Gezocht: een liefdevol thuis voor de puppies van onze Liza en Sjimmie

Gezocht: een liefdevol thuis voor de puppies van onze Liza en Sjimmie

Zoals je misschien al weet, hebben onze honden Liza en Sjimmie pas een nestje mogen krijgen. We zijn er allemaal dolgelukkig mee! Wat een feest en geluk. Jammer genoeg kunnen ze niet allemaal bij ons blijven wonen. Vandaar dit artikel “gezocht: een liefdevol thuis voor de puppies van onze Liza en Sjimmie.”

We zijn dus op zoek naar liefdevolle huisjes voor de schatten. Een plek om te wonen, waar veel liefde en aandacht is voor het pupje. Waar het hondje een plek in het gezin/in de roedel mag innemen.

 

Ken je de ouders van de puppy’s al?diversen 2014-01-14 003 (2)

Maar voordat we over gaan naar de kinderen, stellen we eerst de ouders even aan je voor:
Liza is een Duitse Herder, wolfsgrauw van kleur, slank, gezond.
Sjimmie is een mixje, een witte wolk, zeer slank, iets kleiner dan Liza, gezond.
Samen hebben ze negen prachtige pups gekregen.

Liza is een heel lieve en waakse hond, die wat meer moeite heeft met andere honden. Daar moet ze eerst aan wennen. Voor bekenden is ze superlief en aanhankelijk.

Sjimmie is een heel zachte hond die verliefd is op alles en iedereen. Supermakkelijk in de omgang, met mens en dier.

 

Wie zijn de puppies?

De pups zijn vooral nog heel lief, klein, beweeglijk, geboren op 24-4-2015, Gezocht een liefdevol thuis voor de puppies van onze Liza en Sjimmie4 vrouwtjes, 5 mannetjes.
Ze slapen heel veel, zijn ongelooflijk knuffelbaar en trainen hun stembanden al goed. Ze zijn nu nog donker van kleur. Donker houdt in; zwart, donkerbruin. Een enkeling heeft een paar witte haartjes, op de kin of op de borst. Het kan zijn dat de kleur van de pups nog gaat veranderen. Dat is een verrassing.
We denken dat ze ongeveer even groot als hun ouders gaan worden; zie foto.
We gaan de pups met zoveel mogelijk situaties, mensen, dieren, dingen kennis laten maken, zodat ze goed gesocialiseerd het nest kunnen verlaten.
De eerste pup zal op 7,5 weken oud (dat is dus vanaf 16 juni 2015) het nest mogen verlaten. En zo vervolgens elke dag eentje, zodat de overgang niet al te groot wordt.
Eén pupje blijft bij Liza en Sjimmie wonen.

 

Wat is nog meer belangrijk om te weten?

We laten de puppies namelijk niet chippen. Persoonlijk zijn we geen voorstander van onnatuurlijke dingen implementeren in een gezond lijfje.
We geven de puppies niet zomaar alle inentingen. We dienen niet zomaar heftige stoffen toe, terwijl de pups nog genoeg antistoffen kunnen hebben van de moeder.
We laten de puppies titeren door holistisch werkend dierenarts Tannetje Koning, om te kijken welke inentingen ze nodig hebben.
We gaan de puppies vers vlees voeren, omdat we niet achter het voeren van brokken staan.
We geven je informatie mee, hoe je handig om kunt gaan met een pup. Dat de kleine, de eerste nachten bijvoorbeeld, niet direct helemaal alleen hoeft te slapen.

Hoe geven we de pup mee?

Zo, dit is een heel rijtje :-) Gezocht een liefdevol thuis voor de puppies van onze Liza en Sjimmie
Het is wat apart om direct met een lijstje te beginnen, maar dat schept gewoon wat helderheid, denken we. Je wilt toch ook weten wat voor een pup je in de kuip hebt. Dan weet je in ieder geval hoe wij de pups ‘gaan afleveren’. Mocht je hier achter staan, of in ieder geval niet negatief tegenover, dan kunnen we verder samen.

Heb je serieuze interesse en ben je toe aan een lief hondje in je huis, stuur dan een mailtje aan Liza en Sjimmie: info@dezomerhof.nl , met in de titel Puppy.

