Hoe communiceert een kat?

Hoe communiceert een kat?

Hoe communiceert een kat? Katten communiceren aan de hand van hun lichaamstaal. Omdat het heel belangrijk is dat mensen de signalen van hun kat goed begrijpen,  wil ik dit keer tekeningen laten zien over de communicatie die een kat met zijn lichaam laat zien. Eerst tekeningen van wat een kat met zijn staart kan uitdrukken.

Hoe communiceert een kat?

Hoe communiceert een kat

Ik zou je willen vragen om de komende tijd goed naar je kat te kijken. Welke signalen zie je? En wat gebeurt er op dat moment? Zo kun je bijvoorbeeld zien wanneer je kat het aaien of vasthouden niet meer leuk vindt. Hij/zij gaat dan met het puntje van de staart zwaaien. Dan moet je dus stoppen met wat je aan het doen bent. Let er eens op: je leert op die manier je kat veel beter te verstaan.

Signalen aflezen aan de hand van het gezicht van de kat

Ook kan je signalen van een kat aflezen als je naar het gezicht van de kat kijkt.

Expressie kat

Kijk maar eens goed naar je kat. Misschien herken je iets. Daarnaast communiceert een kat ook met zijn ogen, snorharen, etc. Het is de kunst om de signalen goed te leren lezen.

Heb jij de Gratis tips om zelf met katten te kunnen communiceren al gedownload? Dat is ons Gratis E-book! Die kun je zo ophalen, het kost je bijna geen tijd!

Over de schrijver
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Wat een leuk artikel. Veel van die gelaatsuitdrukkingen en lichaamshoudingen kende ik niet. De komende tijd wil ik hier op gaan letten bij mijn kat. Ik wist niet dat er zo veel uitdrukkingen waren in het kattenrepertoir. Een familielid kan trouwens wel horen welk miauwtje 'ik wil melk' en welke miauw 'ik wil vleessnoepjes' betekent. Zo'n goed oor heb ik niet of mijn kat is gewoon een kat van weinig (variërende) woorden. :-)

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Wat leuk dat je er op gaat letten! We horen graag jouw bevindingen :-) En verschillende soorten geluiden zijn ook zeker te interpreteren. Goed je best doen Harvey dus ;-)

Reactie plaatsen