Hoe leg je live contact met een dier?

Hoe leg je live contact met een dier?

Hoe leg je live contact met een dier.
Stel jezelf voor. Misschien is dit wel het belangrijkste als je telepathisch contact wilt maken met een dier. Maar voordat je dat doet, benader je eerst het dier en laat je het aan je hand snuffelen. Door dit te doen, kan het dier even aan je wennen. Dat is voor allebei prettig.

Of je maakt neuscontact, echt neus-aan-neus met het dier. Het dier ‘leest’ dan jouw adem en maakt op die manier contact met je.

Hoe leg je live contact met een dier?

Als je contact hebt gemaakt, kun je beginnen telepathisch contact te leggen. Dit doe je door jezelf aan het dier voor te stellen. Je legt het dier uit waarom je hier bent en wat je gaat doen. Net zoals je dat met mensen doet. Als iemand zich aan jou voorstelt, weet je ook met wie je te maken hebt en andersom ook. Bij dieren werkt het precies zo. Deze aanpakzal het dier enigszins geruststellen. Zo weet het dier wie je bent. Wat ook belangrijk is, is vragen of het dier mee wil werken. Als mens is het ook niet prettig als je gedwongen wordt om contact te maken. Bij dieren is dat net zo. Het dier zal bij dwang daarom kunnen gaan weigeren. Dit geeft geen fijne, rustige sfeer. Niet de sfeer die je nodig hebt voor de communicatie.

Vraag het dier of het wil meewerken

Heb je jezelf voorgesteld, dan kun je vragen of het dier wil meewerken. Als het dit na een aantal keer proberen niet wil, laat het dan met rust.

Maak telepathisch contact met het dier

Als je niet in de buurt van het dier kunt komen, maak je op ongeveerde dezelfde manier telepathisch contact: je stelt jezelf voor, je laat het dier in gedachten aan je hand ruiken en in gedachten aai je het. Het aaien doe je alleen als het dier dit wil.  Ook op deze manier vraag je het dier of het met je wil meewerken.

Het dier moet ervoor kiezen om wel of geen contact te maken

Heeft het geen zin, laat het dan met rust. Het dier moet zich op zijn gemak voelen. Is dit niet het geval, probeer het dan op een ander, rustiger moment opnieuw. Blijft het dier er geen zin in hebben, dan vertel je het dat je het met rust zult laten. Het contact moet van twee kanten komen en vrijwillig zijn. Zo is het voor jullie allebei prettig om contact te hebben.

Wil jij ook dieren op een bijzondere manier leren begrijpen? Leer dan nu met jouw dier communiceren. Dit kan met ons gratis e-book: Gratis tips om zelf met jouw hond, kat of paard te praten. Er zal een wereld voor jou en jouw dier opengaan.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen