Gebruiksaanwijzingen Producten

1. HOND / KAT BANG VOOR VUURWERK
Overal waar in de teksten over dit middel over hond wordt gesproken, kan ook 'kat/paard/konijn/mens' worden gelezen

Product: transparant flesje met witte verstuiverdop en transparante overdop. Inhoud: 30 ml vloeistof die eruit ziet als water
Opdruk etiket: Hond Bang voor Vuurwerk
Producent: Lichtwesen
Voor welke situaties?

Als je dier bang is of schrikt. Maakt niet uit waarvoor dat is.

Gebruik: drie weken lang 2 x per dag 1 pompje. Naar eigen keuze in- en/of uitwendig gebruiken. En daarnaast: telkens als je ziet dat je dier bang is of verwacht dat het bang zal worden.

Gebruik mensen:  drie weken lang 2 x per dag 1 pompje van het middel innemen en telkens als je je angstig voelt.
Uitwendig gebruik voor dieren: 1 pompje op je handen, handen wrijven zodat het middel wordt geactiveerd. Met deze handen je hond/kat aaien. 

Inwendig gebruik voor dieren: op de tanden, over het voer, door het water. Schrikt jouw hond/kat van het lichte geluid dat de verstuiver maakt, dan gebruik je het pompje waar het dier niet bij is.
Rassen met een gevoelig maag/darmstelsel (Kooiker, Bearded Collie) zijn te gevoelig voor gebruik op de tanden. Voor deze rassen dus een andere toedieningsvorm kiezen. 
Voor gebruik zie ook: Promotiefilmpje Hond Bang voor Vuurwerk
Voor verdere vragen zie ook: Veelgestelde vragen over Hond Bang voor Vuurwerk2. BLOESEMS

Gebruiksaanwijzing mix na analyse op maat.
Inhoud: 30 of 50 ml met pipet

Product: bruin flesje met witte dop met rode pipet.
Inhoud: 30 of 50 ml vloeistof die eruit ziet als water
Opdruk etiket: Wonderdruppels
Samensteller: Dierentolk Mieke Zomer


Gebruik

Mensen en dieren: minstens 4 x daags 4 druppels in de mond. Mensen doen de druppels op hun tong. Bij dieren druppel je de druppels op de tanden of je laat het middel van je hand likken.
Bij dieren mag ook: in telkens een beetje vers drinkwater of op voer(tje). Toediening op de huid, aan de onderkant van de pootjes tussen de voetkussentjes, in de nek of op het voer, mag ook maar heeft niet de voorkeur.


Overdosis
Een overdosis geven, is niet mogelijk.


Bijverschijnselen
Het naar boven komen van onderdrukte gevoelens kan leiden tot eventuele huiduitslag.

Deze uitslag verdwijnt vanzelf. Reageert de individu erg heftig op de mix, houd de frequentie van toedienen dan gelijk maar halveerde dosis. Slaat de balans door (je dier was bijvoorbeeld eerst afstandelijk maar vindt je nu zo lief dat het, ongeacht diersoort en formaat, de hele dag bij je op schoot wil), meld dit dan. Wij maken dan een decompensatiemix voor je dier aan.
Vaak starten we de behandeling met een anti-traumamiddel. Een dier kan hierdoor in het begin tijdelijk meer gaan slapen en/of heftig gaan dromen. Een mens kan er wat emotioneel van worden. Door te huilen, reinig je je systeem van oud verdriet en trauma. Er worden dan oude emoties verwerkt. Advies: laat de tranen komen, vecht er niet tegen. Je zult dan steeds meer oude spanning loslaten waardoor je nog meer openstaat voor de heilzame werking van de overige remedies.

(Oude) kwaaltjes en ziektes kunnen door het gebruik van bloesems spontaan verdwijnen. Mensen met slaapproblemen kunnen vanaf het gebruik van de mix opeens goed gaan slapen (omdat ze weer in balans komen).


Hoe werkt de bloesemmix

De mix werkt niet als een lichtschakelaar: schakelaar uit en weg is het ongewenste gedrag. 

Voor het bewaken van de voortgang ben ik volledig afhankelijk van jouw waarnemingsvermogen. Ik verzoek je daarom vanaf nu zelf zorgvuldig te observeren wat er gebeurt als zich een situatie voordoet waarin jouw dier het negatieve gedrag normaliter vertoont. Mogelijk zie je dat de reactie van je dier minder heftig wordt door het gebruik van deze mix. Het kan ook zijn dat de frequentie waarin je dier dit gedrag laat zien, daalt. In beide gevallen is er sprake van vooruitgang, er is iets in beweging gezet.