Update:
Op 9 juni zijn er nog twee pupjes die op een superlief thuis wachten. Wij stellen ze even voor:
Het pupje met het zalmroze halsbandje is een teefje. Op FB staat zij op de rechterfoto. Haar typeren we als een “Tante Betje”. Als mevrouw iets niet wil, dan gebeurt het ook niet. Dat was al toen we het hele nest, zo klein als ze allemaal waren, de fles aanboden. Tante Betje wilde er niets van weten. En dus gebeurde het niet. Ze eet op haar moment. Ze slaapt op haar moment. Ze is wakker op haar moment.
Ze speelt met al haar broertjes en zusjes maar kan soms best pittig uit de hoek komen. Toch laat ze zich ook domineren door andere nestgenoten.
Ze is behoorlijk ondernemend. En naast hondgericht ook mensgericht. Ze komt graag voor een knuffel.

Het pupje met het groene halsbandje is een reutje.  Op FB staat hij op de linkerfoto. Qua vacht lijkt hij op dit moment het meest op papa. Hij speelt met alle andere pupjes en is erg ondernemend. Hij raakt al snel uitgespeeld met alles wat we het nest aanbieden en gaat dan op onderzoek uit of er nog iets anders leukers te doen valt. Hij gaat overal recht op af. Ook als het nieuw is voor hem. Hij laat zich niet zomaar imponeren.
Dit pupje komt graag voor een knuffel. Hem typeren we als ‘Het konijntje met de Duracell-batterijen”. Het hele nest ligt voor pampus en hij loopt zich nog te vermaken.
Voor onze groene man zoeken we daarom een lief thuis dat erg actief is met hem. Bijvoorbeeld met hem naar school gaat of naar de vereniging en leuke dingen met hem onderneemt. In het begin vonden we hem een behoorlijk baasje maar hij is aan het bijdraaien. Hij leert veel van de andere pups.

 

 

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Linda Overbeeke
Door

Linda Overbeeke

op 16 May 2015

Lieve Nathalie en Mieke, Met kloppend hart (gelukkig maar..;) tik ik dit bericht. Ik was al verliefd op Liza en Sjimmie. En nu die snoetjes van hun schatjes!! En last but not least: de wijze waarop jullie met dieren omgaan. Beter kan gewoon niet! Afgelopen week was ik bij paranormaal therapeut. Ik had getal 31 doorgekregen. Blijkbaar zou dat belangrijk worden. Net lees ik om 9.31 uur jullie prachtige bericht!Fabienne en ik staan te popelen. Maar... papa moeten we nog overtuigen en dat is flinke kluif... we gaan ons best doen! En hopen snel 'ja, wij willen!!' te kunnen mailen! Dit wilden Fabke en ik alvast kwijt. Liefs en bakken vol knuffels voor allemaal! (Ook de ezeltjes!) Linda Overbeeke en Fabienne

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 May 2015

Hai Lin en Fabienne, dankje voor jullie berichtje! Het enthousiasme spat er weer van af :-) Dankje. We krijgen heel veel reacties binnen, dus we horen graag wat papa er van denkt. Zodra je het weet, mail je weer, okay? Tot mails. Liefs, Mieke en Nathalie

Ada van Kooten
Door

Ada van Kooten

op 16 May 2015

Hallo Mieke en Wat geweldig dat deze 2 een nestje gekregen hebben. Wat ik jullie nog niet heb laten weten is, dat precies een half jaar na Mikki ook Magua is gaan hemelen. Dat betekent dat ik nu nog maar 1 hond heb nl. Osito. Osito is wel gechipt. Dit ook omdat ze deze winter meegeweest is naar Fuerteventura. Verder krijgt ze net als jullie honden vers vlees en werk ik bij ziekte zoveel mogelijk met natuurlijke stoffen. Magua kreeg op het laatst wel prednison omdat haar bloed niet goed was. Daarnaast heb ik gewerkt met THC+ olie. Daardoor had ze minder pijn en met valeriaan. Ze had ook artritis en toen ze dat kreeg merkte ik dat ze veel minder pijn aan haar gewrichten had. Ze heeft zelf aangegeven dat ze niet meer wilde leven en daarom heeft de dierenarts haar een spuitje gegeven en is ze thuis rustig ingeslapen. Nu ben ik al weer even op zoek naar een nieuw hondje. Dat is nog niet zo gemakkelijk. De grootte van Sjimmie kan nog net. Bovendien is Osito een druktemaker en daar zoek ik wat een wat rustiger pup bij. Is er nog een rustig teefje? Want daar gaat mijn voorkeur naar uit. Bovendien begrijp ik het als je Burgh-Haamstede te ver weg vindt. Maar misschien kunnen jullie anders met mij mee zoeken. Ik zie dat ze een mooie vacht hebben. Ook dat vind ik belangrijk want echt kortharige honden verharen heel erg en aangezien ik allergisch voor de stofzuiger ben zoek ik een hondje met een ondervacht. Als je denkt dat ik in aanmerking kom voor een van jullie pups of er ergens een weet die aan mijn verwachtingen voldoet, laat het me dan s.v.p. weten.Een warme groet, Ada en Osito. Ps. Osito gaat nu 2x per week met de hondenuitlaatservice een uurtje mee en dat vindt ze helemaal geweldig!!!!!!!!

