Hoe maak je telepathisch het eerste contact met een dier?

Hoe maak je telepathisch het eerste contact met een dier?

Ik krijg vaak de vraag: “Hoe maak je telepathisch het eerste contact met een dier?” In dit artikel geef ik daar antwoord op. Als je het eerste telepathische contact met een dier maakt, benader je het dier eigenlijk niet anders dan zoals je een mens begroet. Je stelt jezelf voor, je zegt je naam, wie ben je, wat doe je als dierentolk en je vertelt wat je tijdens dit specifieke gesprek gaat doen. Je vertelt bijvoorbeeld ook dat je de toestemming hebt van de mensen bij het dier.

Vraag eerst bijvoorbeeld of je het dier mag aaien. Je biedt het dier in gedachten je hand aan zodat het er even aan kan ruiken. Je kunt het dier ook vragen of je het even mag aaien. Vraag telkens toestemming voor de acties die je onderneemt. Met name honden worden in het dagelijks leven al vaak genoeg ongevraagd en onaangekondigd aangehaald, met name als ze aan de lijn worden uitgelaten en zodoende geen kant op kunnen.

Vertel het dier wat je gaat doen

Vraag het dier of het wil meewerken aan deze vorm van contact. Soms moet je iets harder je best doen. Sommige dieren zijn zwaar getraumatiseerd geraakt door hun leven bij de mensen. Ze zijn geestelijk of lichamelijk volkomen uit balans en hun vertrouwen in de mensen is nihil.

Werken met getraumatiseerde dieren

Ik heb het persoonlijk wel eens meegemaakt dat ik contact zocht met een paard met zo’n zwaar verleden. Toen ik mij aan hem voorstelde, was zijn reactie: “Oh, weer zo eentje, ik heb het wel gehad met jullie.” Dit wantrouwen dat in een aantal jaren is ontstaan, haal je natuurlijk niet weg met een simpele aai over zijn hals. Daarvoor moet je iets harder je best doen.

Toe te passen in je Innerlijke Werkkamer

Maar voor de beginnende dierentolk volstaat de benadering zoals beschreven in de eerste twee alinea’s van dit artikel. Jezelf voorstellen, toestemming vragen en vertellen wat je gaat doen. Voor de Brontalisten onder ons: De genoemde stappen kunnen eenvoudig worden toegepast in de ‘innerlijke werkkamer’. Ben jij geen Brontalist en/of weet je niet wat een innerlijke werkkamer is? Denk dan eens aan de Cursus Communiceren met Dieren op De Zomerhof. Hierin leer ook jij respectvol en feitelijk met dieren te communiceren en ook hoe je onder andere je eigen innerlijke werkkamer creëert.

Ook kun je de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren opvragen! Daarnaast kun je het boek Dieren – Sprekend als Mensen ook lezen om ervaringen van andere cursisten te lezen!

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Fokje Meijer
Door

Fokje Meijer

op 21 Feb 2013

Je zet je bovenste chakra open, als een deurtje dat opengaat, bovenaan je hoofd. Dan laat je het licht/energie binnenstromen, via je handen die je op het dier houdt of het dier aait. Intussen open je je hartchakra, die zorgt ervoor dat je in alle openheid en liefde met elkaar verbonden bent. Je vraagt of het dier bereid is met jou te communiceren. Dan voel je wat het dier voelt/hoe het zich voelt, niet denken maar voelen dus. Oefening baart kunst! Ook al krijg je volslagen gekke dingen door, het kan allemaal en meestal krijg je dat snel of na enige tijd wel helder of het klopt. Geeft niet als je ernaast zit, gewoon oefenen en vertrouwen op jezelf!

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 21 Feb 2013

Precies Fokje, oefening baart kunst. Dank je voor je reactie!

Reactie plaatsen