Ik leg het uit aan de hand van een voorbeeld:

Situatie vóór Bach: stel dat jij een hond hebt die extreem bang is voor knallen en voor onweer. Het dier weet niet waar hij het zoeken moet en probeert zich achter de boekenkast te wurmen als er onweer in de lucht zit. Als het onweer voorbij is, is jouw dier nog uren van slag. 

Situatie tijdens Bach: jouw dier is nog steeds extreem bang voor onweer en wil nog steeds het liefst achter de boekenkast maar je dier lijkt zich sneller te herstellen. In plaats van de hele middag van slag te zijn, lijkt jouw dier na een half uur alweer de oude. 

Door de druppels gewoon te blijven geven zal die extreme angst steeds minder heftig worden en als het goed is uiteindelijk verdwijnen. Of je dier regen en onweer een feest gaat vinden, dat ga ik je niet beloven maar de beweging dat de angst eraf gaat, zit erin. Dus werkt het middel. 

Daarnaast kan het zijn dat het je niet is opgevallen dat er in de verte een vuurwerkknal was omdat je hond er niet op reageerde.


Ook kan het zijn dat jou zelf niets opvalt over het veranderende gedrag van je dier (omdat je er zelf middenin en bovenop zit) maar dat een ander op straat tegen jou zegt: "Goh, wat is er met jouw hond aan de hand? Hij kijkt opeens veel rustiger en blijer uit zijn ogen". 


 

Mix heeft niet het beoogde effect

a. Behandeling slaat niet aan

In dat geval kun je de frequentie van toedienen verhogen: in plaats van 4 x 4 druppels, geef je 8 x 4 druppels.

Het heeft geen zin de hoeveelheid druppels te verhogen. 4 x 8 druppels heeft dus geen meerwaarde.

Als het toedienen van 8 keer de 4 druppels aan dieren in de praktijk lastig is, kijk dan of deze frequentie wel haalbaar is als je 

de druppels moet toedienen terwijl je de hele dag werkt ...

1. 's Ochtends over het voer

2. Op iets lekkers voordat je weggaat

3. Door een klein beetje drinken

4. Op iets lekkers als je weer thuiskomt

5. Opnieuw door een klein beetje drinken

6. Voordat je naar bed gaat op iets lekkers

7. Tussen de voetkussentjes masseert terwijl je je dier aait

8. Verdamper aan met daarin 10 druppels van de mix. Telkens aanvullen als de verdamper leeg is.

9. Naar keuze ... ;-)


b. Mens of dier reageert nog heftiger

In dat geval zou je het even een paar dagen kunnen aankijken om te zien of deze reactie weer afneemt.

Zou de individu bozig worden of onaardig, voorkom dan escalaties en als het je dier betreft, houd je het even weg bij andere dieren.

Het kan een fase zijn waar jij (en of je dier) even doorheen moeten.

Neemt de heftige reactie na een paar dagen niet af, dan kun je het aantal druppels per keer verminderen. 

Je geeft dan 4 x 2 druppels. Neem de reactie nog niet verder af, dan verlaag je de frequentie naar 2 x 2 druppels.

Reageer jij/reageert je dier weer zoals normaal, dan pas je een dag later opnieuw de frequentie aan en daarna weer het aantal druppels zodat je uiteindelijk toch weer op de 4 x 4 druppels uitkomt.

 

Houdbaarheid
Op kamertemperatuur bewaren. 5 Weken houdbaar na ontvangst.

  

Wanneer stoppen
Als je de indruk hebt dat de problemen helemaal zijn opgelost. Als na een paar weken nadat je gestopt bent, de problemen toch licht terugkeren, betekent dit dat je de mix langer moet gebruiken. Je vraagt dan een nabestelling van de huidige mix aan.

Heb je de indruk dat nu andere emoties naar boven komen, dan kun je een nieuwe mix aanvragen. Je vult dan niet de vragenlijst in maar zet in de mail waar jij of je met je dier op dit moment tegenaan loopt.

Op basis van de eerste analyse kunnen wij dan de vervolgmix samenstellen.
3. ETHERISCHE OLIE

Biologische etherische olie - alle oliën

Inhoud: 10 ml met pipet

Product: bruin flesje met witte dop met rode pipet.
Inhoud: 10 ml olie
Opdruk etiket: Olie
Samensteller: Dierentolk Mieke Zomer


Normaal gebruik: twee druppels op je handen aanbrengen. Handen over elkaar wrijven om de olie te activeren.

