Het wonder dat Propolis heet

Het wonder dat Propolis heet

Van het ene op het andere moment heb ik nekklachten. Zo ernstig dat ik compleet invalide ben. Ik kan mij niet meer bewegen. Eten gaat moeizaam. Ik huil van de pijn. Lopen, lezen, praten … ik kan het niet meer zonder enorme pijn te krijgen. Kijken kan ik alleen nog recht naar voren. Niet opzij, omhoog of omlaag.

Mijn armen kan ik niet meer gebruiken. Mijn nek- en schouderspieren kunnen ze niet meer dragen. Lopen lukt niet. De schokken in mijn nek zijn ondraaglijk.

Mijn osteopaat biedt verlichting

Na twee dagen kan ik terecht bij de osteopaat.
Bijna huppelend kom ik er vandaan. Met een dag of drie moet het over zijn.
En zo wordt de behandeling een paar keer herhaald, met het uitzicht dat het nu toch wel snel over moet zijn.

De pijnbeleving verandert

Maar hoezeer de osteopaat zijn best ook doet, de klachten blijven terugkomen.
Op een bepaald moment wordt de pijnbeleving anders. Het soort pijn doet me herinneren aan een peesontsteking die ik ooit in mijn schouder voelde.

Het wonder dat Propolis heet

Bij elke vorm van ontsteking nemen wij Propolis in, het natuurlijke antibioticum dat door bijen wordt gemaakt.
Ik begin dus met het innemen van ons huismiddeltje. Het middeltje dat niet je darmen verwoest zoals de gewone antibiotica wel doen.

De reguliere geneeskunde kan niks vinden

Diezelfde week worden er nekfoto’s gemaakt in het ziekenhuis en wordt mijn bloed geprikt op ontstekingen.
Nek en bloed blijken in orde. Geen ontsteking.

De klachten verminderen door de Propolis

Mijn klachten beginnen wonderbaarlijk genoeg langzaam af te nemen.
Ik kan het bijna niet geloven. Door die Propolis?
Op een dag gaat het een stuk minder goed. Mijn lichaam vertoont een flinke terugval.
Op dat moment realiseer ik mij dat ik de dag ervoor geen Propolis heb ingenomen. Gewoon vergeten.
Zodra ik de dosis voor vandaag inneem, verminderen de klachten.

Het herstel zet voort

We zijn nu twee weken na de foto’s. Ik kan weer gewoon lopen, weer redelijk zien. Ik ben nog wel kwetsbaar maar voel me tien keer beter dan een paar weken terug. Ik voel me zelfs zo goed dat ik een ritje in de auto aankan. Lees hiervoor: Met een bezemsteel in de cabrio.

Red de honingbij

Propolis wordt door bijen gemaakt. Ze gebruiken het om hun volk gezond te houden. De letterlijke vertaling is: beschermer van de stad.

Bijen zijn onmisbaar voor ons milieu. Mede daarom vraag ik je om mijn artikel De moord op de honingbij te lezen. Bekijk svp ook de documentaire waarnaar in het artikel wordt verwezen.

Heb jij Propolis al eens gebruikt? Deel jouw ervaring met ons als reactie op dit artikel.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Harvey
Door

Harvey

op 27 Feb 2015

Zojuist heb ik na lezen van dit artikel op het web gezocht naar Propolis. Daar las ik interessante dingen over de werking van Propolis. Al wordt wetenschappelijk onderzoek naar de werking wel bemoeilijkt door het feit dat de samenstelling van Propolis nogal variabel is. Maar dat het een positieve werking heeft, lijkt wel vast te staan. Bedankt voor de tip :-)

Admin
Door

Admin

op 15 Apr 2015

Heel graag gedaan, Harvey! Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de positieve werking van Propolis en daarmee voor het nut van de bijen. Dankjewel voor je reactie!!

Reactie plaatsen