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 May 2015

Hai Ada! Dankje voor je reactie. Jeetje, dat ook Magua is gaan hemelen, zo snel na Mikki. Pittig voor je, Ada. Wel heel mooi dat ze zelf haar wens heeft kunnen aangeven. Kippenvel... Gelukkig is Osito nog lekker bij je. Maar het zal wel wennen voor jullie zijn (geweest). Even op je vragen terug te komen, het volgende: of ze een ondervacht hebben, kunnen we je nog niet zeggen. Liza heeft best kort haar, maar Sjimmie juist weer lang. Welke mix de pupjes stuk voor stuk krijgen, weten we nog niet zeker. En of er nog een rustig teefje vrij is; we zijn aan het inventariseren, aan het kijken wie waar het beste past, wie Liza graag hier wil laten wonen. Eigenlijk ligt er nog weinig vast, op een aantal voorkeuren van mensen. Qua afstand maakt het ons niet uit, we vinden het belangrijker dat de pups een liefdevol thuis krijgen :-) Dat kan net zo goed in België als hier in Nederland. Wat ons betreft kom je dus zeker in aanmerking (zonder dat we nu een toezegging doen). Laten we even contact houden via de mail, goed Ada? Liefs, Mieke en Nathalie

Nadia
Door

Nadia

op 16 May 2015

Hoi Nathalie en Mieke! Een beetje met verbazing schrijf ik dit bericht! Mijn hart maakt een sprongetje! Mijn man (!) en zoon, en ik uiteraard zien het wel zitten om één van de pupjes hier een huisje aan te bieden! Zou er eentje het zien zitten om in België te komen wonen? Liefs Nadia

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 May 2015

Hai Nadia! Heerlijk, weer zo'n enthousiaste reactie, en dit keer van jou! Dankje. Leuk dat jullie ook een pupje bij jullie willen hebben wonen. We krijgen veel reacties binnen op het moment. Heel mooi dus :-) We gaan inventariseren hoe en wat, maar we komen er zeker bij je op terug. Voor ons is het belangrijkst dat het pupje het goede liefdevolle huisje vindt en krijgt. Dus wat jouw dierenhart betreft zit het wel goed. Laten we contact houden, via de mail, Nadia. Liefs, Mieke en Nathalie

Linda Overbeeke
Door

Linda Overbeeke

op 16 May 2015

Lieve Nathalie en Mieke, Oh... dat gaan we zeker doen!! Over uurtje komt hij thuis. Fab en ik raken niet uitgesproken over 'onze' pup!! De naam hebben we al....;) Net als de mooiste speelknuffel vd wereld (olifantje met slurf omhoog: dat brengt geluk!) En dat gunnen we hem of haar van harte!! Overigens. .. ben volop bezig met (erkende) opleiding bachbloesems voor dieren!). Nou.... veel liefs van ons enne... we laten zsm van ons horen! X

Femke
Door

Femke

op 19 May 2015

Hoi hoi, via deze weg wil ik graag een moment reageren op jullie mailtje. Dit mailtje is voor jullie en Sjimmie, maar eigenlijk in eerste plaats voor Liza. In september heb ik met haar mogen praten tijdens de training The Live Connection. Toen zo'n 17 weken zwanger van mijn eerste kindje. Ze heeft me tijdens dat gesprek geraakt met de woorden, en vooral de intentie en behoefte, 'net als mij te willen zijn'. Nathalie heeft toen toegelicht in welke situatie jullie samen toen zaten; wel of geen nestje, eerst verhuizen of toch eerder. Dat zij aangaf net als mij te willen zijn en m'n hele buik besnuffelde, dat heb ik als heel bijzonder ervaren. En dat ik dan nu lees dat er inmiddels een nestje is geboren, daar word ik heel blij van. Al heb ik Liza net vanuit mijn hart en via mijn gedachte toegesproken, wil ik ook via deze weg jullie allemaal van harte feliciteren met de geboorte van deze kanjers! En wat vind ik het fijn voor Liza dat zij, net als ik, nu ook deze geweldige ervaring rijker is. Want inmiddels ben ook ik in februari bevallen van een prachtige dochter, genaamd Meijs!! Een warme groet, Femke

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 19 May 2015

Geweldig Femke, dankjewel! En jij ook van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter!!! Liza is een supermoeder en we genieten allemaal volop! Liefs van ons!

Reactie plaatsen