Geleide meditatie

Geleide meditatie

Geleide meditatie. Wat is dat nou? Heb jij behoefte aan mediteren maar vind je het lastig waar je moet beginnen? Of vind je het lastig hoe je moet mediteren? Waar je aan moet denken of juist niet aan moet denken? Dan is een geleide meditatie zeker iets voor jou. In een geleide meditatie luister je namelijk naar een stem die je helemaal meeneemt in jouw meditatie. Zo kun je werkelijk heerlijk tot rust komen.

Geleide meditatie

In een geleide meditatie word je begeleid door een stem die je meeneemt. Je volgt haar verhaal en ervaart op deze manier een heerlijke ontspannen meditatie waar je totaal geen moeite voor hoeft te doen. Je hoeft alleen maar je ogen te sluiten en te luisteren. Zodoende ga je mee en kun je ervaren wat er mogelijk is.

Geleide meditaties vs niet geleide meditaties

Het grote voordeel van een geleide meditatie is dat je nergens aan hoeft te denken, je hoeft geen moeite te doen, je hoeft alleen maar te luisteren en te ontspannen. Je volgt immers gewoon wat er gezegd wordt. Dit in tegenstelling tot een niet-geleide meditatie waarin je niets hoort, of bijvoorbeeld enkel natuurgeluiden. Met een niet geleide meditatie moet je dus zelf veel meer moeite doen om die mate van ontspanning te kunnen bereiken.

Verschillende soorten geleide meditatie

Wanneer je kiest voor een geleide meditatie zijn er meerdere soorten meditaties mogelijk. Zo heb je geleide meditaties over gezondheid, over engelen of gidsen en geleide meditaties puur gericht op ontspanning of spirituele ontwikkeling.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen