Hoe maak je het dragen van een beugel leuk?

Hoe maak je het dragen van een beugel leuk?

Ik heb een beugel. Na lang twijfelen heb ik op mijn 38e een beugel gekregen. Niet een onopvallende, maar echt een knaller; één met slotjes. Wat een bofferd ben ik. Dat zij nou eenmaal zo. Maar hoe maak je het dragen van een beugel leuk? De orthodontist schat in dat ik rond augustus/september 2013 verlost wordt van mijn indrukwekkende portie staalwerk. Als je een beugel hebt gehad, dan weet je ook hoe snel je tandenborstel oud wordt en je hem wilt vervangen.

Ik neem elke maand een nieuwe tandenborstel in gebruik, omdat mijn oude tandenborstel dan op een ontplofte plumeau lijkt. Toen ik voor de derde keer tegen Mieke zei dat het dragen van een beugel me wel mee valt, maar….. dat ik ook uitkijk naar de dag dat de ortho mijn slotjesbeugel eruit haalt, kwam Mieke met het volgende geweldige positieve idee.

Hoe maak je het dragen van een beugel leuk?

Vanaf nu heb ik nog zo’n zeven maanden te gaan. Voor elke maand heb ik nu een kleurige tandenborstel klaar gezet in een bekertje. Elke eerste van de maand gooi ik mijn oude plumeau weg en pak ik een frisse tandenborstel.

Zo wordt het aftellen echt leuk!

Tip

Laat je creativiteit eens vrij en verras jezelf. Zo maak je van een nood een deugd.

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Grmgrr
Door

Grmgrr

op 01 Mar 2014

Stom

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 02 Mar 2014

;-)

Reactie plaatsen