Hoe weet ik of mijn dier mij begrijpt?

Hoe weet ik of mijn dier mij begrijpt?

Hoe weet ik of mijn dier mij begrijpt?
Op het moment dat jij met dieren begint te communiceren, zal het contact dat jij met je dieren hebt, gaan veranderen. Dit is helemaal niet erg. Het is juist goed. Het contact dat jij met dieren hebt, wordt namelijk heel anders dan het tot nu toe was. Daarom hebben wij het volgende speciaal voor jou op een rijtje gezet…

Het contact met jouw dier gaat veranderen, maar hoe?

Dat veranderen kan op twee manieren. Het kan met de tijd en onbewust zijn, maar ook meteen al en wel degelijk bewust. Dit verschilt per persoon. Welke van de twee manieren het bij jou is, maakt niet uit. Beide manieren zijn goed.
Let er eens op; als je merkt wat er precies veranderd is aan je houding naar dieren toe, zal dat je een goed gevoel geven. Dat kun je zien als een vooruitgang.

Respecteren is gerespecteerd worden

Het is fijn als je respect krijgt van andere mensen voor wat je doet. Je voelt je dan begrepen en in je waarde gelaten. Dieren vinden het ook fijn als er op een respectvolle manier met ze wordt omgegaan. Ook zij voelen zich daar goed bij en zullen dit aan je laten merken. Je zult gaan merken dat dieren anders op je gaan reageren als je respect voor ze toont. Laat jij ze in hun waarde, dan doen zij hetzelfde bij jou.

Het communiceren met dieren zorgt voor vertrouwen in elkaar

Door respect te tonen voor dieren, zul je elkaar steeds beter leren begrijpen en elkaars keuzes leren accepteren. Dat is belangrijk als je communiceert met dieren. Ook is dit goed voor het vertrouwen in elkaar.

Hoe weet ik of mijn dier mij begrijpt?

Je gaat je steeds meer bewust worden van het doen en laten van je dier. Zo kun je meer begrip gaan kweken voor dieren, en zij zullen meer begrip hebben voor jou. Dit versterkt de band tussen jou en je dier en zal het contact weer naar een hoger niveau tillen. Het is een vicieuze cirkel.

Inmiddels communiceren al duizenden mensen met dieren. Met dieren van zichzelf, met dieren van een ander …

Durf jij samen met jouw dier het avontuur aan te gaan?

Als jij ook durft te stappen in de wereld van het communiceren met dieren, dan is ons gratis e-book misschien iets voor jou. Het is een soort introductiecursus in het communiceren met dieren. Inclusief meditaties, oefeningen etc. etc. Download nu het gratis e-book: Tips om zelf met jouw hond, kat of paard te praten.
Echt erg leuk om met de materie kennis te maken.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Ik kan me moeilijk een voorstelling maken bij het communiceren met dieren. Het gedrag leren lezen daar kan ik me een voorstelling van maken. Ik bedoel het herkennen van uiterlijk gedrag. Communiceren (praten) met dieren dat vind ik moeilijker te begrijpen. Maar misschien is dat het punt en gaat het niet zo zeer over begrijpen? Ik ben daarom wel nieuwsgierig naar de tips om met je dier te kunnen communiceren.

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Wat geweldig te horen dat je geïnteresseerd bent in het communiceren met dieren. Heb je het gratis e-book 5 tips om zelf met dieren te praten al gedownload? Daarmee maak je zeker een begin en ga je het ook zeker begrijpen!

Reactie plaatsen