Hoe is De Zomerhof begonnen?

Hoe is De Zomerhof begonnen?

Hoe is De Zomerhof begonnen?
In 2004 ben ik begonnen als dierentolk en sinds 2006 heb ik samen met Nathalie vierkant achter de cursus Communiceren met Dieren/De Brontaal van de Dieren gestaan. Ons hele hebben en houwen hebben we gestopt in de ontwikkeling van De Zomerhof als bedrijf. Honderden en honderden enthousiaste vrouwen (en af en toe ook een man) hebben wij met open armen ontvangen in onze eigen veilige huiskamer op De Zomerhof.
Elke cursusdag was weer een feest op zich.

Hoe is De Zomerhof begonnen?

Om de groei van De Zomerhof professioneel te ondersteunen, volgden we cursussen en workshops binnen en buiten Europa, lieten we ons coachen door grote namen in binnen- en buitenland en lieten we ons team groeien met betaalde krachten. Vrijwilligers en stagiaires maakten plaats voor een betaalde ICT-er, een betaalde kracht op de administratie, een medewerker marketing etc. etc. Zo kwam De Zomerhof steeds steviger in het zadel te zitten.

Zeven jaar lang alles wat we hebben in het bedrijf gestopt

Uiteindelijk zo stevig dat Nathalie en ik sinds half 2013 ons eerste bescheiden salaris haalden uit het bedrijf. En dat voelde zo ontzettend goed! Zeven jaar lang hadden we gebuffeld volgens het principe liefdewerk, oud papier en teerden we in op ons eigen spaargeld.
Als je dan voor het eerst een eigen inkomen uit je eigen bedrijf haalt, is dat héél erg spannend. Maar ook is het een bijzonder moment. Alsof je opnieuw 21 wordt.

Het Communiceren met Dieren op de wereldkaart zetten

Vanaf het moment dat ik erachter kwam dat niet alleen Sneeuwwitje met dieren kon praten maar dat echte mensen zoals jij en ik dat ook konden, heb ik van de daken willen schreeuwen: DIT MOET DE WERELD WETEN !!!

En dat is waar we nu met het hele Zomerhof-team dag en nacht mee bezig zijn: het Communiceren met Dieren wereldkundig maken. En het is aan het gebeuren …

We geloven in het Communiceren met Dieren, wij geloven in een betere wereld

Wij hielden vol en zetten door omdat wij geloofden in ons product, in ons bedrijf en in onszelf.
Maar steeds meer omdat wij geloofden in al die vrouwen die razend enthousiast het erf verlieten en hun eigen steentje gingen bijdragen aan een betere wereld. De één gooide een steentje in de vijver, de ander een kei. En weer een ander hield het steentje gewoon nog even vast. Omdat ze er nog niet klaar voor was.

Het was goed zoals het was. En zo is het nog steeds.

Wat is na de cursus voor jou veranderd?

En nu is onze vraag: wat is er in jouw persoonlijke leven veranderd nadat je De Brontaal hebt gedaan? Heb jij je tanden gezet in het Communiceren met Dieren omdat dit één van jouw dromen was of ben je een andere weg ingeslagen? En welke dan?

Je maakt ons ontzettend blij met jouw reactie onder dit artikel. Nathalie en ik zijn er enorm nieuwsgierig naar!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Deborah
Door

Deborah

op 13 Jan 2015

Wat leuk om dit te lezen!! Door jullie ben ik nog enthousiaster geworden. Het communiceren lukt steeds beter. Ik heb werkelijk mijn tanden in dit project gezet ;) . Met het wekelijks (thuis) oefenen heb ik mijn vaardigheden aardig kunnen uitbreiden. Soms sta ik echt versteld van wat ik door krijg en dat dit uiteindelijk ook weer blijkt te kloppen. De dieren die op mijn pad komen zijn stuk voor stuk heel speciaal. Omdat ik na al deze ervaringen nog meer wilde werken met energie heb ik mij verdiept in Reiki/Shambhalla. Zodat ik naast de gesprekken nog iets meer voor een dier (en mens) kan betekenen. Ik kijk uit naar jullie vervolg cursus!

