Het Beloofde Varkensland

Het Beloofde Varkensland

Het Beloofde Varkensland in Nederland, zit ergens in Amstelveen/Uithoorn. Daar kun je heerlijk tussen de varkens liggen. In het stro tussen kolossale vriendelijke dieren die the time of their life hebben. Dit kan wel een hele middag lang. De dieren worden er verzorgd met passie en positiviteit.
Onlangs hebben wij kennisgemaakt met een kopie van Het Beloofde Varkensland. Dat was op Tonga, een eilandengroep in de Stille Oceaan, rechtsonder Nieuw Zeeland.

Morbide obese

Op Tonga zijn de mensen dol op varkens. Maar dan wel om op te eten. Omdat daar een filosofie achter zit: hoe dikker je bent, hoe rijker je bent, hoe meer macht je hebt. De gemiddelde Tongaan is dus op zijn minst obese maar liever nog morbide obese omdat je het dan echt hebt gemaakt. Van jong tot oud, bij de pubermeisjes begint het al, zie je kolossale dames al waggelend over straat gaan.

Op Tonga voel ik mij een wandelend skelet.

Het Beloofde Varkensland

De varkens die op Tonga deel uitmaken van de voedselvoorziening, zitten niet zoals in Nederland opgehokt in het pikkedonker. Opeengepakt te wachten tot ze stekeblind in veewagens worden gejaagd, hun wisse dood tegemoet.
Wat mij betreft, leven de varkens op Tonga pas echt in Het Beloofde Varkensland. Hun leven is van korte duur weliswaar, de varkens worden namelijk als grote big al gegeten, maar een varkensleven op Tonga is er eentje van hoge kwaliteit.

Varkens op Tonga

Word je namelijk als varken geboren op Tonga, dan mag je vrij rondlopen met je moeder en met al je broertjes en zusjes. Het hele eiland is van jou en je familie. De mensen die niet willen dat je in hun tuin scharrelt, hebben deze afgezet met golfplaten (gaasafzettingen houden niet). Je scharrelt dus overal waar je iets te eten kunt vinden. Je loopt tussen de koeien door die aan een touw staan, tussen de paarden die ook aan een touw staan, tussen de veulens die vrij rondlopen –maar die toch bij hun moeder blijven-, tussen de kippen en de hanen, tussen de katten en de vele vele honden en puppies. Je leeft dus in een paradijs op aarde, totdat de man met de sikkel komt. In dit geval zowel letterlijk als figuurlijk bedoeld.

Voor overtuigde vegetariërs is Tonga overigens allesbehalve een paradijs op aarde. Op Tonga draait alles om het eten van (varkens)vlees, kreeft en vis. Aan groenten en fruit doen ze niet zo.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen