellesma

op 16 Nov 2020

Hoi hoi, Lisa zag ik eerder al op een foto op jullie site en kreeg gelijk een heel fijn gevoel bij haar... Mooi filmpje. Ik geef altijd Reiki aan mijn kater Casper van 14, of als ik het mijzelf geef ligt hij half op schoot. Ik heb een heel fijn contact met hem, hij past echt op mij en hij gaat mij 's morgens voor als wij de trap afgaan, ik weet ongeveer wel altijd wat hij wil en praat ook altijd met hem. Laatst had ik een bijzonder contact met hem, hij lag half op schoot en hij keek mij zo intens lief aan en ik hem.. dat ik de liefde van hem zo sterk voelde dat ik er helemaal emotioneel van werd. Als ik zomers ga fietsen heb ik onderweg altijd wat paarden waar ik bij sta en de ene die altijd op mij af komt kreeg wat Reiki van mij, dat vond zij heerlijk. Nu zag ik de laatse keer ( eind oktober 2020) dat ze op de trailer weg werden gebracht maar ik wist niet waar heen, ik was er een beetje akelig van. Een week erna kreeg ineens de geur van stalmest in mijn neus... en gelijk een beeld van datzelfde paard, dat zij in een stal stond met heerlijk zaagsel op de grond. Bijzondere ervaring.... Liefs Ali

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 17 Nov 2020

Wat een mooi, lief bericht van je Ali! Dankjewel voor het delen van je verhaal! Wat fijn dat je uiteindelijk zo´n positief beeld mocht ontvangen van het paard. Liefs van ons!

Jans
Door

Jans

op 10 Jul 2022

Terwijl ik dit filmpje aan het kijken was kwam onze hond er vanuit zn spel ineens heel rustig bjj mij liggen. Hij kreeg ineens allemaal schokjes, hij heeft epilepsie, ik vraag me nu dus af of dit wel verstandig is om te doen met een hond met epilepsie

Joke van De Zomerhof
Door

Joke van De Zomerhof

op 11 Jul 2022

Hallo Jans, het maken van hartscontact kan absoluut geen kwaad! Je geeft in feite alleen maar een heleboel liefde! De schokjes kunnen een spierreactie zijn op de energie die je stuurt. Wanneer een dier er geen behoefte aan heeft of het op een gegeven moment voldoende vindt, zal het bij je weglopen. Het feit dat hij rustig bij je kwam liggen geeft aan dat hij het prettig vond.

Vera Dijkman
Door

Vera Dijkman

op 24 Jul 2023

Oh, wat een heerlijk gevoel. Ik kreeg ook een healing bij het kijken. Voelde mij super ontspannen. Ik ga het bij de "leenhond" die ik regelmatig uitlaat proberen.Hij is tegenwoordig angstig om alleen te zijn. Hij reageert zeer zeker op mij. Veel dank.

De Zomerhof
Door

De Zomerhof

op 25 Jul 2023

Wat fijn om te lezen, Vera! Dank voor het delen!

Vera Dijkman
Door

Vera Dijkman

op 24 Jul 2023

De honden genoten in het filmpje, maar ik ook.... Ik voelde me heerlijk ontspannen. Veel dank.

Fiona
Door

Fiona

op 31 Jul 2023

Ik maak regelmatig hartscontact met mijn hond, het is echt even een moment van onszelf. Soms kijkt ze me daarbij heel diep in de ogen en zijn we heel sterk met elkaar verbonden. En soms vindt ze het te intens en gaat ze iets anders doen. Ook prima.

De Zomerhof
Door

De Zomerhof

op 31 Jul 2023

Heel mooi Fiona! En inderdaad prima als ze weg loopt. Hartsenergie is een heel krachtige liefdesenergie, die soms te heftig kan zijn. Goed dat je haar vrij laat om te doen wat goed voor haar voelt.

Diana van der Ende
Door

Diana van der Ende

op 06 Mar 2024

Ik heb een logeerhond, Pip, erg onderdanig tov andere honden. Probeer haar te stimuleren iets beter voor zichzelf op te komen. Lijkt me te lukken maar andere hond begon tegen mij te grommen toen ik haar laatst stimuleerde. Wat nu?

De Zomerhof
Door

De Zomerhof

op 06 Mar 2024

Hallo Diana, ik zou als ik jou was stoppen met dat stimuleren. Honden hebben een rangorde en blijkbaar staat Pip wat onderaan. Dat straalt zij dan uit. Zij gedraagt zich op dat moment zoals dat hoort onder de honden, waardoor zij wordt geaccepteerd en gerespecteerd. Dat kan voor ons misschien als zielig of naar overkomen, maar dat is een menselijke gedachte. De honden gedragen zich heel natuurlijk. Als jij je daarin gaat mengen raakt die rangorde in de war en dat accepteert niet elke hond. Vandaar dat ze dan naar jou gaan grommen en in het ergste geval zullen ze Pip dan aanvallen. Zolang het goed gaat en andere honden haar niet gaan opjagen, zou ik het zo laten.

Diana van der Ende
Door

Diana van der Ende

op 07 Mar 2024

Heel hartelijk bedankt! Ik zal stoppen met "opvoeden", zal ze zich vast veel gelukkiger bij voelen! 🙏🌞🌞

De Zomerhof
Door

De Zomerhof

op 07 Mar 2024

Heel veel succes met en plezier van Pip! <3

Reactie plaatsen