Shanti
Door

Shanti

op 13 Jan 2015

Hi Mieke en Nathalie. Na de Brontaalcursus heb ik eigenlijk vrij weinig ondernomen, althans geen initiatieven in dat opzicht ontplooid. Wat op mijn pad kwam heb ik intuïtief benaderd en had het dan ook meestal wel bij het rechte eind. Daar ben ik wel tevreden mee/over. Lieve groet, Shanti

Claudia
Door

Claudia

op 13 Jan 2015

Hallo Mieke en Nathalie, Wat een leuk artikel. En wat spannend al die plannen. Ik ben heel benieuwd hoe het geheel er uit komt te zien. Het is november geweest dat ik de cursus gedaan heb bij jullie. Ik heb nu 3 leuke gesprekken via de oefengroep gedaan. Rond de feestdagen heeft alles door de drukte wat stil gelegen maar afgelopen week ben ik weer begonnen. Het is zo grappig dat als je zo`n gesprek gehad hebt dat je het gevoel hebt van. Nou, ging dit echt zo goed? Dat als je dan de feetback krijgt hoe goed je het gedaan hebt. Mijn mond valt nog iedere keer open van verbazing. Ik heb zeker de droom om mij hier verder in te gaan ontwikkelen. Succes met project Pegasus! Liefs, Claudia

Carlette Zanting
Door

Carlette Zanting

op 13 Jan 2015

Wat is er in mijn leven veranderd nadat ik de cursus de Brontaal heb gevolgd? ALLES!! Ik was zoekende en nadat ik deze cursus gedaan heb is alles voor mij in een stroomversnelling gegaan, zelfs zo dat ik soms wel eens op de rem moet gaan staan :-),op dit moment ben ik doordat ik toen die keuze had gemaakt om de Brontaal te doen nu druk bezig met de opleiding mediumschap , en het stukje vertrouwen wat ik op de Zomerhof in mij heb geplant is nu al een hele buffer geworden , en oefen ik nu met alle liefde mijn passie , healingen , medium, en natuurlijk ook nog dierentolk uit in mijn praktijk. Dus het is eigenlijk overbodig om te zeggen tegen jullie....GA ZO DOOR!!!!!! want zoals jullie (als heel Zomerhof team)vol passie jullie liefde voor de dieren uiten kan alleen maar uit pure liefde!! xxx Carlette

Lenny
Door

Lenny

op 13 Jan 2015

In januari 2009 heb ik de cursus De Brontaal gevolgd. Ik vond het wonderlijk dat eigenlijk iedereen telepatisch dingen door kan krijgen van zowel mens als dier. In de oefeningen die we deden hadden we ook gewerkt met voorwerpen van medecursisten en het gaf erg veel vertrouwen dat de info die dan doorkwam grotendeels klopte! In het jaar na de cursus ben ik flink gaan oefenen via de online cursusgroep en hun dieren. Ook privé heb ik veel geoefend met dieren van kennissen of familie. Juli 2014 heb ik de cursus Live Connection gedaan waarbij je live communiceert met het dier. Ook hier mooie resultaten. Ik heb het dierentolken als dienst in mijn praktijkfolder staan, maar nog niet veel opdrachten gehad. Ik denk dat dat komt omdat ik mezelf daar toch nog niet helemaal in vertrouw, concrete dingen heb ik vaak 'fout' terwijl ik wel veel over karakter of gedrag kan opvangen. Om mezelf weer een boost te geven ben ik momenteel bezig met de training Telepathie, ook via de Zomerhof. Pas begonnen, kan er nog niet veel over zeggen, maar ik voel wel weer de drive om door te gaan :-)

Rinske de Boer
Door

Rinske de Boer

op 13 Jan 2015

Dag lieve Mieke en Nathalie. Gefeliciteerd dat het zo goed gaat met De Zomerhof! Ik vind het super dat jullie er nu een salaris(je) uit kunnen halen. Ik heb dat steentje nog in m'n zak.... Willen jullie mijn emailadres van nicorens@sapo.pt veranderen naar bovenstaand? Veel succes met Paegasus! Liefs, Rinske

