Hoe komt het dat mijn kat zo vaak boos is?

Hoe komt het dat mijn kat zo vaak boos is?

Mijn kat heeft last van constante boosheid.
Merlijn is een 15 jarige  kater die altijd bij Carlijn heeft gewoond.  Sinds 1 jaar doet hij niets anders dan aan zijn vacht trekken, en heeft inmiddels lelijke kale plekken.  Carlijn vindt iedere dag grote vlokken zwart haar door het hele huis. Zij heeft Merlijn al verschillende keren mee genomen naar de dierenarts maar ook die is inmiddels ten einde raad en zegt haar op zoek te gaan naar iets “alternatiefs” want zij kan er niets meer mee. En zo komen ze bij mij terecht.

Hoe komt het dat mijn kat zo vaak boos is?

Carlijn vertelt mij dat er sinds een jaar nog een kater bij hen woont, genaamd Zasca. Deze is opgenomen in de familie nadat twee jaar geleden haar andere kater, en grote vriend van Merlijn, is overleden.  Merlijn heeft tot nu toe geen enkele moeite gedaan om vriendschap te sluiten met Zasca en zijn karakter in het algemeen is veranderd en niet in positieve zin.

Essentiële oliën bij katten

Het kost me enige moeite om contact met Merlijn te maken. Met katten werken is sowieso niet makkelijk omdat ze ontzettend gevoelig zijn voor essentiële oliën en je altijd heel voorzichtig moet zijn.  En Merlijn loopt er echt voor weg. Ik voel dat hij boos en uit zijn doen is. Hij heeft totaal geen behoefte aan Zasca in zijn leven.

Droge remedies hebben een minder overheersende geur

Ik probeer het met droge remedies, in de vorm van kattenkruid, lavendel en rozenknoppen. Hij kiest de rozenknoppen, die werken speciaal tegen boosheid, en na hier heerlijk in gerold te hebben probeer ik het opnieuw met essentiële oliën. En deze keer toont hij uiteindelijk belangstelling voor Pink Lotus, dit werkt geruststellend en evenwichtig.

De boosheid van mijn kat is verdwenen en hij trekt geen haren meer uit zijn vacht!

De volgende dag ontvang ik een mail van Carlijn:
“Ik kan het niet geloven, nadat je bent weggegaan heeft Merlijn twee uur bovenop de rozenknoppen geslapen, en  sindsdien niet meer aan zijn vacht getrokken. En Zasca heeft ook heerlijk gerold, in het kattenkruid!

De relatie tussen de twee katten is positief veranderd

En er is  verandering in de relatie tussen Merlijn en  Zasca,  tot mijn verbazing zag ik Merlijn Zasca wassen.  Vroeger, tijdens het eten, zat Merlijn  altijd achter mij op mijn stoel, iets wat hij lange tijd niet meer deed. En gisteravond sprong hij ineens op mijn stoel, als vanouds. Ben hier zo blij mee! En ik heb een echt rozenplantje voor hem gekocht!

Tip bij het behandelen van katten met essentiële oliën

Poezen missen bepaalde enzymen die nodig zijn voor het correct afbreken van essentiële oliën. Voorzichtigheid is geboden omdat zelfs het inhaleren  kan leiden tot vergiftiging!

Ken jij een kat met gedragsproblemen? Of ken je een kat die ook veel last heeft van boosheid?
Jouw reactie stellen we erg op prijs.

Over de schrijver
lia
Door

lia

op 30 Jan 2015

Kattenkruid kende ik, maar rozenknoppen of lavendel voor een ontstemde kat zijn nieuw voor mij. Kun je die rozenknoppen kopen? Nu heb ik altijd veel gepraat tegen mijn katten, uitgelegd waarom veranderingen plaats vinden. Mijn ervaring is, dat ze dit echt lijken te begrijpen en er beter vrede mee hebben. Andersom werkt het niet, ondanks de meditatietips. Goed kijken naar de reactie van mijn kat werkt natuurlijk, maar echt weten wat haar overkomt doe ik niet. Mijn huidige poes is nu voor de tweede keer met een gehavend kopje thuisgekomen. Ik hoop natuurlijk dat het haar wijzer maakt en ze in de toekomst het gevaar vermijdt, maar ik houd mijn hart vast... Zijn hier ook tips voor? Met vriendelijke groet, Lia

Laura
Door

Laura

op 04 Feb 2015

Hallo Lia, Bedankt voor je reactie. De rozenknoppen kun je inderdaad kopen. In ieder geval wel bij winkels als De Tuinen. Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Wat mooi te horen dat jouw katten het echt begrijpen. Wat naar te lezen dat jouw poes alweer gehavend thuis gekomen is. Een Bach-mix zou uitkomst kunnen bieden. Deze kunnen we op maar voor haar maken. Heb je hier interesse in? Ga dan naar onze webshop: http://www.goedvoormensendier.nl/bachconsultdieren Veel succes!

Edith Klerk
Door

Edith Klerk

op 25 Jun 2015

Wat weten jullie veel , Sinds het plotseling verdwijnen van haar zusje (werd 4 jaar terug meegenomen door iemand ) is mijn kat bedroefd.ondanks dat ze samen met haar moeder woont.ze is erg benauwd en wordt steeds dikker! maak mij zorgen om haar.Ik heb 2 homeopatische grneesmiddelen, t.w.hoestcur en glandulacur, maar ze neemt deze alleen met grkookte vis en daar wordt ze weer dikker van.Ik zou zo graag zien dat ze afslankt. allerlei dieetvoertjes van de dierenarts helpen niet. worden door mijn andere 2 katten wel gegeten. ze roept nog steeds om haar zusje poes. Zou je hier een suggestie over weten? groeten

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 25 Jun 2015

Hallo Edith, wat naar voor je kat dat ze zoveel last heeft van het gemis. Vastgezet verdriet kan veel narigheid veroorzaken. Een Bach-mix zou misschien uitkomst kunnen bieden. Deze kunnen we op maat voor haar maken. Heb je hier interesse in? Ga dan naar onze webshop: http://www.goedvoormensendier.nl/bachconsultdieren Veel succes!

Reactie plaatsen