Gebitsverzorging hond

Gebitsverzorging hond

Gebitsverzorging hond. Echt. Het wordt steeds hilarischer. Vanwege de tandsteen en de tandplak moet je nu ook nog de tanden en kiezen van je hond gaan poetsen. Met speciale hondentandpasta. Want fluor is niet goed. Maar dan wel met een speciale hondentandenborstel. Want die van mensen is ook niet goed.

En je moet je hond natuurlijk ook die anti-tandsteen kauwstaafjes geven. Want dat is goed voor zijn gebit.
En om je hond te leren dat zijn tanden worden gepoetst, kun je een speciale training volgen.

Gebitsverzorging hond

En als je de aanwas van tandsteen allemaal niet kunt bijhouden, hoe hard je ook poetst, hoe duur en doeltreffend de brokken ook zijn die je hem geeft, hoe vaak je hem ook van die anti-tandsteen kauwstaafjes geeft, tja dan moet je er toch aan geloven. Dan moet ie onder ’t mes. Nouja, dat is wat overdreven, maar dan moet je … als je een echte een heuse hondenliefhebber die zielsveel van zijn hond houdt … echt langs de dierenarts voor een gebitsreiniging onder narcose.

Daar kun je dan niet meer onderuit. Want als je dat niet doet, ben je een dierenbeul. Dan verwaarloos je je hond. Dan heeft je hond last van dat tandsteen louter omdat jij achterwege hebt gelaten drie keer per dag zijn gebit te poetsen. En dat is zielig.

Dierenartsen verdienen goud geld aan gebitsreinigingen

Dus dan raadpleeg je je dierenarts en die adviseert in elk geval een jaarlijkse gebitscontrole. Want je wilt toch niet dat je dier pijn heeft? En wie weet wordt het wel een kaakontsteking. Dat kan maar zo ! En dat is een pijnlijke aandoening. En omdat dieren nog steeds niet kunnen spreken, is het jouw verantwoordelijkheid om te zorgen voor een goed gebit. Speciale snoepjes of voer tegen slechte adem, verbloemen slechts het probleem maar het tandsteen en de ontsteking blijven aanwezig!

Waar zit je boerenverstand?

Blijf alsjeblieft zelf nadenken. Laat je niet manipuleren en laat een ander jou niet vertellen dat jij niet goed voor je eigen dier zorgt omdat het last van tandsteen heeft.
Vroeger hadden honden geen last van tandsteen. En waarom niet?
Vroeger voerden we ze geen brokken! Dat is het hele eiereneten. Niks meer en niks minder.

Laat je niks wijsmaken!

Het voeren van brokken heeft een hele nieuwe industrie gecreëerd. Die van de gebitsreinigingen en de gebitssaneringen bij honden. Er zijn inmiddels dierenklinieken die louter draaien op gebitsreinigingen. Die er klinieken naast openen waar aan de lopende band de ene hond na de andere wordt platgespoten om vervolgens door de assistente het gebit te laten reinigen. Dat doet de dierenarts niet zelf hoor! Al krijg je natuurlijk wel zijn of haar tarief berekend. Dit grijp ik niet uit de lucht. Toen ik achttien was en bij een zeer gerenommeerde dierenarts in Heemstede werkte, ging dat al zo. Ik kan me slecht voorstellen dat dat vandaag de dag anders is.

Voer je hond geen brokken

Okay, geen brokken. Maar wat dan wel? Dat gaan we je haarfijn uitleggen in ons e-book Vers Vlees Natuurlijk. Het is een prachtig e-book waarin de gezondheid van jouw hond voorop staat. Bovendien kun je er geld mee besparen op dierenartskosten, want veel klachten als jeuk, verstopte anaalklieren en een doffe vacht verdwijnen als sneeuw voor de zon. Download nu het e-book Vers Vlees Natuurlijk en kies vandaag nog voor de gezondheid van jouw hond!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Marga Huber
Door

Marga Huber

op 22 Jan 2014

Hallo Mieke ,Zit al enige tijd vol spanning te wachten op je e-book , zodat ik weet wat te doen , om van de tandsteen ellende af te komen . Enig idee wanneer dat gaat zijn?Mvg Marga Huber

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 24 Jan 2014

Hallo Marga,Dat gaat er snel komen. We zijn de laatste aanpassingen aan het doorvoeren. Dank je voor je geduld. Het komt er snel aan. Heus!Mvg Mieke Zomer

Reactie plaatsen