Dier goed laten ruiken (zelf het geluid maken alsof je ook ruikt), zodat de geur rechtstreeks het reptielenbrein binnengaat.

Vervolgens de boeg (borst) van je dier ermee insmeren. 1 tot 2 keer daags.

Deze olie is specifiek voor jouw dier samengesteld. Een ander dier kan hierop ongewenst gedrag gaan vertonen.

Loopt je dier weg als je met de geur op je handen aankomt? Dan sla je een dagje over en bied je de olie de volgende dag nog eens aan. 


Olie staartaanzet (alleen voor één specifiek doel) - dus deze behandelwijze niet toepassen, tenzij dit in de mail vermeld staat
Inhoud: 10 ml met pipet
Gebruik olie alleen indien specifiek zo aangegeven in de mail die je hebt ontvangen:

Dit is sterk verdunde olie die op het wortelchakra wordt aangebracht (op het einde van de rug tegen de aanzet van de staart aan). Neem 2 druppels in je handen, wrijf ze over elkaar om de olie te activeren en wrijf deze op de laatste 10 centimeter van de rug van de hond. Deze olie op deze plek aangebracht zorgt ervoor dat het dier nog beter geaard raakt en minder snel uit balans wordt gebracht.4. MINERALEN OP CELNIVEAU

Inhoud: zakje met daarin (een mix aan) tabletjes.

Toediening mensen: doe de dag hoeveelheid aan tabletjes (zie Dosering) in een glas en vul dat met water.
Na tien minuten vallen de tabletjes uit elkaar en komen de mineralen vrij in het water. Dat zie je niet want het water blijft helder.

Is het de bedoeling dat je veel tabletjes inneemt op een dag, d.w.z. 30 - 60 per dag, dan kun je de hoeveelheid ook gemakkelijk in twee delen splitsen: één deel voor 's ochtends, één deel voor 's avonds.

 

Als je van zoet houdt, roer je de mineralen door het water heen.

Houd je niet van zoet, dan giet je het heldere water af. De witte drab blijft achter in het glas.

 

Jouw water, helder/niet helder, doe je in een glas of drinkflesje en vul je af met kraanwater. Dit is het mineralenwater waar je de hele dag door slokjes van neemt.  

Belangrijk is dat je telkens als je een slokje neemt, dit even 1 of 2 tellen in je mond houdt en daarna pas doorslikt. Zo komen de mineralen rechtstreeks via je speeksel in je bloedbaan en hoeven ze niet eerst helemaal door het spijsverteringsstelsel.
 Probeer de inname van de mineralen verdeeld over de dag te laten plaatsvinden.   

 

Zou je kiezen voor afgieten, dan blijft er veel drab achter in je glas. Met deze drab kun je door de dag heen je handen wassen. De mineralen die zich nog tussen de drab bevinden laat je dan binnenkomen via je huid, het grootste orgaan van je lichaam. 

 

Dosering 

De dosering kan oplopen tot wel 60 tabs per dag. Een overdosis innemen is niet mogelijk.
Zie voor de juiste dosering de mail. Maak het zakje leeg. 
Als je een mix hebt ontvangen met allemaal verschillende nummers op de tabs, hoef je deze tabs niet per dag te sorteren. Belangrijkste is dat het zakje leeg is aan het eind van de rit. 


Zou je medicijnen gebruiken naast deze mineralen en zou je bijwerkingen ervaren sinds je de mineralen slikt, dan zijn dit de bijwerkingen van de medicijnen! Nemen de klachten waarvoor je deze reguliere medicijnen inneemt af, overleg dan met je arts hoe je het gebruik van de door jouw arts voorgeschreven middelen kunt reduceren. Nooit zelfstandig de reguliere medicatie afbouwen. Zou je dit doen dan zou je nare bijwerkingen kunnen krijgen van deze reguliere medicatie.


Toediening honden: vaak wel makkelijk. Ze pakken de tabletjes vaak aan als een snoepje. Dat is mooi want dan komt het mineraal rechtstreeks in het speeksel en dus de bloedbaan terecht.

Neemt je hond de mineralen niet als een snoepje aan, doe ze dan dagelijks in de drinkbak. Vul de bak met zoveel water dat je hond de bak door de dag heen leeg drinkt.
Heb je meerdere dieren in huis die uit dezelfde drinkbak drinken? Zet er dan een tweede drinkbak naast met gewoon water. Dan kunnen de andere dieren kiezen welk water ze willen drinken.

