Hoe kun je je huis katvriendelijker maken?

Hoe kun je je huis katvriendelijker maken?

Hoe kun je je huis katvriendelijker maken?
Ik kwam in de USA eens een geweldig boek tegen over een woning die volledig katvriendelijk was ingericht. ‘The Cats House’ van Bob Walker.  Als je wilt nadenken over omgevingsverrijking voor je kat is dit heel inspirerend.  Bob en zijn vrouw Francis hebben hun huis helemaal aangepast aan de katten. Ze hebben loopplanken langs de muur gemaakt die door holletjes in de muur naar andere kamers gaan. Maar wat kun je nou eigenlijk zelf doen om je huis leuker voor katten te maken?

Hoe kun je je huis katvriendelijker maken?

Er zijn diverse verstopplekjes en omwegen, krabmogelijkheden, etc.   En hoewel ik snap dat het wat ver gaat, kan het je wel tot denken aanzetten. Als je niet zo groot woont, en wel een kat hebt, is het een goed idee om voor meerdere niveaus te zorgen. Vaak doet de kat dat zelf ook wel door van de bank op de kast te springen, etc.  Maar soms geeft een plankje tegen de muur net weer extra mogelijkheden voor een kat.

Maak verschillende niveaus in je kamer

Ik adviseer ook vaak om te zorgen voor meer niveaus in een kamer  als er meerdere katten zijn,  eigenlijk teveel katten voor de beschikbare ruimte.  Bovendien willen katten elkaar altijd kunnen vermijden.   En rustige verstopplekken zijn ook altijd nodig als je katten hebt.

Geen ruimte voor een krabpaal?

Als je geen ruimte hebt voor een krabpaal ( of niet zo’n groot object in je kamer wil hebben) , kun je het misschien wel oplossen door een krabton of krabplank (wel even nagaan hoe je kat wil krabben: horizontaal of verticaal) met hangmandjes tegen de muur.  Kortom, denk eens na hoe je je huis leuker kunt maken voor de kat.  Er is genoeg inspiratie te vinden.

amazing-interior-design-ideas-for-home-29

Het beste cadeau voor je dier is gratis!

Gratis? Hoezo gratis?
Wij hebben een gratis e-book geschreven zodat jij jouw kat het beste cadeau kan geven dat er maar mogelijk is: zelf praten met jouw kat! Download nu het e-book Gratis tips om zelf met je kat te praten en probeer het vandaag nog uit!

Over de schrijver
Reactie plaatsen