Jolande Gozeling
Door

Jolande Gozeling

op 13 Jan 2015

Lieve Mieke en Nathalie, Dank jullie wel voor jullie lieve mailtje. Jullie verhaal vind ik bijzonder zoals jullie dit opgebouwd hebben, vooral omdat ik natuurlijk de cursus bij jullie heb gevolgd en dat jullie dit wel heel serieus nemen, maar er is plaats voor heel veel humor. Die combinatie vond ik fijn. Ik vond die vier dagen heel relaxed alsof je in een enorme geluksbubbel leefde. Ik heb geleerd dat mediteren heerlijk is, ik moet alleen hier veel meer tijd voor vrij maken. Het communiceren met dieren heb ik na de cursus nog maar een keer gedaan. Koud water vrees. Maar ik ga het wel meer doen, ik heb al contact gehad met Angela en ga met haar kat Bella praten. Ik heb die twee weekenden dingen meegemaakt die echt bizar waren en daar moet je verder ook niet over nadenken, zoals Nathalie zegt het is goed zoals het is. Ik heb ook de cursus telepathie gedaan, dat vond ik erg leuk, ik ben er achter gekomen dat ik wel wat met foto's heb tijdens de cursus telepathie. Joke liet bijvoorbeeld een foto van een van haar honden zien en dan wist ik drie van de vier keer het antwoord al, net alsof de hond het zei, heel apart. Ik ga zeker de opfris cursus doen ook om het bij te houden en verder te ontwikkelen. Al met al is het voor mij alleen maar heel positief dus ik blijf jullie zeker volgen en zoveel mogelijk meedoen als het kan. Jolande

Linda Overbeeke
Door

Linda Overbeeke

op 14 Jan 2015

Lieve Mieke, Nathalie en alle Zomerhoffers, Wat er is veranderd sinds de cursus Brontaal, de Live connection en telepathie? Wat niet, zou ik eerder zeggen! Al die jaren zoekend naar mijn 'bestemming' in het leven. Zelfs voetreflextherapeut passeerde de revue (totdat ik het n keer in praktijk zag..;) Jaren terug channelde n medium n boodschap voor mij. 'Stop met al dat willen. Wat je echt wilt, wordt hierdoor ondergesneeuwd.' Huh? Ik moest (mocht)n tekening maken. Ben geen tekenaar maar ja, heb de opdracht maar uitgevoerd. Geen idee waarom maar het werden mijn handen met daarachter n groot hart met openslaande deurtjes; vogels, natuur, blije poppetjes... September 2013 mijn eerste kennismaking bij de Zomerhof. Thuiskomen! De puzzelstukjes vallen samen.En hoe! De rode draad sindsdien in mijn bestaan, communiceren met dieren! Dank jullie wel voor het warme bad, jullie geloof en vertrouwen, humor, puurheid... ik zal nu maar stoppen..;) BEDANKT EN SUCCES MET PEGASUS! Lin

jacqueline
Door

jacqueline

op 25 Feb 2015

lieve mieke en nathalie, de dagen op de zomerhof heb ik als heel bijzonder ervaren. er zijn dingen gebeurd, waar ik absoluut niets van snapte, maar ik heb alles over mij heen laten komen en ontzettend genoten van alles wat ik geleerd heb. mijn hele leven ben ik al dol op dieren, anders ga je ook niet zo'n cursus volgen,maar om persoonlijk kontakt te krijgen met een wildvreemd dier en dan nog dingen te zien en te horen ( en die nog kloppen ook ! ) was voor mij een openbaring. helaas heb ik tot nog toe te weinig geoefend. ik vind het erg moeilijk om zonder hulp alles alleen te doen. samen met mijn nichtje heb ik de cursus gevolgd en wij gaan samen oefenen. de telepathie webinars blijf ik ook volgen als opfrissertje, want zonder begeleiding verleer ik het. veel succes met de volgende projecten en ik hoop nog veel van jullie te horen lfs jacqueline

Laura
Door

Laura

op 25 Feb 2015

Lieve Jacqueline, bedankt voor je mooie reactie! We hopen van harte dat je blijft oefenen, zo blijf je inderdaad in contact met de materie. Verleren zal je het zeker niet, want de kennis zit hoe dan ook in je, van nature. Maar om er zeker en vertrouwd mee te blijven, raden we je zeker aan om te lijven oefenen. Geweldig dat jij en Jolande samen gaan oefenen. Veel plezier alvast, want leuk is het sowieso :-)

Reactie plaatsen