 

Dosering tot het zakje leeg is:

Hond: zie daghoeveelheid in de mail. Probeer de inname van de mineralen verdeeld over de dag te laten plaatsvinden. 

 

Maak het zakje leeg.


Toediening katten: Doe de daghoeveelheid aan tabletjes (zei Dosering) in een glas water, na tien minuten vallen de tabletjes uit elkaar en komen de mineralen vrij in het water. Dit is niet te zien want het water blijft helder

NIET roeren anders wordt de lactose door het water gemengd en dat is niet goed voor katten, want zij kunnen de lactose niet verteren

Vul de drinkbak met kraanwater en het mineralenwater van je kat en spoel de in het glas overgebleven drab weg. 

Telkens zoveel drinkwater aanbieden als je dier dagelijks drinkt.

Dit is de meest stressvrije manier om de mineralen aan katten aan te bieden. Je kat krijgt dan door de dag heen vanzelf de mineralen binnen en ondervindt er geen stress van. Bovendien komen de mineralen via het speeksel rechtstreeks in de bloedbaan en kunnen ze onmiddellijk aan de slag.

 

Dosering tot het zakje leeg is:

Kat: zie voor de daghoeveelheid de mail. Probeer de inname van de mineralen verdeeld over de dag te laten plaatsvinden.     

 

Maak het zakje leeg.


Toediening paarden: doe de dag hoeveelheid aan tabletjes (zie Dosering) in een pannetje water. Na tien minuten vallen de tabletjes uit elkaar en komen de mineralen vrij in het water, Dit zie je niet want het water blijft helder.

NIET roeren anders wordt de lactose door het water gemengd. 

Vul de drinkbak/emmer met kraanwater en het mineralenwater van je paard en spoel de in het glas overgebleven drab weg. 

Telkens zoveel drinkwater aanbieden als je paard dagelijks drinkt.

Dit is de meest stressvrije manier om de mineralen aan dieren aan te bieden. Je paard krijgt dan door de dag heen vanzelf de mineralen binnen en ondervindt er geen stress van. Bovendien komen de mineralen via het speeksel rechtstreeks in de bloedbaan en kunnen ze onmiddellijk aan de slag.

 

Dosering tot het zakje leeg is:

Paard: zie daghoeveelheid in de mail. 

Probeer de inname van de mineralen verdeeld over de dag te laten plaatsvinden.

 

Maak het zakje leeg.
5. ENERGETISCH BALANS- OF ANTI-TRAUMAMIDDEL

Product: transparant flesje met witte verstuiverdop en transparante overdop.
Inhoud: 30 ml vloeistof die eruit ziet als water
Opdruk etiket: Energetisch anti-traumamiddel
Producent: Lichtwesen

Gebruik: drie weken lang twee keer daags 1 pompje. Naar keuze: op de tanden, over het voer, door het water. Schrikt jouw dier van het lichte geluid dat de verstuiver maakt, pomp dan buiten gehoorafstand van jouw dier


6. ENERGETISCHE SET OM RUIMTE EN AURA TE REINIGEN

Product: gesealde verpakking met daarin grote glazen fles met goudkleurige pomp en klein transparant flesje met witte dop dat Raum-Licht concentraat bevat

PLUS los flesje 'Hier ben ik" met transparante dop en witgekleurde verstuiver

Inhoud: 30 ml vloeistof die eruit ziet als water
Producent: Lichtwesen

Voorbereiding op het gebruik: neem de glazen flacon met pomp. Doe er 1 dop (de witte dop) in van het concentraat uit die zelfde verpakking. Vul de inhoud van glazen flacon aan met gekookt en afgekoeld water plus een scheutje wodka (dat voorkomt dat het water bederft). 

Gebruik ruimtespray: spray dagelijks op ooghoogte elke vierkante meter van de ruimte die je wilt reinigen. In het geval van huisdieren of kleine kinderen: de ruimte(s) waar het kind/dier zich doorgaans bevindt. Elke vierkante meter 1 pompje sprayen. Deze spray haalt/houdt de negativiteit uit de ruimte.


Gebruik auraspray: telkens als kind/dier buiten zinnen/hysterisch of onaanspreekbaar is/flipt/kortsluiting in het hoofd krijgt en jij bent zelf ook radeloos: 1 pompje sprayen boven het kind/dier/jezelf.  Deze spray reinigt het energieveld rondom de betrokkenen en geeft ze de helderheid om tot een oplossing te komen.

Wij wensen je veel succes met de producten die speciaal voor jou/jouw dier zijn geselecteerd.

Heb je vragen? Mail ons: info@dezomerhof.nl