Hartscontact maken met je hond

Hartscontact maken met je hond

Hartscontact maken met je hond. Onderstaand het geweldige verhaal van Mara.

Ik ben Mara en ik beantwoord de vraag: hoe gemakkelijk kun je je liefde naar je hond toesturen? Nou dat is heel gemakkelijk en ze vinden het heerlijk! …Tenminste mijn hond wel. Bijna iedere avond doe ik het en kan het ook niet vergeten. Want na de laatste uitlaat ronde ’s avonds krijgen ze nog wat vlees en niet lang daarna komt mijn golden retriever stijf naast me zitten.

Je merkt aan je hond dat ze het fijn vindt

Soms reageer ik er expres niet op en dan kruipt ze dichter en dichter tegen me aan, ze leunt als het ware op mijn heup en kijkt steeds achterom. ‘Oh…’ zeg ik dan, ‘moet je nog wat hartliefde van mij?’
En dan leg ik een hand op elke kant van haar en open mijn hart en breng de liefde via mijn handen naar haar. Het is zo grappig om te zien, want ze lijkt dan geheel in trance. Ze zit heel statig op haar kont vooruit te staren en soms vallen haar oogjes even dicht. Ze kijkt dan eventjes achterom naar mij. Zo van;  ‘Och wat heerlijk toch weer!’
En als het lang duurt dan zie je druppeltjes uit haar neus en mond komen. Genotsdruppels noem ik het, omdat ze het zo heerlijk vindt dat ik haar hartscontact geef.

Hartscontact maken met je hond

Iedere avond ik het eigenlijk raak, en ze kan het lang volhouden. Een andere keer heeft ze na 10 minuten genoeg gehad en  dan gaat ze gewoon weg. Het bijzondere is; iedereen kan het doen. Het is zo mooi om te zien hoe ze daarvan geniet! Ik geniet er zelf ook van. Zo laat ik mijn hond zien dat ik veel van haar houd.

Wil jij erachter komen wat jouw hond echt wil? Wat hij jou duidelijk wil maken? Net zoals in het bovenstaande verhaal? Download dan nu ons ebook Gratis tips om zelf met jouw hond te praten!

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Edith Snijder
Door

Edith Snijder

op 17 Nov 2013

Dieren staan zo dicht bij de natuur dat ze weten wat goed voor hun is. Het contact wat jij maakt is het overbrengen van energie in wat voor een vorm dan ook. Maar kan alleen maar overgebracht worden als hier pure liefde uit spreekt. Helende energie die door je handen stroomt naar je dier. Het lichaam van het dier neemt de hoeveelheid energie op wat het nodig heeft en laat dit naar de delen in het lichaam stromen waar dit nodig is. Door deze energie is het lichaam in staat zichzelf te helen. Het mooie van dieren is dat ze zelf aangeven wanneer dit genoeg is, door weg te lopen. Prachtig hoor dat je dit iedere avond doet, zo mooi.

Reactie plaatsen