Goede intuïtie

Goede intuïtie

Goede intuïtie. Vaak wordt er lacherig om gedaan. Beetje als zweverig bestempeld. Maar de grootste grap is eigenlijk wel dat alle succesvolle mensen – of ze nu in de muziekwereld zitten, in de zakenwereld, of het wetenschappers zijn zoals Einstein, of het mannen zijn of vrouwen – daar ten eerste hard voor hebben gewerkt en ten tweede naar hun gevoel hebben geluisterd. Maar eigenlijk is het net andersom: eerst hebben ze hun gevoel gevolgd en daarna zijn ze er hard voor gaan werken. Vaak zijn de groten der aarde recht ingegaan tegen de maatschappelijke standaard. Tegen de algemeen geldende norm. 

De gebroeders Wright volgden hun hart

Ik moest aan dat fenomeen denken toen we op het immense vliegveld van Hongkong zaten te wachten op onze vlucht naar Schiphol. Vanuit de Starbucks keek ik uit op zo’n vliegtuig uit de préhistorie dat aan het plafond van de hal was opgehangen. Een dubbeldekker, spanwijdte ca 20 mtr, helemaal van hout. Zo eentje uit de tijd van de gebroeders Wright, die nog aangefietst moest worden.

Hoe vaak zouden zij toen voor gek zijn verklaard?
Hoe serieus zouden zij zijn genomen door de rest van de wereld?
Tot dan toe was het proberen te vliegen, immers zo’n beetje voorbehouden aan hen die bloedserieus beplakt met kippenveren van de kerktoren afsprongen.
Maar belangrijker: hoe serieus hebben zij de wereld zelf genomen, de wereld die met al die bezwaren kwam?
De gebroeders Wright voelden dat het mogelijk was, dat vliegen. Ze hebben niet geluisterd naar iedereen die hen voor gek verklaarde. Ze hebben gewoon hun hart gevolgd. Omdat ze diep van binnen wisten dat het mogelijk was. Ze wisten dat ze niet gek waren.

Columbus en Vespucci volgden hun hart

En wat met Columbus en Vespucci?
Als zij naar de wereld om hen heen hadden geluisterd, de maatschappij waarin de waarheid nog zegevierde dat de aarde plat was … als zij hadden geluisterd naar de stemmen om hen heen, waren zij nooit de zee op gegaan op zoek naar andere werelddelen … Ook zij wisten dat er meer was, meer op deze aarde dan hun samenleving hen deed geloven. Ook zij wisten dat zij niet gek waren en zij volgden hun hart.

Nelson Mandela volgde zijn hart

Als Mandela had geluisterd naar de samenleving waarin hij woonde, dan zou in het Zuid-Afrika van vandaag wit en zwart nog steeds gescheiden zijn. Maar Mandela volgde zijn gevoel, zijn hart, hij wist dat er mogelijkheden waren. Hij had er jaren Robbeneiland voor over om zijn droom bewaarheid te zien worden.

De dierentolk volgt haar hart

En wat met het communiceren met dieren?
De dierentolk weet dat het mogelijk is om heel zuiver met dieren te kunnen praten. Zij volgt haar gevoel en haar hart. Zij luistert naar haar intuïtie. Zij weet dat, op een bepaald moment in de toekomst, iedereen met dieren praat. Net zoals je nu met kleine kinderen praat, zal het net zo normaal zijn om met dieren te praten.

Ook al worden dierentolken nu nog voor gek verklaard. Ook al zegt de samenleving dat dieren niet kunnen praten. Dierentolken luisteren in hun werk niet naar de samenleving. Trekken zich niets aan van bijvoorbeeld Stichting Skepsis of mentalist Gili. Dierentolken luisteren naar hun hart, naar hun gevoel, naar hun intuïtie. Omdat ze weten dat het waar is. Omdat ze weten dat ze verschil kunnen maken in deze wereld. Omdat ze van dieren houden en van mensen en beide willen helpen.
Ongeacht welke mening de samenleving erover heeft.

Wil jij ook verschil kunnen maken door met dieren te communiceren? Je hoeft er geen gave voor te hebben. Een stappenplan volgen, is voldoende. Volg je hart. Je eigen hart. Pas als je je niet spiegelt aan een ander of aan de samenleving, kun je vrij en gelukkig zijn. Pas dan kun je grootste dingen neerzetten. Wright, Columbus, Vespucci, Mandela en Einstein lieten ons zien hoe zij dat deden. Maar voel je nu niet klein worden door die wereldnamen. Je kunt ook al groots zijn op je eigen vierkante meter door simpelweg vrij en gelukkig te zijn ;-). Wil jij dat zijn met jouw dieren? Download dan nu ons e-book:  Gratis tips om zelf met je hond, kat of paard te kunnen communiceren.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen