Het Agrimony-dier

Het Agrimony-dier

Heb je te maken met een onrustig dier? Een gespannen dier? Heb jij nou ook zo’n dier? Wanneer er spanning is in huis, zij het door verhuizing, door een nieuwe partner, door onderlinge onenigheid, door een opstandige puber, of juist door een uitgelaten stemming, kortom wanneer de sfeer anders is dan anders, dat je dier dan zulk vreemd gedrag gaat vertonen dat je hem of haar nauwelijks meer herkent? Grote kans dat je met een Agrimony-dier te maken hebt.

Wat is Agrimony?

Agrimony is één van de 38 bloesems die Bach selecteerde en die wordt gegeven wanneer een dier niet goed tegen spanning kan. Een Agrimony-dier zal zich geen houding kunnen geven en erg vreemd gedrag gaan vertonen.

Het Agrimony-dier

Het kan zich zo terugtrekken in huis en zich zo verstoppen dat je hem nauwelijks terugvinden kan, of het kan juist de clown gaan uithangen. Hij kan op zijn kop gaan staan van gekkigheid en alles uit de kast halen om maar te zorgen dat ‘baasjes’ aandacht op iets anders wordt gericht in plaats van op datgene wat spanning veroorzaakt.

Hoewel dat laatste gedrag heel grappig lijkt, heeft het dier er wel onder te lijden, hij kan de spanning gewoonweg niet aan en zoekt naar alles om eronderuit te komen.

Voor dergelijke dieren werkt de Agrimony Bach bloesem uitstekend. Agrimony zal rust en evenwicht scheppen en innerlijke vrede laten bestaan.

Heb jij ervaring met Agrimony van Bach? Schrijf dan jouw ervaring met Agrimony als reactie onder dit artikel. Wij lezen het graag hoor.

Over de schrijver
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Met Bach bloesem therapie heb ik geen ervaring. En dus is mijn reactie die hierna volgt misschien niet helemaal eerlijk. Want ik geef een mening over een therapie zonder de therapie zelf toegepast te hebben of er uitgebreid over te hebben gelezen. Toch ben ik eerlijk gezegd wel sceptisch over de werking van deze therapie. Ik ben vrij 'rationeel / wetenschappelijk' ingesteld en zaken als homeopathie en Bach-bloesem therapie botsen daar mijns inziens mee. Maar ja, ik moet misschien ook niet bij voorbaat dingen afserveren die niet in mijn eigen belevingswereld vallen. Het gedrag van mijn kat verandert namelijk ook als ik haar speeltjes vul met 'catnip'!

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Hallo Harvey, Bedankt voor je eerlijke reactie. En natuurlijk is het goed om kritisch te zijn en niet zomaar alles te geloven. Dat doen wij ook niet. We geloven pas iets als we het zelf meegemaakt hebben. En dat is zeker zo het geval bij Bach-bloesems. Ik zelf heb bijvoorbeeld een hondje gehad die leed aan depressie. Toen iemand mij tipte over het gebruik van bepaalde bloesems, was ik eerst ook kritisch. Maar ik heb het geprobeerd en mijn hondje knapte echt op. Zo fijn om te zien. En een dier is natuurlijk eerlijk en er kan zich geen placebo effect voordoen. Zo zijn er inmiddels talloze voorbeelden van dieren (en mensen) die gebaat zijn bij Bach bloesems, zoveel dat wij ook razend enthousiast zijn!

Reactie plaatsen