Hoe hoort het eigenlijk?

Hoe hoort het eigenlijk?

Hoe hoort het eigenlijk? Weet jij dat? Hoe het hoort ? Waarschijnlijk niet. Want hoe het vandaag hoort, is morgen ongepast. Ons hele leven worden we bijgeschaafd en gecorrigeerd door onze omgeving. Dat wat wij doen en positief wordt ontvangen door de ander, stimuleren we bij onszelf. Komt er een negatieve reactie op iets dat wij doen, dan zullen we deze gedraging voortaan achterwege laten. Tenzij we in de puberteit zitten natuurlijk ;-)
Soms spreek ik wel eens iemand die dan zegt: “Ik doe helemaal wat ik zelf wil. Ik draag de kleding die ik zelf wil. Het maakt me helemaal niks uit wat een ander ervan vindt.”

Praten met dieren

Tot een bepaalde hoogte zal zo iemand dan best gelijk hebben. Maar toch … we blijven mensen en mensen blijven beïnvloedbaar. En als de massa ‘x’ vindt en jij ‘y’, dan moet je stevig in je schoenen staan om rechtop te blijven. Vaak speelt dit ook als je nog niet de cursus Communiceren met Dieren bij ons hebt gevolgd. Bij aanvang van de cursus vindt ‘de massa’ die hier niet is geweest, nog ‘x’ van het communiceren met dieren. Deze massa vindt het een onzinnig verhaal. En misschien twijfel jij ‘y’: mogelijk zit er een kern van waarheid in dat Communiceren met Dieren.

Cursus Communiceren met Dieren

Na de cursus weet jij zeker dat het communiceren met dieren mogelijk is, je hebt het bewijs immers zelf in handen. Helemaal zeker van je zaak dat het mogelijk is, ga je hier weer het erf af. Als je thuiskomt, kom je weer in aanraking met ‘de massa’ die ‘x’ denkt en ondanks dat je van binnen weet dat je het kunt, word je door je omgeving thuis weer aan het twijfelen gebracht.

Oefengroep na de Cursus Communiceren met Dieren

Wij weten precies hoe dit spelletje werkt. Wij zijn zelf door dat proces gegaan en hebben er soms zelfs nu nog wel eens mee te maken. Voor alle y-twijfelaars en iedereen die na de cursus Communiceren met Dieren zo enthousiast is dat ze verder ervaring wil opdoen, hebben wij een Oefengroep Communiceren met Dieren opgericht. Het mooie van deze Oefengroep Communiceren is dat je je hier bevindt in een massa die hetzelfde vindt en denkt als jij. Veel leden van de Oefengroep Communiceren ervaren deze groep als een vorm van thuiskomen.

Hoe hoort het eigenlijk?

En zodra je bent ‘thuisgekomen’ hoef je niet langer te werken aan het juiste antwoord op: Hoe hoort het eigenlijk? Dan mag je eindelijk jezelf zijn. Maar dat kan bij ons ook! Bijvoorbeeld bij de Cursus Communiceren met Dieren! Er zijn ook een paar Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren! Daarnaast kun je ook het boek Dieren – Sprekend als Mensen lezen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen